Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Appeltaart trifle

by Liefde voor bakken 31/05/201704/12/2018
written by Liefde voor bakken 31/05/201704/12/2018
Appel trifle
Eén van mijn favoriete taarten blijft toch de klassieke appeltaart. Maar die hebben we al een keertje gemaakt, dus moeten we niet te veel in herhaling vallen. Daarom dacht ik: een appeltaart toetje! Dat moet toch gewoon lekker zijn??

Sinds we deze website hebben, zijn we al druk bezig geweest met de smaken van de appeltaart. Zo hebben we kleine appeltaartjes en mini appeltaartjes (high tea) gemaakt. Of een Zweedse appeltaart met caramelsaus! Kortom: nog lang niet genoeg. Daarom is het tijd voor een andere variant op de appeltaart, deze toetjes!

Vroeger vond ik dit wel één van de hoogte punten als er iemand jarig was bij ons thuis (buiten alle cadeautjes natuurlijk), de zelfgebakken appeltaart van mijn lieve moeder! Zo door de jaren heen is mijn favoriete taart een klein beetje verschoven naar de rijstevlaai. Maar inmiddels heb ik besloten dat ze samen een gedeelde 1e plek verdienen. Ik kan weer eens niet kiezen!

Terug naar het toetje, want daar gaat het tenslotte om in dit artikel. Dit toetje bestaat uit de volgende laagjes:

  • Verkuimelde kaneelkoekjes
  • Slagroom met kaneel
  • Appeltaart vulling

Benodigdheden:

  • 1,5 à 2 appels
  • 80 gram rozijnen
  • kaneel
  • suiker
  • 500 ml verse slagroom
  • poedersuiker
  • 4 x 4 Verkade nizza kaneel koekjes (dus 16 totaal)
  • 30 gram boter

Dit is voor 4 toetjes!

Aan de slag!

Verkruimel de koekjes. Dit keer heb ik het gewoon op de ouderwetse manier gedaan: met een deegroller! Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de kruimels aan toe. Zet even aan de kant.

Snijd de appel in stukjes en doe deze met de rozijnen in een kommetje. Voeg hier kaneel en suiker aan toe en mix dit er goed door. De hoeveel kaneel en suiker is een beetje naar smaak. Ik hou toevallig heel erg van kaneel, dus doe graag een snufje meer!

Klop de slagroom bijna stijf en voeg dan ongeveer 5 tl poedersuiker en 5 tl kaneel toe. Klop dan helemaal stijf. Proef even tussendoor! Je kan altijd meer poedersuiker of kaneel toevoegen.

Tijd voor het opbouwen: Begin met een laagje van de koekkruimels. Schep hier een laagje slagroom overheen. Doe er vervolgens nog een laagje appeltaartvulling overheen. Herhaal alle laagjes nog een keer en je toetje is klaar om opgegeten te worden!

Terwijl ik dit artikel aan het afronden ben zit ik nog even een glaasje appeltaart weg te eten. En echt, super lekker! Deze wil je maken voor je gasten tijdens jouw dinertje, of gewoon voor jezelf!

Liefs Laura

appelappeltaartdessertkaneelnagerechttoetjes
0 comment
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Citroen kwarktaart
next post
Best bekeken mei 2017

You may also like

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Lotus Speculoos Taartjes

15/08/2021

Koffie Panna Cotta

01/08/2021

Pepernoten tiramisu

29/11/2020

Mellowcake trifle

16/03/2018

Aardbeien Panna cotta

09/03/2022

Zomerse tiramisu

06/06/2018

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....