Pasen, Taarten met oven
comments 4

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

Dripcake voor Pasen

Dripcakes zijn in opkomst, je ziet ze steeds vaker. Mooie taarten met uitgelopen druppels chocolade. In dit geval met gele chocolade! Deze dripcake is een mooi pronkstuk op je Paastafel! Van buiten witte chocoladeganache, van binnen chcoladefrosting en advocaatbavarois. Versieren met paaskippetjes en haasjes en gele musket en klaar is je taart!!! Het wordt een flinke taart, dus genoeg voor alle visite.

Benodigdheden

Voor de schuimtorentjes / meringue:

 • 3 eiwitten
 • 100 gram fijne tafelsuiker
 • 100 gram poedersuiker
 • 1 of 2 theelepes Patidess citroen smaakstof (of een ander smaakje)
 • gele kleurstof
 • wegwerpspuitzak
 • spuitmondje met grote ronde opening

Voor de taart:

 • Biscuitdeeg, gemaakt van ons basisrecept:
  • 6 eieren
  • 190 gram suiker
  • 110 gram bloem
  • 75 gram maizena
  • snufje zout
 • Of van mix voor biscuitdeeg, de basishoeveelheid met 330 gram biscuitmix en 5 eieren.

Voor de vulling:

 • Advocaatbavarois
  -Mix voor advocaatbavarois van De bakzolder
  -250 ml slagroom
  -25 ml advocaat
 • Chocoladecreme:
  -150 gram boter of margarine
  -150 gramsuikerbakkerspoeder
  -100 ml creme fraiche
  -100 gram pure (smelt) chocolade

Voor de afwerking:

 • 125 ml slagroom
 • 375 gram witte smeltchocolade
 • gele chocoladekleurstof (let op: dit is geen gewone kleurstof!)
 • wegwerpspuitzak
 • musketzaad geel
 • chocolade paasfiguurtjes, bijvoorbeeld de kippetje en paaseieren van Albert Heijn

Extra: 2 Ronde bakvormen van 20 cm

Hier volgt het recept voor de Paastaart:

Deze taart heeft 4 lagen biscuit. Hiervoor heb ik het basisrecept voor biscuitdeeg gebruikt. Kijk hier voor het recept.

Vet twee bakvormen van 20 cm in, en verdeel het beslag over deze twee vormen. Als je maar één vorm hebt, doe je eerst de helft er in, en bakt de taarten één voor één. Dit is uiteraard geen probleem, het duurt gewoon wat langer.

Bak de taarten op 175 graden in ongeveer 30 -35 minuten mooi goudbruin. Test even met een prikker of de taart gaar is van binnen. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Snijd de beide taarten in twee lagen: snijd eerst het bovenste, onregelmatige laagje er af en dan de taart doormidden. Je hebt dan in totaal 4 biscuitlagen.

De schuimtorentjes

Deze kun je ook het eerst maken, ze moeten namelijk circa 1,5 uur in de oven staan, dus dat kost veel tijd.

We maken hiervoor de meringue volgens dit basisrecept op onze site. Dan smeer je met een kwastje gele strepen in de spuitzak. Let wel op: niet teveel. Ik heb zelf wel erg veel gedaan en daardoor werden de toeven erg geel. De volgende keer wil ik wat minder gebruiken.

Dripcake voor Pasen

Vul dan de spuitzak met de meringue en spuit mooie toefjes op de bakplaat. Laat ze “drogen” in de oven op circa 90 graden. Ongeveer 1,5 uur. Voel dan even of ze al mooi droog en stevig zijn en gemakkelijk loslaten van de het bakpapier.

Dripcake voor Pasen

De vullingen

De bavarois vulling

Maak  de advocaatbavarois, zoals aangegeven op de verpakking maar vervang een deel van het water door een deel advocaat. Neem de helft van het water en dan 25 ml advocaat. Laat de bavarois opstijven in de koelkast.

De chocoladecrème

Mix hiervoor de boter een paar minuten, tot deze zacht en smeuïg is. Voeg dan de gezeefde suikerbakkerspoeder beetje bij beetje toe en mix goed door. Doe dan de creme fraiche erbij en mix dit goed door. Tot slot smelt je de chocolade “au bain marie” en voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel. Klop nog heel even tot alles goed vermengd is.

De opbouw van de taart

Nu ga je de taart vullen. Zet de onderste biscuitlaag op een taartkarton. Smeer hier de eerste chocoladelaag op, dan leg je daar de tweede plak biscuit op. Smeer er dan een laag bavarios op, dit mag best een flinke laag zijn. Weer een plak biscuit er op en dan de tweede laag chocoladecrème. Tot slot de laatste plak biscuit. Nu heb je een mooie hoge taart.

Nu gaan we de witte chocolade ganache maken. Doe dit volgens het ‘basisrecept voor witte chocolade ganache voor het afsmeren van een taart‘. Volg de stappen die daar staan beschreven.
Smeer de taart twee keer in met de ganache voor een mooie, gladde afwerking. Bewaar wel een beetje van de ganache voor de gele drip over de taart.

Ik heb gele kleurstof voor chocolade gebruikt om de witte chocolade geel te maken. Dat gaat goed. Voeg een paar druppels van die gele kleurstof toe aan de chocolade, roer door en kijk zelf even hoe geel het moet worden.

Verwarm de ganache eventueel nog een beetje zodat deze mooi vloeibaar is.
Doe de chocolade dan in een wegwerpspuitzakje en knip een klein punt er af. Zet je taart op een draaiplateau als je die hebt, en begin dan voorzichtig op de rand van de taart te spuiten zodat de chocolade net naar beneden druipt. Draai een beetje aan je plateau en spuit zo de hele rand van de taart met de gele chocolade.

Dripcake voor Pasen

Decoratie

Zet de gele schuimtorentjes in een cirkel op de rand van de taart. Binnenin strooi je dan de gele musketzaad en dan verder leuk versieren met de paaskippetjes en de paaseitjes. Een plaatje toch?

Dripcake voor Pasen

Dripcake voor Pasen

Dripcake voor Pasen

Fijne paasdagen!!

Liefs van Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

4 Comments

 1. Pingback: Dripcake met verse aardbeien en marshmallows – Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.