Het is alweer bijna moederdag! Tijd om moeder te verrassen! Maar waarmee? Misschien is het leuk om eens iets te bakken voor je mam! Wij hebben een leuk receptje bedacht waar veel moeders erg blij mee zullen zijn! En als de moeders zelf iets willen maken, om de kinderen te verrassen, dan kunnen ze natuurlijk ook deze lekkere brownies maken!
Brownies zijn erg lekker! Vooral chocoladeliefhebbers zijn er dol op. Dit keer heb ik wat frambozen toegevoegd aan het deeg en dat geeft een lekkere zachte smaak aan de brownies. Dan nog een kloddertje crème er op. Ik wilde eerst mascarpone gebruiken, maar vanwege de calorietjes heb ik een keer gekozen voor magere kwark. Wel met een beetje slagroom erdoor. Dan nog een framboosje er op en klaar zijn de brownies. Je bent er zò mee klaar.
Ingrediënten
- bakblik van circa 30 x 20 cm
- vel bakpapier om er in te leggen
- 125 gram boter of margarine
- 150 gram melk of pure chocolade
- 140 gram donkerbruine basterdsuiker
- 50 à 60 gram verse frambozen
- 3 eieren
- 30 gram gemalen amandelen
- 30 gram cacaopoeder
- 60 gram bloem
- snufje zout
Voor de decoratie:
- een uitsteker van een hart van ca 8 à 10 cm
- circa 200 ml verse slagroom
- beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
- circa 200 gram magere kwark
- klein beetje poedersuiker om de kwark ietsje te zoeten.
- de rest van de frambozen (ik heb een bakje gekocht van ongeveer 125 gram)
Instructies
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm, plak vast met een beetje boter. Smeer het vel ook een beetje in met boter of margarine. Vouw de randen over de zijkant heen. Zet de oven vast aan op circa 165 graden.
- Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
- Wrijf ondertussen de frambozen door een zeef. Zorg ervoor dat je in ieder geval 12 frambozen apart houdt voor de decoratie. De rest kun je gebruiken. Dat is dan ongeveer 50 à 60 gram frambozen. Als het gezeefd is, dan heb je iets minder.
- Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, de bloem en het zout.
- Mix weer in een andere kom de eieren en de suiker. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe.
- Voeg de frambozenmoes toe en mix er kort door.
- Voeg hier dan je, iets afgekoelde, chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
- Vul de bakvorm met het deeg, spreidt het goed uit met een paletmes.
- Bak de brownie gaar in ca 30 minuten. Bak vooral niet te lang, want dan wordt de brownie te droog.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen. Til de brwonie dan uit de bakvorm met behulp van de stukjes bakpapier die uitsteken.
- Leg er een snijplank op, en draai om zodat je het bakpapier en voorzichtig af kunt halen. Draai weer terug met nog een snijplank.
- Als de brownie helemaal is afgekoled, dan steek je er harten uit met de koekjesuitsteker. Let op dat je zuinig steekt, zodat je er zeker 12 harten uit kunt steken. De restanten zijn erg lekker, kun je vast wat smikkelen.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Let op: gebruik koude gardes (van te voren even in de vriezer leggen).
- Doe de kwark in een kom en roer dit los. Voeg eventueel een klein beetje poedersuiker toe, om het iets te zoeten. Dit hoeft niet persé, kijk wat je zelf (of je moeder) lekker vindt.
- Schep op elke brownie een klodder van de kwarkcrème. Leg daar weer een framboosje op.
Leg ze op een mooi bordje en verras je moeder ermee! Zal ze vast heel erg leuk vinden!
Tip: heb je meer frambozen, dan kun je er natuurlijk meer gebruiken bij het decoreren van de brownies.
Veel plezier ermee,
Liefs, Ria