Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Zweedse appeltaart

by Liefde voor bakken 12/01/202012/01/2020
written by Liefde voor bakken 12/01/202012/01/2020
Zweedse appeltaart

Dit appeltaartje is lekker zacht en vol met lekkere appeltjes.  Het is een zacht taartje, gemaakt met cakedeeg. Door de appeltjes wordt het een lekker smeuïg taartje. Deze appeltaart wordt ook wel Zweedse appeltaart genoemd.

Wij hadden een tijdje geleden ons jaarlijkse etentje met alle zussen. We zijn met 5 zussen en gaan regelmatig wat leuks doen met elkaar. In het najaar gaan we altijd gezellig uit eten en dan gaan we eerst thee drinken bij mijn jongste zus, in Gorinchem. Zij bakt dan altijd wat lekkers en dit keer had ze een Zweeds appeltaartje gemaakt. Deze bakte mijn moeder vroeger ook altijd al. en ook ik heb dit taartje al vaak gebakken. Lekker fris, met veel appeltjes er in. Een beetje nostalgie ook.  Wij hebben al eens een recept geplaatst van zo’n soort taart, maar dan met een karamelsaus erbij. Maar toen ik dit taartje bij mijn zus weer eens proefde, besloot ik om ook nog een keer zo’n appeltaartje te maken, maar dan zonder de saus en net weer even ietsje anders. Altijd lekker fris door de heerlijke appeltjes.

Zweedse appeltaart

Zweedse appeltaart

Liefde voor bakken Dit appeltaartje is lekker zacht en vol met lekkere appeltjes.  Het is een zacht taartje, gemaakt met cakedeeg. Door de appeltjes wordt… Printen
Cijfer 3.5/5
( 8 gestemd )

Ingrediënten

  • springvorm van 22 cm

Voor het deeg:

  • 150 gram boter of margarine
  • 150 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel citroenaroma of citroensmaakstof
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 à 2 eetlepels melk
  • 2 à 3 appels, bijvoorbeeld goudrenetten.

Voor de decoratie:

  • 2 à 3 eetlepels abrikozenjam
  • beetje poedersuiker

Instructies

  1. Beboter de vorm en bestuif deze met een beetje bloem.
  2. Doe de boter, de suiker, de vanillesuiker en het zout in een kom en klop dit romig in ongeveer twee minuten.
  3. Voeg een ei toe en klop dit weer een volle minuut.
  4. Voeg het tweede ei toe en klop dit weer een volle minuut.
  5. Herhaal dit met het derde ei.
  6. Zeef  het zelfrijzend bakmeel, voeg dit in delen toe aan het deeg, klop dit erdoor met de mixer op de laagste stand, klop niet langer dan nodig is.
  7. Voeg de melk  toe aan het deeg en klop dit erdoor, ook met een mixer op de laagste stand.
  8. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  9. Vul dan de vorm met het deeg, strijk het glad met een paletmes.
  10. Schil de appels en snijd ze in 4 parten. Snijd dan inkepingen in de bolle kant van elk appelstukje.
  11. Druk deze appelstukken in het deeg, met de bolle kant naar boven. Druk ze in het deeg, zodat nog maar een deel van de parten boven het deeg uitsteekt. Leg dan in het midden ook nog zo’n appelstuk.
  12. Zet de taart in de oven en bak deze gaar in ongeveer 50 minuten. Bak niet te lang, dan wordt de taart droog.
  13. Haal dan uit de oven en zet op een taartrooster.
  14. Verwarm de jam met een beetje water en smeer hiermee de bovenkant van de taart in met een kwastje.
  15. Laat de taart dan verder afkoelen.
  16. Haal de taart uit de vorm en zet deze op een bord.
  17. Bestrooi met poedersuiker.

Liefs Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Nutella koekjes met stukjes hazelnoot
next post
Chocolade karamel cupjes

You may also like

Klassieke appeltaart

12/01/2016

Winter wonderland taart met kokos

28/01/2018

Cheesecake met kwark

23/02/2020

Appel-peren slof

07/04/2016

Gesloten appeltaart met walnoten

13/08/2017

Bosbessen pavlova

30/04/2017

Frambozen laagjes taart met chocoladeganache

31/10/2015

Dripcake met verse aardbeien en marshmallows

23/11/2016

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

Banaan-aardbeientaartje

14/05/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    No-bake mango cheesecake

    11/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top