Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Hoe maak je een checkerboard gendertaart?

by Liefde voor bakken 19/09/201518/09/2015
written by Liefde voor bakken 19/09/201518/09/2015
Hoe maak je een checkerboard gendertaart?

Vorige week wilden we een dambordtaart maken voor een familielid, dus gingen we via Pinterest opzoek naar wat afbeeldingen van dambordtaarten. Het bleek al snel dat  nauwelijks zijn te vinden! Dus die dambordtaart ofwel checkerboardcake hebben we toen maar zelf bedacht. Wel vonden we allerlei taarten met een dambordpatroon van binnen, dus dat de cake/taart binnenin geblokt is. Met die inspiratie hebben wij deze gendertaart gemaakt met dambord of checkerboard patroon.

Een gendertaart is een taart voor iemand die zwanger is en door middel van een taart wil laten weten wat het geslacht van de baby is. Vaak zie je dan varianten dat de taart van binnen blauw of lichtroze is. Zo’n taart wilden we toch nog steeds een keertje maken, dus dat wordt nu twee vliegen in één klap! Een dambord en een gendertaart!

We laten jullie meteen ons eerste probeersel zien, dus het kan zijn dat hij niet helemaal perfect wordt. We zijn zelf ook heel erg benieuwd! Er bestaat een speciale bakvorm voor het maken van deze checkerboardcake, maar wij doen het zonder omdat dit goedkoper is!

Benodigdheden

  • Cakedeeg voor twee taarten van 20 cm doorsnee (een basisrecept hiervoor vind je in dit artikel, je kan ook mix voor cupcakes gebruiken)
  • Kleurstof lichtroze en lichtblauw
  • 2 bakvormen van 20 cm (kan ook met één bakvorm, maar dan moet je ze achter elkaar bakken)
  • Setje ronde uitstekers (bijvoorbeeld dit setje)
  • Karton van 20 cm, voor onder de taart
  • Mix voor Royal Icing
  • Witte rolfondant, 500 gram

De taart hebben wij verder gedecoreerd met een patchwork dekentje en wat babydecoraties. Dit gaan we in dit artikel niet verder behandelen. Er komt nog een apart artikel over het patchwork dekentje!

Oké, nu de taart!

Begin met het maken van het beslag  voor de  twee cakes. Gebruik hiervoor het basisrecept voor cake of eventueel mix voor cupcakes. Het kan ook met een van de lekkere cakemixen van de Bakzolder. Wij hebben een dubbele hoeveelheid deeg gemaakt. Dus met 500 gram boter, 500 gram zelfrijzend bakmeel, twee theelepeltje bakpoeder, 500 gram suiker, 8 eieren en circa 6 eetlepels melk of water.

Verdeel het deeg over twee kommen. Voeg bij de ene kom lichtblauwe kleurstof toe en voeg bij de andere kom lichtroze kleurstof toe. Wij hebben hiervoor de Wilton sky blue en pink gebruikt, maar zijn niet helemaal tevreden over de lichtblauwe kleur na het bakken. Dus het is aan te raden een andere lichtblauwe te proberen.

Na het bakken laat je de taarten afkoelen. Daarna snijd je de bovenkant mooi recht.  Dit mag best wat ruim, want je hebt toch genoeg taart.

Zaag dan beide taarten doormidden, waardoor je twee lichtroze en twee lichtblauwe plakken taart hebt.

IMG_6763bewerkt

Daarna sneden wij deze plakken taart in 3 ringen. Maar achteraf gezien hadden we dit beter in 4 ringen kunnen doen. Dan worden de blokjes nog iets mooier vierkant. Bij ons zijn ze nu namelijk een beetje rechthoekig.

Dan haal je de ringen uit elkaar en puzzel je ze weer in elkaar. Maar dan om en om. Dus neem de buitenste roze ring, leg daar een lichtblauwe ring in, leg daar weer een lichtroze ring in enzovoort. Uiteindelijk heb je dan weer vier plakken taart, maar dan steeds met om en om lichtroze en lichtblauwe ringen.

Checkerboard gendercake

Op iedere laag smeer je dan wat royal icing. Dit kan natuurlijk ook met botercrème of creamcheesefrosting. Dan weer een laag cake, en dan een laagje icing. Tot je de vier lagen op elkaar hebt. Dan smeer  je de hele taart in met de rest van de icing.

IMG_6799

Laat dit wat uitharden. Dan kun je de icing nog wel een beetje ‘bij schuren’, zodat de buitenkant mooi glad wordt.

Daarna hebben wij de taart bekleed met witte rolfondant en versiert met een patchwork kleedje. Hier komt binnenkort een apart artikel van!

Checkerboard gendercake

Checkerboard gendertaart

Zoals we in het begin al vertelden, is de bedoeling van een gendertaart dat je erachter komt wel geslacht je kindje heeft. Dit is bij onze taart misschien wat onduidelijk, omdat wij beide kleuren hebben gebruikt! Dit hebben wij gedaan om te testen hoe de kleuren uit zouden komen na het bakken. Je kant er dan bijvoorbeeld voor kiezen om te werken met wit en lichtroze of wit en lichtblauwe blokjes. Of een andere leuke variatie tip is om de binnenste ring weg te laten, en deze te vullen met bijvoorbeeld lichtroze of lichtblauwe muisjes. Deze komen er dan uitvallen bij het opensnijden van de taart!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter!

Liefs Ria en Laura

babycheckerboarddambordgeboortegendergendercakegendertaart
4 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hoe maak je een leeuw topper?
next post
Minion cupcakes

You may also like

Cheesecake met kwark

23/02/2020

Chocoladetaart met vers fruit

18/03/2018

Schwarzwälder kirsche torte

15/03/2020

Karamel kwarktaart

21/01/2018

Spektakelstuk 1: Naked cake met vers rood fruit

26/10/2016

Zweedse appeltaart met caramelsaus

22/10/2015

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

Schwarzwalder Kirschetorte

12/06/2016

Karamel dripcake met banaan

08/04/2018

Taart met héél veel vers fruit

11/09/2016

4 comments

Vera 14/10/2017 - 08:42

Hoi Carola, hopelijk kun je mij advies geven, ik wil deze taart graag maken maar dan met vier ringen, hoe ga ik dan te werk. Bakgroet, Vera

Reply
Liefde voor bakken 15/10/2017 - 09:46

Hoi Vera, we zijn niet Carola, maar Ria en Laura. Leuk dat je deze taart gaat maken! Als je de taart met 4 ringen maakt, steek je gewoon 4 ringen uit. Je moet dan zorgen dat je een extra uitsteken hebt. 3 stuks in totaal. Let er op dat de doorsnee van de ringen even groot wordt. Verder is alles eigenlijk precies hetzelfde! Wissel de kleuren om zodat je roze-blauw-roze- blauw krijgt. Veel succes!

Reply
Vera 15/10/2017 - 16:51

Hoi Ria & Laura, sorry voor de naamsverwisseling….maar heel erg bedankt voor je reactie. Zodra ik de taart gemaakt heb zal ik het jullie laten weten…Jullie hebben een mooie site waar ik elke dag wel even kom buurten…:-)…Bakgroet van Vera…

Reply
Liefde voor bakken 15/10/2017 - 17:12

Heel erg leuk om te horen, Vera! Veel succes!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....