Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Eton Mess met marshmallows

by Liefde voor bakken 11/05/201825/09/2018
written by Liefde voor bakken 11/05/201825/09/2018
Etonn Mess

Vandaag heb ik een Engels toetje gemaakt. Een “Eton Mess”! Dat is een traditioneel Engels nagerecht, dat bestaat uit een mix van aardbeien, merengue en slagroom. Dat klinkt al heel erg lekker toch?

De Engelsen  om hun tradities en ook kennen ze heel veel traditionele gerechten. Ik kijk wel een snaar de Great British bake-off, dat is de Engelse variant op “Heel Holland bakt”. Daarin zie je ook heel veel typisch Engelse baksels voorbij komen die wij niet zo kennen. bijvoorbeeld de Engelse Pie, vaak gevuld met vlees en groente. De “Eton Mess” is ook een typisch Engels nagerecht. Ontstaan in 1930, vond ik op Wikepedia. Oorspronkelijk bestond het alleen uit aardbeien met slagroom en/of ijs. Later is daar de merengue aan toegevoegd. Ik had nog merengues over van de laatste keer, die kun je nog best lang bewaren. Dus dat kwam nu goed uit. Uiteraard vind ik het leuk om iets extra’s toe te voegen, dus ik bedacht om er marsmellows aan toe te voegen èn een beetje chocolade ganache. Het is uiteindelijk een superlekker toetje geworden, probeer zelf maar. Misschien leuk voor Moederdag?

Etonn Mess

Eton Mess met marshmallows

Liefde voor bakken Vandaag heb ik een Engels toetje gemaakt. Een “Eton Mess”! Dat is een traditioneel Engels nagerecht, dat bestaat uit een mix van… Printen
Cijfer 5.0/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • een bakje verse aardbeien
  • een aantal zelfgebakken meringues
  • 250 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
  • 80 gram melkchocolade
  • 25 ml verse slagroom
  • een zakje mini marshmallows

Instructies

  1. Leg je gardes in de vriezer en zet je kom waarin je de slagroom doet in de koelkast.
  2. Begin met het maken van je merengue als je geen meringeus in voorraad hebt. Maak ze volgend dit recept.
  3. Verdeel het merenguedeeg over twee schaaltjes, voeg aan het ene deel wat lichtroze kleurstof toe. Zo krijg je witte èn roze meringeus. Wil je liever een andere kleur, dan kan dat natuurlijk ook.
  4. Bewaar de meringues die je over hebt in een trommel, kun je best lang bewaren. Leuk om een keer je taart mee te versieren of zo.
  5. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Zet in de koelkast tot gebruik.
  6. Was en ontkroon de aardbeien, laat ze goed uitlekken.
  7. Verkruimel een aantal van de merengues.
  8. Verwarm de chocolade met de 25 ml slagroom “au bain marie”. Voeg circa 25 gram mini marshmallows toe en laat alles goed oplossen. Zorg dat dit een homogeen mengsel wordt. Laat het heel even afkoelen.
  9. We gaan de glazen vullen. Zoek 4 mooie glazen, wij hebben wijnglazen gebruikt.
  10. Schep in elk glas een laagje verkruimelde, witte en roze merengues.
  11. Snijd de een aantal aardbeien in plakjes en leg een laagje van deze plakjes aardbei op de merengue kruimels.
  12. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit een laagje slagroom hier op. Het is echt handig om dit met een spuitzak te doen, als je een lepel gebruikt, dan ga je vaak wat knoeien langs de zijkant van het glas, dan is niet zo mooi.
  13. Doe de nog een beetje vloeibare marsmellowchocolade in een andere spuitzak, knip er een gaatje af en spuit wat chocolade over de slagroom.
  14. Dan weer een laagje aardbeien er over.
  15. Dan nog wat verkruimelde merengues. Van beide kleuren.
  16. Eventueel nog een laagje marshmellowchocolade als je nog over hebt.
  17. Dan leg je bovenop nog een aantal mini marshmellows.

Al met al een lekker rommeltje dus. Maar wel een heel erg lekker “rommeltje”. Een Eton Mess!! Dit vond ik erg leuk om te maken, dus je kunt hier nog wel wat variaties op verwachten in de toekomst!

Liefs, Ria

dessertmeringuenagerechttoetje
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Frambozen brownie hartjes
next post
Bosvruchten gebakjes met mascarpone

You may also like

Bosbessen pavlova

30/04/2017

Mangomousse

23/04/2020

Cheesecakecrème met rode bessen

12/07/2018

Mellowcake trifle

16/03/2018

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Lotus Speculoos Taartjes

15/08/2021

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Monchou kersen trifle

10/10/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....