Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Boltaartjes met chocolade mirror glaze

by Liefde voor bakken 28/02/202127/02/2021
written by Liefde voor bakken 28/02/202127/02/2021
Boltaartjes met chocolade mirror glaze

Lekkere Nobake roomkaas taartjes met een glanzende chocoladelaag. Mooi en lekker!

Dit wil ik al een hele tijd maken, een Mirror Glaze taart. Nu heb ik bedacht om kleine koepeltaartjes te maken. Daarvoor heb ik van die kleine metalen ‘Blanda’ schaaltjes van Ikea gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook andere schaaltjes of bakvormpjes gebruiken. De Blanda schaaltjes hebben een doorsnee van 12 cm. Met dit recept heb ik  drie taartjes gemaakt. Elk taartje is geschikt voor minstens drie stukjes. Dus voor 3 personen. Totaal heb je dan voor 9 personen. De Mirror Glaze is nog best lastig. Het is best moeilijk om de chocolade precies op het juiste moment over de taartjes te gieten. Bij mij was het ook nog niet helemaal perfect, maar toch wel redelijk gelukt. Ik ben tevreden voor deze eerste keer. Ik neem me voor om  hier verder mee te gaan oefenen. Het is echt supermooi en lekker ‘Glossy’. De volgende keer probeer ik het met een gekleurde glaze. Met witte chocolade en fruit misschien. Mocht je geen kant en klare gehakte en geroosterde hazelnoten hebben, dan kun je natuurlijk zelf de hele hazelnoten fijnhakken en ongeveer 10 minuutjes roosteren in de oven . Of in de koekenpan, maar blijf er dan wel bij, zodat ze niet te donker worden. Hier volgen de instructies voor dit lekkere taartje.

Boltaartjes met chocolade mirror glaze
Boltaartjes met chocolade mirror glaze
Boltaartjes met chocolade mirror glaze
Boltaartjes met chocolade mirror glaze
Boltaartjes met chocolade mirror glaze

Boltaartjes met chocolade mirror glaze

Liefde voor bakken Lekkere Nobake roomkaas taartjes met een glanzende chocoladelaag. Mooi en lekker! Dit wil ik al een hele tijd maken, een Mirror Glaze… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 2 halve bolvormen, (bijvoorbeeld de kleine Blandaschaaltjes van Ikea) doorsnee 12 cm.
  • Plasticfolie om de binnenkant van de schaaltjes me te bedekken.

Voor de vulling:

  • 250 gram roomkaas (Liefst Philadelphia, is lekker romig)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 350 ml verse slagroom, minstens 35% vetgehalte
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • Beetje poedersuiker
  • 1 doosje diepvries mangoblokjes
  • 1 pak Milka chocowafels
  • 30 gram boter of margarine
  • 60 gram Milka chocolade volkoren koekjes
  • 30 gram boter of margarine

Voor de Glaze:

  • 195 gram suiker
  • 125 ml water
  • 25 gram glucosesiroop
  • 35 gram cacaopoeder
  • 4 en een half blaadje gelatine

Voor de decoratie:

