Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Oreo aardbeien trifle met monchou

by Liefde voor bakken 22/02/201704/12/2018
written by Liefde voor bakken 22/02/201704/12/2018
DSC_0702bn

Begin deze maand maakten we voor het eerst een overheerlijk toetje! Daar kregen veel goede reacties op. En we vonden hem zelf eigenlijk ook best wel goed gelukt! Dus vandaag nog een heerlijk toetje. Gebaseerd op de monchou kersen trifle, maar dan met oreo en aardbei.

DSC_0702bn

Oreo aardbeien trifle met monchou

Liefde voor bakken Begin deze maand maakten we voor het eerst een overheerlijk toetje! Daar kregen veel goede reacties op. En we vonden hem zelf… Printen
Aantal: 4 toetjes
Cijfer 3.3/5
( 7 gestemd )

Ingrediënten

  • oreo’s (4 x 4 koekjes)
  • 20 gram margarine
  • 2 pakjes monchou = 200 gram (op kamertemperatuur)
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml verse slagroom (35% vet)
  • klein beetje poedersuiker
  • 1 blikje aardbeienvulling (Hak)
  • 2 verse aardbeien als topping (mag natuurlijk ook meer)

Instructies

  1. Maal de oreo koekjes fijn. Wij gebruiken 4 koekjes per glas.
  2. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de gemalen oreo. Roer dit goed door, nu krijg je een soort crumble.
  3. Schep in elk glas een aantal scheppen van de oreo crumble. Zorg wel dat je wat achter houdt als topping.
  4. Klop de monchou met de basterdsuiker even los met een mixer.
  5. Klop in een schone kom de slagroom stijf met wat poedersuiker. Zorg dat je gardes goed koud zijn.
  6. Voeg steeds een beetje van de stijf geklopte slagroom toe aan de monchou, en klop dit erdoor.
  7. Doe dit in een spuitzak en doe een flinke laag op de oreocrumble. Doe hier een laagje aardbeienvulling op. Hier weer een laagje monchou op en strooi nog wat oreocrumble op. Maak het af met een halve aardbei.

Geloof ons: ook dit toetje is super lekker en echt een aanrader!

Liefs Ria & Laura

aardbeiaardbeiendessertnagerechtoreotoetje
2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Aardbeien yoghurttaart
next post
Chocolade spritskoekjes

You may also like

Witte chocolade cheesecake in een glas

31/03/2017

Monchou kersen trifle

01/02/2017

Eton Mess met marshmallows

11/05/2018

Monchou kersen trifle

10/10/2019

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Aardbeien Panna cotta

09/03/2022

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Chocolademousse

30/01/2019

Mangomousse

23/04/2020

2 comments

Judith 22/02/2017 - 23:56

Zou ik dit ook in een grote schaal kunnen maken en dan de ingrediënten verdubbelen?

Reply
Liefde voor bakken 23/02/2017 - 11:57

Hallo Judith, ja hoor, dat kan natuurlijk ook!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....