Dit is echt een super eenvoudig ijstaartje. Maar wel superlekker! Verras je kinderen of je visite met zo’n taartje. Het lijkt erg bijzonder, maar je hebt het zo gemaakt! Maak het de dag van te voren, dan kun je het taartje zo uit de vriezer halen!
Eerder hebben we ook al eens een bananen-walnoot ijstaartje gemaakt op deze manier. Dat viel toen erg in de smaak, dus vandaar nu nog zo’n eenvoudig recept van een ijstaart. Eerder hebben we al aangegeven zelf ijs te willen gaan maken, maar dat duurt nog even. Daarvoor wil ik binnenkort een ijsmachine aan gaan schaffen. Ik (Ria) kijk graag naar Masterchef Australië en daar maken ze heel vaak bijzonder ijs met de ijsmachine. Dat wil ik natuurlijk ook! Maar nu eerst nog even deze gemakkelijke ijstaart gemaakt met kant en klaar ijs. Geschikt voor iedereen die een vriesvak heeft.

Ingrediënten
- vierkant bakblik van circa 18 cm
- 2 vellen bakpapier om in de bakvorm te leggen
- spuitzak met kartelspuitmondje
- een bak luxe chocolade ijs
- een bak luxe aardbeienijs
- 250 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
- half zakje Klopfix om je slagroom te verstevigen
- crispy chocolade bolletjes
- beetje gesmolten, pure chocolade, circa 50 gram
Instructies
- Leg twee vellen bakpapier zó in de bakvorm, dat ze aan alle kanten uitsteken, dan kun je het ijstaartje er later zo uittillen.
- Haal het chocoladeijs uit de vriezer, laat het een beetje zacht worden en schep het dan in de bakvorm, verdeel het goed en strijk het helemaal glad.
- Zet weer terug in de vriezer tot het goed hard is geworden.
- Haal dan de bak aardbeienijs uit de vriezer, laat dit weer een beetje zacht worden.
- Schep het op de chocoladelaag, verdeel het goed en strijk het weer mooi glad.
- Zet terug in de vriezer, zodat ook deze tweede laag weer mooi hard wordt.
- Zet een bord klaar waar de ijstaart op moet komen te staan.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker, voeg vlak voordat de slagroom stijf is, een half zalkej slagroomversteviger erdoor.
- Doe in een spuitzak met spuitmondje 1M.
- Zet je chocoladebolletjes klaar.
- Verwarm de chocolade ‘au bain marie’ en doe dit in een klein plastic spuitflesje. Zorg dat de chocolade goed vloeibaar is.
- Nu ga je de ijstaart uit de vriezer halen, je moet vanaf nu wel snel werken, anders smelt t ijs teveel. Zeker met warm weer.
- Til de ijstaart met behulp van het bakppaier uit de bakvorm. Haal voorzichtig de twee vellen er af. Zet de taart op het bord.
- Spuit mooie toefjes slagroom bovenop de taart, lang de zijkant. Houd je spuitzak loodrecht boven de taart en spuit met een beetje een ‘verende’ beweging, dus een beetje omhoog en weer omlaag tijdens het spuiten. Dan krijg je leuke toefjes. Spuit de hele rand vol.
- Strooi wat chocobolletjes over de toefjes.
- Spuit dan wat chocolade over de toefjes.
Tip: wij hebben van dat luxe ijs gekocht, maar dan van een huismerk. Die is net zo lekker en een stuk goedkoper.
Geniet van het mooie weer en succes met het maken van dit ijskoude nagerecht!
Liefs, Ria