Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Meringue trifle met frambozen en blauwe bessen

by Liefde voor bakken 22/12/201701/05/2020
written by Liefde voor bakken 22/12/201701/05/2020
Meringue trifle met frambozen en blauwe bessen

We hebben al eerder toetjes in een glas gemaakt. Vaak met mascarpone of Monchou en fruit. Dit keer hebben we gekozen voor een toetje met hazelnoot merengue. Super lekker! En we hebben monchou, slagroom, frambozen en blauwe bessen toegevoegd. YUM!

Dit is een heerlijk nagerecht, heel geschikt voor bijvoorbeeld je kerstdiner. Doe het dan in mooie hoge wijnglazen, dat staat extra chique. Dit recept is voor ongeveer 6 glazen, heb je meer nodig, dan moet je wel zorgen voor extra Monchou, slagroom en fruit. Ik denk dat de merengue wel voldoende is, je kunt daar ook wat minder van gebruiken per glas.

Meringue trifle met frambozen en blauwe bessen

Meringue trifle met frambozen en blauwe bessen

Liefde voor bakken We hebben al eerder toetjes in een glas gemaakt. Vaak met mascarpone of Monchou en fruit. Dit keer hebben we gekozen voor… Printen
Cijfer 3.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de meringues:

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 20 gram fijngemalen hazelnoten

Voor de rest van de vulling:

  • 80 gram hazelnoten
  • 200 gram Monchou
  • 300 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker
  • bakje verse frambozen
  • bakje verse bosbessen

Extra:

  • 6 mooie wijnglazen

 

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.
  2. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6) of met een gewone mixer op de hoogste stand.
  3. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
  4. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.
  5. Voeg nu de fijngemalen hazelnoten toe en schep deze erdoor.
  6. Doe de meringue in een spuitzak met een kartelmondje of een rond spuitmondje.
  7. Spuit de merengue in de gewenste vorm op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak of “droog” de meringeus in circa 2 uur in een op 90 graden voorverwarmde oven.
  9. Laat ze heel even afkoelen. Doe ze dan in een kom en stamp ze fijn.
  10. Hak dan de 80 gram hazelnoten in kleine stukjes. Bak ze goudbruin in een droge koekenpan. Let op dat ze niet te donker worden!
  11. Meng dit door de meringue kruimels.
  12. Schep in elk glas een laag merengue kruimel mengsel.
  13. Zorg de Monchou op kamertemperatuur is. Klop de Monchou los in een kom met twee eetlepels witte basterdsuiker.
  14. Was de blauwe bessen en de frambozen en laat ze goed uitlekken.
  15. Leg op elke merengue laag wat frambozen en blauwe bessen, zorg hierbij dat een deel van het fruit mooi langs de rand ligt zodat je het goed kunt zien.
  16. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  17. Schep de slagroom dan beetje bij beetje bij de Monchou. Klop dit er voorzichtig door op de laagste stand. klop niet langer dan nodig is.
  18. Doe het mengsel in een spuitzak met een grote opening. Spuit zo in elk glas een laagje Monchou mengsel over het fruit. Verdeel dit goed over de 6 glazen.
  19. Leg daarop weer wat blauwe bessen en frambozen. Heb je nog wat hazelnoten over, dan zou je nog wat hiervan over het fruit kunnen strooien.

Geniet van deze toetjes, ze zijn echt heel lekker.

Liefs, Ria & Laura

dessertkerstkerstmisnagerechttoetjetrifle
0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kerst schuimkrans met frambozen
next post
Kerstboom koekjes

You may also like

Oreo tiramisu

25/08/2019

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Blauwe bessen cheesecake ijstaart

27/05/2017

Frambozen tiramisu

21/03/2019

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Witte chocolade cheesecake in een glas

31/03/2017

Oreo aardbeien trifle met monchou

22/02/2017

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Bosbessen pavlova

30/04/2017

Mango-witte chocolade toetje

28/02/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....