Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Toetjes

Peren crumble

by Liefde voor bakken 20/10/201706/10/2018
written by Liefde voor bakken 20/10/201706/10/2018
Perencrumble

Na de mooie dagen begin van deze week is het nu echt herfst! Dus tijd voor een lekker herfstig toetje! We kennen allemaal wel de bekende appel crumble. Dus dacht ik, om het even nog herfstiger te maken, om dit bekende nagerecht een beetje aan te passen! Namelijk een heerlijke peren crumble!

Perencrumble

Peren crumble

Liefde voor bakken Na de mooie dagen begin van deze week is het nu echt herfst! Dus tijd voor een lekker herfstig toetje! We kennen… Printen
Cijfer 3.6/5
( 28 gestemd )

Ingrediënten

  • 3 peren
  • 2 tl kaneel
  • 75 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  1. Je begint met het invetten van de ovenschaal. Mijn ovenschaal is van de Hema en is ongeveer 21 x 15 cm. En vergeet ook niet alvast je oven voor de verwarmen op 200 graden voor een elektrische oven, en 180 graden met een heteluchtoven.
  2. Vervolgens schil je je peren en snijd je ze in blokjes. Gooi ze in je ovenschaal. Doe hier je kaneel overheen en schep het even goed door!
  3. Voor je kruimel deeg doe je de bloem, suiker, het zout en de boter in een kom. Ik begin dan altijd met twee messen de boter fijn te hakken. Vervolgens ga ik lekker met mijn handen het deeg kneden tot een kruimeldeeg. Je kan ook met deeghaken aan de slag. Maar net wat je voorkeur heeft!
  4. Verdeel je kruimeldeeg over je peren-kaneel mengsel. Bak je peren crumble circa 25 minuten in het midden van de oven! Serveer je perencrumble met een bolletje vanille ijs of een flinke dot slagroom!
Peren crumble
Peren crumble

Ik heb deze perencrumble mee genomen naar mijn lieve zusjes! Mét een flinke bus slagroom! Dat was zeker een succes :)

Liefs Laura

dessertnagerechtperentoetje
2 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Choco kokos reepjes
next post
Chocoladetaartje met amandelen

You may also like

Cheesecakecrème met rode bessen

12/07/2018

Appel crumble met hazelnoten

17/01/2018

Mango-witte chocolade toetje

28/02/2018

Aardbeien Panna cotta

09/03/2022

Mangomousse

23/04/2020

Bosbessen pavlova

30/04/2017

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

19/12/2017

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Aardbeien bastogne toetje

18/10/2018

Mellowcake trifle

16/03/2018

2 comments

Thor Zuiver 25/10/2022 - 18:25

Het is lekker

Reply
Liefde voor bakken 11/11/2022 - 11:14

Fijn om te horen!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....