Dit chocolade taartje is een wat vereenvoudigde variatie op de Schwarzwälder kirschtorte. Iets moderner en met een vulling van mascarponecrème. Erg lekker dus.
De Schwarzwälder kirschtorte, ofwel de Zwarte Woud kersentaart was altijd de favoriet van mijn man. Deze en de rijstevlaai. Daar kon je hem voor wakker maken! Zoals jullie misschien wel weten is hij anderhalf jaar geleden helaas overleden. We missen hem allemaal nog steeds heel erg! Nu zou hij afgelopen 6 maart 70 jaar zijn geworden. En we hebben daar met elkaar een bijzondere dag van gemaakt. Daar hoort dan ook zijn lievelingstaart bij, dus vandaar dat ik hier nu deze variatie voor heb gemaakt. De taart bestaat uit een biscuitdeeg van chocolade. Voor de vulling heb ik dit keer een mascarponecrème gemaakt. Verder op elke laag wat kersen, zodat het een lekker smeuïge taart wordt met veel smaak. Ook bovenop kersen en toefjes mascarponecrème, gespoten met het St Honoré spuitmondje. Dat geeft een mooi effect. Dan nog een beetje gerapte chocolade erover en klaar is de taart

Ingrediënten
- Een ronde bakvorm van 20 cm doorsnee.
- Een spuitzak
- Een ronde spuitmond (grote maat)
- St Honoré spuitmondje ( grote maat)
Voor het deeg:
- 5 eieren gesplitst
- 160 gram fijne suiker
- 90 gram bloem
- 50 gram maizena
- 25 gram cacaopoeder
- Snufje zout
Voor de vulling en decoratie:
- 250 gram mascarpone
- 300 ml verse slagroom (minstens 35% vetgehalte)
- ½ zakje slagroomverstevige
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 potje kersen op sap
- 1 blik kersenvulling
- Stukje pure chocolade
Instructies
- Vet de bakvorm in en bestuif deze met wat bloem.
- Leg de gardes van je mixer even in de vriezer.( voor het kloppen van de mascarponecrème).
- Maak de chocolade biscuit taart volgend dit basisrecept met gesplitste eieren.
- Bak deze taart in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 30 minuten. Prik er even in met een satéprikker om te controleren of de binnenkant gaar is.
- Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een taartrooster. Haal na ongeveer een kwartiertje uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Laat de kersen uit het potje uitlekken in een vergiet, vang het sap op.
- Doe het sap in een knijpflesje. Daar gaan we later de taartlagen mee besprenkelen.
- Doe de mascarpone in een kom, voeg de basterdsuiker toe en klop dit door elkaar. Met de koude gardes uit de vriezer.
- Voeg de koude slagroom toe en klop het geheel tot het bijna stijf is. Voeg dan eventueel naar smaak nog wat poedersuiker toe en het halve zakje slagroomversteviger. Klop dan nog even heel kort tot er stevige pieken vormen. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Snijd de taart met een dubbele taartzaag in 3 gelijke lagen. Snijd eventueel de bovenste laag nog een beetje bij zodat ook deze mooi plat is.
- Leg de onderste taartlaag op een taartbord. Besprenkel deze met wat kersensap.
- Doe een deel van de mascarponecrème in de spuitzak met ronde spuitmond.
- Doe de kersenvulling in een kom. Voeg hier de uitgelekte kersen aan toe, meng deze erdoor. Nu heb je wat meer kersenvulling.
- Verdeel deze kersenvulling in drie delen.
- Schep het eerste deel van deze kersenvulling in het midden van de taartlaag. Spuit hier ronde toefjes mascarponecrème omheen. Zodat de hele bodem bedekt is. Leg hier de tweede taartlaag op, druk een klein beetje aan. Besprenkel weer met wat kersensap.
- In het midden de tweede laag kersenvulling en daar omheen weer mooie mascarponetoefjes.
- Draai de bovenste taartlaag even om en besprenkel ook deze laag met wat kersensap.
- Draai weer om en leg deze op de tweede laag. Druk weer een heel klein beetje aan. Smeer hier een dun laagje mascarponecrème op zodat het er mooi wit uit ziet.
- Dan doe je de overgebleven mascarponecrème in een spuitzak met het St Honoré spuitmondje en spuit met de opening aan de bovenkant mooie toefjes rondom bovenop de taart.
- Dan schep je de rest van de kersenvulling in het midden op de taart.
- Rasp een beetje pure chocolade en bestrooi daar de toefjes slagroom mee.
Notities
Liefdevoorbakkentip: je kunt ook op elke laag een beetje geraspte chocolade strooien, dat geeft nog wat extra smaak!
Liefs Ria & Laura