Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Chocoladetaartje met hazelnoten

by Liefde voor bakken 17/09/201706/11/2018
written by Liefde voor bakken 17/09/201706/11/2018
Chocoladetaartje met hazelnoten

Tijdens onze chocolade baksessie van laatst hebben we ook dit chocotaartje gemaakt! Dit is er eentje met hazelnootjes en een heerlijke chocoladeganache laag. Eentje voor sinner-sunday, of voor cheatday, of gewoon omdat je het ontzettend verdiend om dit soort lekkere taartjes te eten!

Chocoladetaartje met hazelnoten

Chocoladetaartje met hazelnoten

Liefde voor bakken Tijdens onze chocolade baksessie van laatst hebben we ook dit chocotaartje gemaakt! Dit is er eentje met hazelnootjes en een heerlijke chocoladeganache… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 190 gram fijngehakte pure chocolade
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 75 gram fijngehakte hazelnoten
  • 40 gram amandelpoeder
  • 2 eiwitten
  • 40 gram fijne suiker

Decoratie:

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml verse slagroom
  • restje hazelnoten

Extra:

  • springvorm van 20 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven vast voor op 160 graden. Vet een springvorm in. Leg een vel bakpapier op de bodem.
  2. Hak de chocolade in kleine stukjes. Klop de boter zacht en klop dan de basterdsuiker erdoor. Klop even flink door. Voeg dan de eidooiers toe, klop erdoor. Voeg dan de fijngehakte chocolade toe, de fijngehakte hazelnoten en de amandelpoeder. Schep alles goed door. Zet even opzij.
  3. Klop dan de eiwitten stijf. Voeg na een tijdje de fijne suiker toe. Klop nog even goed door tot er stijve pieken ontstaan en de eiwit mooi wit en glanzend is. Schep dit dan beetje bij beetje, voorzichtig, door het chocolademengsel. Schep het deeg in de bakvorm. Strijk het deeg glad.
  4. Bak de taart in circa 40 minuten gaar. Laat de taart dan ongeveer 2 uur afkoelen. Haal de taart dan pas uit de bakvorm.
  5. Doe voor de ganache 100 gram chocolade in een kom. Als je gewone chocolade gebruikt, moet je deze fijnhakken. Verwarm de slagroom in een pannetje tot bijna aan de kook. Giet dit over de chocolade. Laat heel even staan en roer dan goed door. Zorg dat alle chocolade goed is opgelost. Laat dit even afkoelen tot ongeveer 32 graden. Je kunt hiervoor nog een handje koude chocolade toevoegen en er goed doormengen. Zorg dat dit goed is opgelost.
  6. Schenk de chocolade dan op de taart. Bij ons heeft de taart een klein beetje een opstaand randje. We schenken de taart dan ook alleen op de taart en niet over de randen. Snijd ongeveer 30 gram hazelnootjes wat fijner en strooi deze over de rand.

Als je nou geen enkel artikel wilt missen, volg ons dan via YouTube, Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin! Ook zijn we te volgen via e-mail (in de rechter kolom). Zo blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes!

Liefs Ria & Laura

chocolachocoladehazelnotenTaart
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mini brownie blokjes met pecannoten
next post
Kaneelkoekjes met chocolade

You may also like

Swiss roll met frambozen

20/08/2017

Schwarzwälder kirsche torte

15/03/2020

Kerst Charlotte taart met mango

18/12/2019

Chocoladetaart met vers fruit

18/03/2018

Valentijntaartje met mango

07/02/2021

Frambozen Kwarktaart

22/05/2021

Chocoladetaartje met amandelen

22/10/2017

Tiramisu taart

17/03/2017

Paastaart met ananas

28/03/2018

Meringue & Bosbessen Cheesecake

27/02/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....