Een poosje geleden hebben we een keertje spritskoekjes gebakken die gedoopt waren in de chocolade. Die waren erg lekker. Zachte sprits met een romige smaak. Dit keer een variant daar op. Nu zijn het chocolade spritskoekjes geworden. Ronde koekjes. Je stopt ze zo in je holle kies! Lekker makkelijk te maken. Het is ook leuk om eens koekjes te bakken en cadeau te doen. Weer eens wat anders! Stop ze in een leuk zakjes, lintje er omheen en klaar!
Dit heb je nodig om deze koekjes te bakken:
- 120 gram boter
- 75 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eidooiers
- 50 ml slagroom
- 125 gram bloem
- 15 gram maizena
- 25 gram cacaopoeder
- snufje zout
Aan de slag:
Leg een bakplaat klaar bekleed met een stuk bakpapier.
Klop de boter zacht in een kom. Voeg de poedersuiker en de vanillesuiker toe en klop dit goed door zodat t lekker smeuïg wordt. Voeg de twee eidooiers toe en klop en voorzichtig door. Voeg de slagroom beetje bij beetje toe, klop er voorzichtig op een lage stand door. Zeef de bloem, maizena, cacaopoeder en het zout. Voeg dit toe aan het mengsel en klop erdoor. Klop zo kort mogelijk. Doe dit deeg in een spuitzak met een spuitmondje en spuit ronde rozetten op het bakpapier op de bakplaat. Mocht het deeg echt te stevig zijn, dan zou je nog een heel klein beetje slagroom extra toe kunnen voegen, maar alleen als het echt niet te spuiten is. Anders wordt het deeg te zacht.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160 graden gaar in ongeveer 15 minuten.
Laat ze even afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een bordje om verder af te koelen.
Zoals je ziet is dit wel heel gemakkelijk en snel klaar! Leuk ook om in de vakantie met de kinderen te doen!
Liefs Ria