Havermout is hip! Tegenwoordig eet elke gezondheidsgoeroe havermout. Havermout als ontbijt, havermout als snack, havermout in koekjes! En serieus: havermout is nog lekker ook. Dus ik kon het niet laten om ermee aan de slag te gaan.
Mijn zusje Fiona is bij ons de gezondheidsgoeroe in huis (volgens mij heeft elk huishouden er eentje). En zij heeft mij meerdere malen aan de havermout proberen te krijgen. Als ontbijt wil het nog niet zo. Om heel eerlijk te zijn kan ik er niet aan wennen (sorry Fiona). Maar ik had dat pak havermout dus wel mooi in de kast staan, dus moest ik er wat anders mee! Havermoutkoekjes is dé manier om door mijn overschot aan havermout heen te komen!
Ingrediënten
- 85 gram havermout
- 75 gram boter
- 75 gram basterdsuiker
- 1 kleine theelepel bakpoeder
- zout
Instructies
- Roer alle droge ingrediënten in een kom goed door elkaar.
- Voeg de boter toe en hak deze met twee messen in kleine stukjes. Kneed vervolgens alles met koele handen door elkaar tot een bal.
- Leg bakpapier op de bakplaat en vorm van het deeg ongeveer 25 gelijke balletjes. Leg deze op de bakplaat. Druk ze plat met de handpalm.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden met een heteluchtoven) en bak je ongeveer 18 minuten gaar en zandkleurig.
- Neem de gare koekjes uit de oven en leg ze plat op een taartrooster of omgekeerd op het aanrecht.
Et voilà! Je hebt een hele berg dunne en heerlijk knapperige havermoutkoekjes! En als je alle suiker en boter wegdenkt, schijnt havermout nog best gezond te zijn! Smullen maar :)
Liefs Laura
2 comments
Lekker Ik ben dol op havermoutkoekjes
[…] by Liefde voor bakken We hebben al eerder havermoutkoekjes gemaakt en die waren erg lekker. Nu is havermout erg gezond en cranberries ook, dus we hebben een […]