Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BrownieToetjes

Brownies met walnoten ijs

by Liefde voor bakken 25/04/201808/09/2019
written by Liefde voor bakken 25/04/201808/09/2019
walnoten brownie

Brownies zijn lekker, ijs is ook lekker. Maar de combinatie is nog lekkerder! Moet je echt een keer proberen! Het kan gegeten worden als nagerecht, maar ook als taartje bij de koffie. Maakt niet uit. Het is weer eens wat anders dan gewone taart.

De brownies zijn redelijk eenvoudig te maken. Zelf ijs maken kan natuurlijk ook, wij gaan ons daar over een tijdje ook eens goed in verdiepen. Maar voor nu hebben we gewoon een bak ijs gekocht bij de supermarkt. Toefje slagroom erbij en klaar is je taartje!

walnoten brownie

Brownies met walnoten ijs

Liefde voor bakken Brownies zijn lekker, ijs is ook lekker. Maar de combinatie is nog lekkerder! Moet je echt een keer proberen! Het kan gegeten… Printen
Cijfer 4.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • een rechthoekige bakvorm, liefst met lage zijkant. Ik heb een vorm van circa 32 x 22 cm
  • 150 gram boter of margarine
  • 150 gram pure chocolade
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 130 gram bloem
  • 1 theelepeltje bakpoeder
  • snufje zout
  • 30 gram cacaopoeder
  • 40 gram fijngemalen walnoten
  • 25 ml sterke koffie
  • 1 bak walnotenijs
  • 250 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe dit op zo’n manier, dat je aan twee zijkanten een flap overhoudt. Dan kun je straks je baksel makkelijker uit de bakvorm krijgen. Vet in met wat boter.
  3. Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water). Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot een glad geheel.
  4. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel, de bloem, de bakpoeder, het zout en de cacaopoeder. Zeef dit.
  5. Klop in een andere kom de suiker met de eieren schuimig in ongeveer 4 minuten.
  6. Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe en klop dit telkens heel kort door elkaar.
  7. Voeg de fijngehakte walnoten toe en schep erdoor.
  8. Voeg dan beetje bij beetje het chocolademengsel toe. Roet dit goed door.
  9. Dan nog de koffie: voeg dit beetje bij beetje toe en roer telkens goed door tot het is opgenomen.
  10. Vul de vorm met het deeg en bak de brownie gaar in circa 25-30 minuten. Bak vooral niet te lang, want dan wordt de brownie droog.
  11. Haal de vorm uit de oven, laat even afkoelen.
  12. Til de brownie dan voorzichtig, met papier en al uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
  13. Snijd de brownie dan in vierkante stukjes. Je kunt eventueel eerst de randen wat bijsnijden zodat je mooie rechte vierkantjes kunt snijden.
  14. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  15. Vul een spuitzak met een kartelspuitmondje (1M) met de slagroom. Leg even in de koelkast tot gebruik.
  16. Leg de brownie op een bordje, schep er een mooi bolletje walnotenijs bij en garneer met een mooie toef slagroom. Decoreer met een paar overgebleven walnoten.

Geniet ervan!

Liefs, Ria en Laura

browniedessertnagerechttoetje
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Plaatcake met peertjes
next post
No bake oranjegebakjes

You may also like

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Lotus Speculoos Taartjes

15/08/2021

“All over chocolate” brownietaart

07/10/2018

Aardbeien Panna cotta

09/03/2022

Appeltaart trifle

31/05/2017

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Frambozen tiramisu

23/10/2019

Chocolademousse

30/01/2019

Sinterklaas brownies

20/11/2019

Brownie pizza

08/09/2019

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....