We hebben al eerder toetjes in een glas gemaakt. Vaak met mascarpone of Monchou en fruit. Dit keer hebben we gekozen voor een toetje met hazelnoot merengue. Super lekker! En we hebben monchou, slagroom, frambozen en blauwe bessen toegevoegd. YUM!
Dit is een heerlijk nagerecht, heel geschikt voor bijvoorbeeld je kerstdiner. Doe het dan in mooie hoge wijnglazen, dat staat extra chique. Dit recept is voor ongeveer 6 glazen, heb je meer nodig, dan moet je wel zorgen voor extra Monchou, slagroom en fruit. Ik denk dat de merengue wel voldoende is, je kunt daar ook wat minder van gebruiken per glas.

Ingrediënten
Voor de meringues:
- 3 eiwitten
- 100 gram fijne tafelsuiker
- 100 gram poedersuiker
- 20 gram fijngemalen hazelnoten
Voor de rest van de vulling:
- 80 gram hazelnoten
- 200 gram Monchou
- 300 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker
- bakje verse frambozen
- bakje verse bosbessen
Extra:
- 6 mooie wijnglazen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.
- Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6) of met een gewone mixer op de hoogste stand.
- Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
- Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.
- Voeg nu de fijngemalen hazelnoten toe en schep deze erdoor.
- Doe de meringue in een spuitzak met een kartelmondje of een rond spuitmondje.
- Spuit de merengue in de gewenste vorm op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak of “droog” de meringeus in circa 2 uur in een op 90 graden voorverwarmde oven.
- Laat ze heel even afkoelen. Doe ze dan in een kom en stamp ze fijn.
- Hak dan de 80 gram hazelnoten in kleine stukjes. Bak ze goudbruin in een droge koekenpan. Let op dat ze niet te donker worden!
- Meng dit door de meringue kruimels.
- Schep in elk glas een laag merengue kruimel mengsel.
- Zorg de Monchou op kamertemperatuur is. Klop de Monchou los in een kom met twee eetlepels witte basterdsuiker.
- Was de blauwe bessen en de frambozen en laat ze goed uitlekken.
- Leg op elke merengue laag wat frambozen en blauwe bessen, zorg hierbij dat een deel van het fruit mooi langs de rand ligt zodat je het goed kunt zien.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
- Schep de slagroom dan beetje bij beetje bij de Monchou. Klop dit er voorzichtig door op de laagste stand. klop niet langer dan nodig is.
- Doe het mengsel in een spuitzak met een grote opening. Spuit zo in elk glas een laagje Monchou mengsel over het fruit. Verdeel dit goed over de 6 glazen.
- Leg daarop weer wat blauwe bessen en frambozen. Heb je nog wat hazelnoten over, dan zou je nog wat hiervan over het fruit kunnen strooien.
Geniet van deze toetjes, ze zijn echt heel lekker.
Liefs, Ria & Laura