Basisrecepten, Vullingen & Toppings
comments 2

Basisrecept voor creamcheese frosting

DSC_0136naam
Als wij toeven op onze cupcakes spuiten, gebruiken wij vaak een eigen recept voor creamcheese frosting. Het verschil met gewone botercrème is dat creamcheese frosting van roomkaas is gemaakt. Dit is net wat minder ‘boterig’ van smaak.
Benodigdheden
  • 200 gram roomboter of margarine
  • 100 gram roomkaas
  • 600 gram suikerbakkerspoeder
  • 4 theelepels Patidess smaakstof citroen (of een ander smaakje)

Bereiding

Klop de boter en de roomkaas zacht in circa 3 minuten. Hoe langer je mixt hoe romiger je mengsel wordt.

Voeg hier de gezeefde suikerbakkerspoeder beetje bij beetje aan toe. Mix deze er goed doorheen. Kijk zelf even of je de frosting stevig genoeg vind. Je kunt altijd meer suikerbakkerspoeder toevoegen tot het naar wens is!

Voeg dan de smaakstof en eventueel een kleurstof toe. Voor deze basis hebben we gekozen voor citroensmaak, omdat dit een frisse smaak geeft. Dit kan uiteraard ook een ander smaakje zijn. Ook kan je variëren met de kleur van je toef. Zo hebben we bij dit recept voor watermeloen cupcakes de toeven lichtgroen gemaakt, ziet er meteen super gezellig uit!

Red velvet cupcakes

Een heel simpel maar lekker basisrecept voor de toeven op je cupcakes!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube72
Pinterest168
Instagram782

2 Comments

  1. Pingback: Red velvet watermeloen cupcakes | Liefde voor bakken

  2. Pingback: Cupcake ijsjes met de Wilton Three-Color Coupler | Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *