Begin deze maand maakten we voor het eerst een overheerlijk toetje! Daar kregen veel goede reacties op. En we vonden hem zelf eigenlijk ook best wel goed gelukt! Dus vandaag nog een heerlijk toetje. Gebaseerd op de monchou kersen trifle, maar dan met oreo en aardbei.

Ingrediënten
- oreo’s (4 x 4 koekjes)
- 20 gram margarine
- 2 pakjes monchou = 200 gram (op kamertemperatuur)
- 20 gram witte basterdsuiker
- 250 ml verse slagroom (35% vet)
- klein beetje poedersuiker
- 1 blikje aardbeienvulling (Hak)
- 2 verse aardbeien als topping (mag natuurlijk ook meer)
Instructies
- Maal de oreo koekjes fijn. Wij gebruiken 4 koekjes per glas.
- Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de gemalen oreo. Roer dit goed door, nu krijg je een soort crumble.
- Schep in elk glas een aantal scheppen van de oreo crumble. Zorg wel dat je wat achter houdt als topping.
- Klop de monchou met de basterdsuiker even los met een mixer.
- Klop in een schone kom de slagroom stijf met wat poedersuiker. Zorg dat je gardes goed koud zijn.
- Voeg steeds een beetje van de stijf geklopte slagroom toe aan de monchou, en klop dit erdoor.
- Doe dit in een spuitzak en doe een flinke laag op de oreocrumble. Doe hier een laagje aardbeienvulling op. Hier weer een laagje monchou op en strooi nog wat oreocrumble op. Maak het af met een halve aardbei.
Geloof ons: ook dit toetje is super lekker en echt een aanrader!
Liefs Ria & Laura
2 comments
Zou ik dit ook in een grote schaal kunnen maken en dan de ingrediënten verdubbelen?
Hallo Judith, ja hoor, dat kan natuurlijk ook!