Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

IJs & drankjesToetjes

Chocolade-aardbei ijstaartje

by Liefde voor bakken 10/06/201825/09/2018
written by Liefde voor bakken 10/06/201825/09/2018
IJstaart

Dit is echt een super eenvoudig ijstaartje. Maar wel superlekker! Verras je kinderen of je visite met zo’n taartje. Het lijkt erg bijzonder, maar je hebt het zo gemaakt! Maak het de dag van te voren, dan kun je het taartje zo uit de vriezer halen!

Eerder hebben we ook al eens een bananen-walnoot ijstaartje gemaakt op deze manier. Dat viel toen erg in de smaak, dus vandaar nu nog zo’n eenvoudig recept van een ijstaart. Eerder hebben we al aangegeven zelf ijs te willen gaan maken, maar dat duurt nog even. Daarvoor wil ik binnenkort een ijsmachine aan gaan schaffen. Ik (Ria) kijk graag naar Masterchef Australië en daar maken ze heel vaak bijzonder ijs met de ijsmachine. Dat wil ik natuurlijk ook! Maar nu eerst nog even deze gemakkelijke ijstaart gemaakt met kant en klaar ijs. Geschikt voor iedereen die een vriesvak heeft.

IJstaart

Chocolade-aardbei ijstaartje

Liefde voor bakken Dit is echt een super eenvoudig ijstaartje. Maar wel superlekker! Verras je kinderen of je visite met zo’n taartje. Het lijkt erg… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • vierkant bakblik van circa 18 cm
  • 2 vellen bakpapier om in de bakvorm te leggen
  • spuitzak met kartelspuitmondje
  • een bak luxe chocolade ijs
  • een bak luxe aardbeienijs
  • 250 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • half zakje Klopfix om je slagroom te verstevigen
  • crispy chocolade bolletjes
  • beetje gesmolten, pure chocolade, circa 50 gram

Instructies

  1. Leg twee vellen bakpapier zó in de bakvorm, dat ze aan alle kanten uitsteken, dan kun je het ijstaartje er later zo uittillen.
  2. Haal het chocoladeijs uit de vriezer, laat het een beetje zacht worden en schep het dan in de bakvorm, verdeel het goed en strijk het helemaal glad.
  3. Zet weer terug in de vriezer tot het goed hard is geworden.
  4. Haal dan de bak aardbeienijs uit de vriezer, laat dit weer een beetje zacht worden.
  5. Schep het op de chocoladelaag, verdeel het goed en strijk het weer mooi glad.
  6. Zet terug in de vriezer, zodat ook deze tweede laag weer mooi hard wordt.
  7. Zet een bord klaar waar de ijstaart op moet komen te staan.
  8. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker, voeg vlak voordat de slagroom stijf is, een half zalkej slagroomversteviger erdoor.
  9. Doe in een spuitzak met spuitmondje 1M.
  10. Zet je chocoladebolletjes klaar.
  11. Verwarm de chocolade ‘au bain marie’ en doe dit in een klein plastic spuitflesje. Zorg dat de chocolade goed vloeibaar is.
  12. Nu ga je de ijstaart uit de vriezer halen, je moet vanaf nu wel snel werken, anders smelt t ijs teveel. Zeker met warm weer.
  13. Til de ijstaart met behulp van het bakppaier uit de bakvorm. Haal voorzichtig de twee vellen er af. Zet de taart op het bord.
  14. Spuit mooie toefjes slagroom bovenop de taart, lang de zijkant. Houd je spuitzak loodrecht boven de taart en spuit met een beetje een ‘verende’ beweging, dus een beetje omhoog en weer omlaag tijdens het spuiten. Dan krijg je leuke toefjes. Spuit de hele rand vol.
  15. Strooi wat chocobolletjes over de toefjes.
  16. Spuit dan wat chocolade over de toefjes.

Tip: wij hebben van dat luxe ijs gekocht, maar dan van een huismerk. Die is net zo lekker en een stuk goedkoper.

Geniet van het mooie weer en succes met het maken van dit ijskoude nagerecht!

Liefs, Ria

dessertijstaartnagerechttoetje
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Zomerse tiramisu
next post
Blondies met gedroogde abrikozen

You may also like

Pepernoten ijs

21/11/2018

Aardbeien bastogne toetje

18/10/2018

Appeltaart trifle

31/05/2017

Witte chocolade cheesecake in een glas

31/03/2017

Eton Mess met frambozen

20/06/2021

IJsjes gemaakt van fruitkwark

25/05/2018

Makkelijke aardbeienijsjes met de Silikomart Ice Cream mould!

14/08/2016

Warme chocolade melk met Nutella

02/12/2016

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Smoothie met goede voornemens

10/01/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....