Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BrownieMoederdag

Frambozen brownie hartjes

by Liefde voor bakken 09/05/201808/09/2019
written by Liefde voor bakken 09/05/201808/09/2019
Brownie, frambozen brownie

Het is alweer bijna moederdag! Tijd om moeder te verrassen! Maar waarmee? Misschien is het leuk om eens iets te bakken voor je mam! Wij hebben een leuk receptje bedacht waar veel moeders erg blij mee zullen zijn! En als de moeders zelf iets willen maken, om de kinderen te verrassen, dan kunnen ze natuurlijk ook deze lekkere brownies maken!

Brownies zijn erg lekker! Vooral chocoladeliefhebbers zijn er dol op. Dit keer heb ik wat frambozen toegevoegd aan het deeg en dat geeft een lekkere zachte smaak aan de brownies. Dan nog een kloddertje crème er op. Ik wilde eerst mascarpone gebruiken, maar vanwege de calorietjes heb ik een keer gekozen voor magere kwark. Wel met een beetje slagroom erdoor. Dan nog een framboosje er op en klaar zijn de brownies. Je bent er zò mee klaar.

Brownie, frambozen brownie

Frambozen brownie hartjes

Liefde voor bakken Het is alweer bijna moederdag! Tijd om moeder te verrassen! Maar waarmee? Misschien is het leuk om eens iets te bakken voor… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • bakblik van circa 30 x 20 cm
  • vel bakpapier om er in te leggen
  • 125 gram boter of margarine
  • 150 gram melk of pure chocolade
  • 140 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 à 60 gram verse frambozen
  • 3 eieren
  • 30 gram gemalen amandelen
  • 30 gram cacaopoeder
  • 60 gram bloem
  • snufje zout

Voor de decoratie:

  • een uitsteker van een hart van ca 8 à 10 cm
  • circa 200 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • circa 200 gram magere kwark
  • klein beetje poedersuiker om de kwark ietsje te zoeten.
  • de rest van de frambozen (ik heb een bakje gekocht van ongeveer 125 gram)

Instructies

  1. Leg een vel bakpapier in de bakvorm, plak vast met een beetje boter. Smeer het vel ook een beetje in met boter of margarine. Vouw de randen over de zijkant heen. Zet de oven vast aan op circa 165 graden.
  2. Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
  3. Wrijf ondertussen de frambozen door een zeef. Zorg ervoor dat je in ieder geval 12 frambozen apart houdt voor de decoratie. De rest kun je gebruiken. Dat is dan ongeveer 50 à 60 gram frambozen. Als het gezeefd is, dan heb je iets minder.
  4. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, de bloem en het zout.
  5. Mix weer in een andere kom de eieren en de suiker. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe.
  6. Voeg de frambozenmoes toe en mix er kort door.
  7. Voeg hier dan je, iets afgekoelde, chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
  8. Vul de bakvorm met het deeg, spreidt het goed uit met een paletmes.
  9. Bak de brownie gaar in ca 30 minuten. Bak vooral niet te lang, want dan wordt de brownie te droog.
  10. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Til de brwonie dan uit de bakvorm met behulp van de stukjes bakpapier die uitsteken.
  11. Leg er een snijplank op, en draai om zodat je het bakpapier en voorzichtig af kunt halen. Draai weer terug met nog een snijplank.
  12. Als de brownie helemaal is afgekoled, dan steek je er harten uit met de koekjesuitsteker. Let op dat je zuinig steekt, zodat je er zeker 12 harten uit kunt steken. De restanten zijn erg lekker, kun je vast wat smikkelen.
  13. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Let op: gebruik koude gardes (van te voren even in de vriezer leggen).
  14. Doe de kwark in een kom en roer dit los. Voeg eventueel een klein beetje poedersuiker toe, om het iets te zoeten. Dit hoeft niet persé, kijk wat je zelf (of je moeder) lekker vindt.
  15. Schep op elke brownie een klodder van de kwarkcrème. Leg daar weer een framboosje op.

Leg ze op een mooi bordje en verras je moeder ermee! Zal ze vast heel erg leuk vinden!

Tip: heb je meer frambozen, dan kun je er natuurlijk meer gebruiken bij het decoreren van de brownies.

Veel plezier ermee,

Liefs, Ria

browniechocolademoederdag
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Stroopwafel appeltaart
next post
Eton Mess met marshmallows

You may also like

Ferrero rocher taart

04/05/2016

Nutella brownies met mascarpone crème en rode besjes

09/08/2017

Speculoos brownies

17/03/2019

Brownie pizza

08/09/2019

Brownies met hazelnoten

04/09/2016

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Mini brownie blokjes met Nutella fudge

18/09/2019

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Kerstbrownies met Nutellafudge

20/12/2016

Kerstboom brownies

06/12/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....