Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

KerstmisToetjes

Kinder bueno toetjes voor Kerstmis

by Liefde voor bakken 14/12/201824/12/2018
written by Liefde voor bakken 14/12/201824/12/2018
Kinder bueno toetjes voor Kerstmis

Elk kerstdiner moet worden afgesloten met een heerlijk toetje. Dus daarom hebben wij een heerlijk kerstig dessert bedacht met Kinderbueno! Leuk om nog even na te tafelen met een kopje koffie en een nagerechtje toch?

Ohhh jongens en meisjes, de kerst komt eraan! Wij hebben er zoveel zin in! December is voor ons altijd zo’n drukke maand. Niet alleen vanwege de kerst, maar ook omdat we nog een aantal verjaardagen hebben. En Annika (dochter/zus) komt eventjes naar Nederland. Alleen maar leuke plannen! Hebben jullie ook zo veel zin in de feestdagen?

Kinder bueno toetjes voor Kerstmis

Kinder bueno toetjes voor Kerstmis

Liefde voor bakken Elk kerstdiner moet worden afgesloten met een heerlijk toetje. Dus daarom hebben wij een heerlijk kerstig dessert bedacht met Kinderbueno! Leuk om… Printen
Aantal: 5 toetjes
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 12 digestive koekjes
  • 30 gram margarine

Voor de vulling:

  • 100 gram melk chocolade
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram verse slagroom
  • 4 pakjes Kinderbueno (dus 8 losse repen)
  • 3 eetlepels witte basterd suiker
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten

Voor de versiering:

  • cacao poeder
  • zilvere of goude suiker pareltjes, sterretjes of eetbare glitter

Instructies

  1. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze bij de koekjes.
  2. Doe de kruimellaag in de bodem van de glazen.
  3. Smelt je melk chocolade ‘au bain marie’.
  4. Ondertussen klop je de slagroom. Zoet deze met een beetje poedersuiker.
  5. Klop de mascarpone samen met de basterdsuiker los in een kom. Voeg hier de slagroom aan toe en klop nogmaals.
  6. Maal de kinderbueno fijn. Wij doen dat met de staafmixer. Voeg deze toe aan het mascarpone-slagroom mengsel.
  7. Als je chocolade gesmolten is laat je het heel even een paar minuutjes staan. Voeg het dan ook toe aan het mengsel en roer goed door. 
  8. Verdeel dit over de glazen. Probeer zo schoon mogelijk te werken! Een spuitzak is hier heel handig voor!
  9. Strooi cacaopoeder over de toetjes.
  10. Maak ze af met suikerpareltjes, sterretjes en wat eetbare glitter. Voor een extra Kerstig-effect!

Ziet er heerlijk uit toch? Zo kun je jouw kerstdiner afsluiten in stijl! 

Liefs Ria & Laura

dessertkerstkerstmiskinder buenonagerechttoetje
2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Kerstkransjes
next post
Kerst tulband

You may also like

No bake champagne cheesecake dessert

30/12/2019

Appeltaart trifle

31/05/2017

Meringue trifle met frambozen en blauwe bessen

22/12/2017

Chocolade-aardbei ijstaartje

10/06/2018

Bosvruchten scroppino / sgroppino

22/12/2019

Aardbeien Panna cotta

09/03/2022

Kerst cupcakes

15/12/2017

Eton Mess met frambozen

20/06/2021

Frambozen tiramisu

23/10/2019

Chocolademousse

30/01/2019

2 comments

Cory 17/12/2018 - 14:35

Voor hoeveel toetjes zijn deze hoeveelheden?

Reply
Liefde voor bakken 18/12/2018 - 13:25

Hallo Cory, bedankt voor je reactie! Helemaal vergeten erbij te vermelden. Met deze hoeveelheden heb ik 5 toetjes gemaakt. Liefs Laura

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....