Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Klassieke appeltaart

by Liefde voor bakken 12/01/201611/01/2016
written by Liefde voor bakken 12/01/201611/01/2016
Klassieke appeltaart

Op verjaardagen en gelegenheden ging bij ons thuis altijd de appeltaart als eerst op. Bijna iedereen lust wel appeltaart! Daarom leek het ons een zeer goed idee om deze week twee appeltaart recepten met jullie te delen. We beginnen met de klassieke appeltaart, zoals wij hem thuis al jaren maken. En wees gewaarschuwd: deze is onweerstaanbaar lekker!

Benodigdheden

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 180 gram boter/margarine
  • 150 gram basterdsuiker (gele of witte)
  • 1 losgeklopt ei
  • geraspte schil van een citroen
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • circa 600 gram zure appelen (bijvoorbeeld goudrenetten)
  • 125 gram rozijnen
  • 60 gram suiker
  • kaneel (twee eetlepels)
  • 2 beschuiten

Extra: ronde springvorm van 24 cm

Bakken maar!

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden
  2. Doe de bloem, de margarine, de basterdsuiker, de helft van het losgeklopte ei, geraspte schil en het zout in een kom
  3. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes
  4. Kneed alles met koele handen door elkaar tot een soepele deeg bal
  5. Vet de springvorm in met margarine
  6. Neem 2/3 van het deeg voor de bodem en rol dit uit op een met bloem bestrooide aanrecht
  7. Leg dit deeg in de bakvorm, vul de bodem en ongeveer 2/3 van de wand met het deeg
  8. Kruimel de twee beschuiten fijn en strooi dit op je deegbodem (dit zou ook met paneermeel kunnen)
  9. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe deze in een kom.
  10. Voeg hier de rozijnen, suiker en kaneel aan toe. Schep dit goed door elkaar.
  11. Even proeven of je vulling naar jou smaak is, anders kun je altijd nog wat suiker, kaneel of rozijnen toevoegen!
  12. Vul je deegbodem met je appel-rozijnenmengsel
  13. Rol je resterende deeg uit tot een langwerpige lap
  14. Snijd hier met de achterkant van een mes repen van
  15. Leg de reepjes op je taart, zodat er een ruitpatroon ontstaat
  16. Bestrijk je deeg met het overgebleven ei, zodat je taartje een mooie glans krijgt

Bak je taart in het midden van de oven op ongeveer 50 minuten. Je taart moet mooi goudbruin zijn.

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Nu rest je niets anders, dan deze overheerlijke appeltaart op te smullen!

Liefs Ria & Laura (échte appeltaart liefhebbers)

appelappeltaartTaart
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Getest: Dr. Oetker mugcake
next post
Mini appeltaartjes

You may also like

Icecream dripcake

27/05/2018

Aardbeien-yoghurt schnitt

05/03/2017

Merci-chocolade taartje

08/06/2016

Marshmallow slof

11/07/2019

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Frambozen laagjes taart met chocoladeganache

31/10/2015

Oud Hollandse boterkoek

30/01/2022

Rood fruit taartje met abrikozen

12/02/2017

Bailey’s mascarponetaart

17/02/2016

Boltaartjes met chocolade mirror glaze

28/02/2021

1 comment

Best bekeken artikelen van januari – Liefde voor bakken 31/01/2016 - 08:03

[…] alle foto’s die we in januari op Instagram hebben geüpload, heeft deze foto van de klassieke appeltaart toch de meeste likes weten te veroveren. En om heel eerlijk te zijn, begin je toch al te […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....