Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Koekjes

Zandkoekjes met nougat en Rolo vulling

by Liefde voor bakken 14/11/201913/11/2019
written by Liefde voor bakken 14/11/201913/11/2019
Zandkoekjes met nougat en Rolo vulling

Eerder hebben we van die Franse jamkoekjes gebakken. Lekker zacht en heerlijk van smaak. Nu heb ik daar ook nog een variant op gemaakt, of eigenlijk twee varianten. De ene heeft een vulling van stukjes nougat en is versierd met witte chocolade. De andere heeft een vulling van stukjes Rolo en is versierd met pure chocolade.

Van deze koekjes kun je best wat meer bakken! Heb je een lekker voorraadje, ze blijven best lang goed als je ze bewaart in een trommeltje. Ik heb dezelfde basis gebruikt als bij deze Tartelettes met jam. die waren erg lekker, dus een prima recept. Nu dus met andere vulling. Na wat zoeken in mijn keukenkastjes vond ik nog nougatblokjes en Rolo chocolaatjes. Nou, dan ga ik die dus gebruiken. Lijkt me wel wat! Door de decoratie met chocolade hebben e ook nog een een aantrekkelijk uiterlijk.

Zandkoekjes met nougat en Rolo vulling

Zandkoekjes met nougat en Rolo vulling

Liefde voor bakken Eerder hebben we van die Franse jamkoekjes gebakken. Lekker zacht en heerlijk van smaak. Nu heb ik daar ook nog een variant… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter of margarine
  • 100 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 1 klein ei
  • 1/2 pakje Nougat snoepjes (bijvoorbeeld van Lonka)
  • 1 rolletje Rolo snoepjes
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • eventueel: een beetje cacaoboterdrops of kokosvet (om je chocolade iets beter vloeibaar te maken)

Verder:

  • Een ronde karteluitsteker van ongeveer 7 cm.
  • twee wegwerpspuitzakken voor de chocolade

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven iets lager, ongeveer 160 graden).
  2. Bedek twee bakplaten met een vel bakpapier.
  3. Doe de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de poedersuiker, het amandelmeel, het zout, de eidooier en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.
  4. Neem dan ongeveer de helft van het deeg en laat de rest in de koelkast liggen, dan blijft dat lekker koud.
  5. Rol het deeg uit tussen twee lagen plastic folie.
  6. Steek er met de kartel uitsteker koekjes uit.
  7. Leg deze rondjes op de bakplaten.
  8. Herhaal dit met de andere helft van het deeg. Steek hier ook koekjes uit.
  9. Snijd de stukjes nougat met een scherp mes in hele kleine stukjes.
  10. Druk bij de helft van de koekjes stukjes nougat in het deeg. Een beetje in het midden van het koekje.
  11. Snijd een aantal van de Rolo snoepjes ook in kleine stukjes.
  12. Druk deze in de andere helft van de koekjes.
  13. Je hebt nu een bakplaat met nougat koekjes en een bakplaat met Rolo koekjes.
  14. Zet de eerste bakplaat met de koekjes in de oven.
  15. Bak ze gaar in ongeveer 15 minuten. Let op: dit is erg afhankelijk van je oven. Ze moeten licht goudbruin worden, vooral niet te donker.
  16. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  17. Smelt de witte chocolade “au bain marie”. Voeg eventueel een klein beetje cacaoboterdrops toe om de chocolade wat vloeibaarder te maken.
  18. Heb je geen cacaoboter, maar wel kokosvet, dan kun je hiervan een klein beetje verwarmen in een steelpannetje en dan toevoegen aan de gesmolten chocolade. Ook dit zorgt ervoor dat de chocolade wat vloeibaarder wordt.
  19. Doe de vloeibare chocolade in een wegwerpspuitzak, knip een puntje af en spuit dan zigzag sliertjes witte chocolade over de koekjes met de nougat.
  20. Doe dan de pure chocolade in een kom en verwarm ook deze “au bain marie” , en voeg, indien nodig, ook hier een beetje cacaoboterdrops of vloeibaar gemaakt kokoksvet aan toe.
  21. Doe de chocolade in de andere spuitzak, knip een puntje af en spuit deze in zigzagvorm over de Rolo koekjes.
  22. Laat de chocolade stevig worden.

Liefs Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Perentaart met pecannoten
next post
Amandel meringuetaartje

You may also like

Brownie cookies met speculoos

22/03/2020

Harten koekjes – Valentijn

07/02/2018

Amandelkoekjes

19/01/2018

Sinaasappel koekjes

24/04/2019

Kerstboom koekjes

23/12/2017

Zandkoekjes met Nutella

06/10/2017

Kokoskoekjes

02/11/2016

Zelf speculaasjes bakken

18/11/2018

Kokoskoekjes met chocolade en amandelen (+ gluten vrije...

14/02/2019

Domino koekjes

23/02/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....