Cupcakes decoreren, Minions
comments 7

Minion cupcakes

Minion cupcakes
Ook wij zijn aangestoken door het minionvirus! Wat is er nou leuker dat een miniontaart, minioncupcakes of een miniontopper? Wij hebben een aantal leuke en creatieve decoratie artikelen voor jullie in petto en allen hebben te maken met minions! Kijk en doe mee, het is tijd voor een week lang MINIONS!

Benodigdheden:

 • Cupcakes (liefst met blauwe bakingcups)
 • Gele fondant
 • Zwarte fondant
 • Grijze fondant
 • Bruine fondant
 • Ronde uitstekers

Wij maken vanaf voor een aantal artikelen ‘setjes’ die je kan kopen in onze webwinkel theeentaartspulletjes.nl. In deze setjes zitten dan een aantal spullen die je nodig hebt voor dit recept, maar mét korting. Dus het is in verhouding goedkoper om zo’n setje aan te schaffen, in de plaats van losse artikelen. Klik hier voor het setje voor dit recept (het setje komt vanaf 11.00 uur online, excuses voor het ongemak)!

Aan de slag!

Voor de basis hebben we natuurlijk de cupcakes. In dit recept gaan we niet uitleggen hoe je deze moet bakken. Je kan hier kijken voor een basisrecept, of gebruik een mix voor cupcakes. Het leukst zou zijn om blauwe bakingcups te gebruiken. Wij zelf hebben zwarte gebruikt, omdat we even geen blauwe tot onze beschikking hadden. Maar achteraf gezien is het met blauw nét iets leuker!

Minion cc

Je kan ervoor kiezen om je cupcakes af te smeren met botercrème. Zeker als je cupcakes wat brobbelig zijn. Hierdoor zijn je cupcakes vaak wat gladder en strakker.

Oké, nu gaan we echt decoreren:

Snijd gele rondjes uit, en leg deze op je cupcakes. Dit plakje fondant mag best iets dikker zijn, dit is je basis voor je minioncupcake.

Haal even je smoother over het gele plakje, dan is het meteen helemaal mooi glad ;)

Minion cc

Nu snijd je een grijs rondje, een kleiner wit en nóg een kleiner bruin rondje uit voor het oog.

 

Plak een klein zwart en wit stipje in de bruine plakje, voor de pupil. Dit doen wij met een héél klein stukje dat je dan plat drukken tussen de vingers, omdat er voor dit kleine werk geen uitstekers bestaan.

Snijd twee dunne strepen uit zwart rolfondant. Ook dit doen wij met de hand en een mesje. Plak deze naast de bril van je minion.

Rol tussen je vinger een dun randje zwarte fondant, dit wordt het mondje van je minion.

En klaar! Zo simpel is het! Bij deze minions is het heel leuk om te variëren met verschillende gezichtjes. Bijvoorbeeld het één of twee ogen, of verschillende gezichtsuitdrukkingen. Daar staan minions natuurlijk om bekend!

Dit is ons eindresultaat!

Minion cc

Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter! En wil je nou up-to-date blijven van de laatste nieuwe artikelen op liefdevoorbakken.nl? Abonneer je dan rechts in het scherm via e-mail. Dan krijg je steeds een berichtje wanneer wij weer wat hebben geplaatst!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

7 Comments

 1. Pingback: Minion taart | Liefde voor bakken

 2. Doret Balk says

  De miniontaart voor het thuis feest en deze schattige cupcakes voor op de creche uit te delen, leuk!!

 3. Pingback: Hoe maak je een minion topper? | Liefde voor bakken

 4. Pingback: Hoe maak je een minion 3D taart? | Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.