  • 50 gram stukjes fijngehakte en geroosterde hazelnoot

Instructies

  1. Doe de gardes waarmee je straks de roomkaascrème gaat kloppen heel even in de vriezer.
  2. Bekleed de schaaltjes met een stukje plastic folie, zorg dat het goed tegen de binnenkant aan it. Als je meer schaaltjes hebt kun je er tijdelijk even een schaaltje in leggen zodat het folie goed tegen de binnenkant aan blijft zitten.
  3. Ontdooi de blokjes mango door ze heel even in een steelpannetje op een laag vuur te zetten. Laat ze niet te warm worden, alleen ontdooien. Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
  4. Doe de boter in een pannetje en laat het smelten.
  5. Leg de koekjes op een snijplank en verkruimel ze door er met een deegroller flink op te drukken. Zorg dat ze goed verkruimeld worden. Je kunt de koekjes eventueel ook in den plastic zakje doen en dan met de deegroller er overheen rollen tot ze verkruimeld zijn.
  6. Doe de verkruimelde koekjes in een schaal en voeg de gesmolten boter toe. Roer door elkaar en laat zo even staan.
  7. Haal de gardes uit de vriezer.
  8. Doe de roomkaas met de witte basterdsuiker in een kom en klop dit los met de mixer.
  9. Voeg de koude slagroom toe en klop het geheel tot een lobbige massa. Proef even of je de crème zoet genoeg is, anders kun je nog een klein beetje poedersuiker toevoegen. Voeg ook de zakjes slagroomversteviger toe.
  10. Vul de schaaltjes met een laagje crème. Verspreid dit zoveel mogelijk langs de kant zodat het hele schaaltje bedekt is met een laagje crème.
  11. Leg er dan een laagje mangostukjes op.
  12. Leg de Milka chocowafeltjes op een snijplank en druk ze in kleine stukjes met een deegroller.
  13. Smelt de boter en voeg dit toe aan de koekruimels.
  14. Schep een klein laagje van dit koekmengsel op de mangoblokjes.
  15. Dan verdeel je de rest van het roomkaasmengsel erover en strijk het glad.
  16. Druk dan nog wat stukjes mango in de roomkaas.
  17. Maal de volkoren biscuits fijn met een staafmixer.
  18. Smelt de boterin een pannetje, voeg dit toe aan de fijngemalen koekjes.
  19. Schep op elk taartje nog een laagje van dit koekmengsel, zorg dat het koepelschaaltje precies en gelijkmatig gevuld is tot aan de rand. Strijk mooi glad.
  20. Vouw het overhangende plastic er een beetje overheen en zet dit een paar uur in de vriezer.
  21. Dit kun je ook een dag later afmaken, dan zijn de taartjes zeker goed bevroren.
  22. Voor de glaze week je de gelatine 10 minuten in koud water.
  23. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng dit aan de kook.
  24. Voeg ook de glucosesiroop toe terwijl je dit aan het verwarmen bent.
  25. Als het geheel kookt, zet je het vuur uit.
  26. Zeef de cacaopoeder in een kom.
  27. Voeg hier het suikerwater aan toe als het aan de kook is geweest. Roer dit er goed door met een garde.
  28. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe aan het cacaomengsel.
  29. Zeef dit geheel zodat de klontjes er uit gaan.
  30. Laat afkoelen. Leg er wel een velletje plastic folie op, druk dit op de vloeistof, want anders komt er een vel op. Dat willen we niet.
  31. Haal de koepeltaartjes uit de vriezer. Haal de taartjes voorzichtig uit de schaaltjes en haal dan het plastic er af.
  32. Zet een kopje of mok op zijn kop in een schaaltje. Dat schaaltje moet wel groter zijn dan het koepelgebakje, want anders loopt de chocolade er overheen.
  33. Zet het koepeltaartje dan op het kopje.
  34. Nu is het belangrijk dat het glaze mengsel op de juiste temperatuur is. Bij mij was het ongeveer 31 graden. Het moet nog goed vloeibaar zijn, maar niet te dun. Het is belangrijk dat je jet mengsel vrij snel over de koepel giet. Gelijkmatig en overal voldoende chocolade. Dat is best moeilijk, zeker als de chocolade alweer wat afkoelt.
  35. Dus snel werken. Doe dit bij alle taartjes.
  36. Je kunt eventueel de chocolade opnieuw wat verwarmen en dan weer opnieuw laten afkoelen tot 31 à 32 graden.
  37. Probeer voorzichtig de uitlopers aan de onderkant weg te halen met een spatel of paletmes.
  38. Laat de taartjes zo nog even goed afkoelen en zet ze daarna op een bordje.
  39. Versier de onderrand met kleine stukjes hazelnoot.

Liefs Ria & Laura

2 comments
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Basisrecept: karamelsuiker
next post
Bokkenpootjestaart met advocaat

You may also like

Gesloten appeltaart met walnoten

13/08/2017

Ferrero rocher taart

04/05/2016

Merci-chocolade taartje

08/06/2016

Chocoladetaart met vers fruit

18/03/2018

Carnavals / verjaardags slagroomtaart

29/01/2016

Kerst Charlotte taart met mango

18/12/2019

Appel cheesecake met Nutella

01/11/2020

Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

14/02/2021

Fruittaartje van Bretons zanddeeg

02/09/2016

Stroopwafel appeltaart

06/05/2018

2 comments

Diana 06/03/2021 - 22:07

Hallo, er staat in de inleiding dat dit recept genoeg is voor 3 12cm Blanda vormpjes, maar in het recept staat 2.
Is het recept voldoende voor 3 vormpjes?

Reply
Liefde voor bakken 07/03/2021 - 21:02

Hoi Diana, het recept is voldoende voor 3 boltaartjes.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....