Na de mooie dagen begin van deze week is het nu echt herfst! Dus tijd voor een lekker herfstig toetje! We kennen allemaal wel de bekende appel crumble. Dus dacht ik, om het even nog herfstiger te maken, om dit bekende nagerecht een beetje aan te passen! Namelijk een heerlijke peren crumble!

Ingrediënten
- 3 peren
- 2 tl kaneel
- 75 gram boter
- 100 gram suiker
- 100 gram bloem
- snufje zout
Instructies
- Je begint met het invetten van de ovenschaal. Mijn ovenschaal is van de Hema en is ongeveer 21 x 15 cm. En vergeet ook niet alvast je oven voor de verwarmen op 200 graden voor een elektrische oven, en 180 graden met een heteluchtoven.
- Vervolgens schil je je peren en snijd je ze in blokjes. Gooi ze in je ovenschaal. Doe hier je kaneel overheen en schep het even goed door!
- Voor je kruimel deeg doe je de bloem, suiker, het zout en de boter in een kom. Ik begin dan altijd met twee messen de boter fijn te hakken. Vervolgens ga ik lekker met mijn handen het deeg kneden tot een kruimeldeeg. Je kan ook met deeghaken aan de slag. Maar net wat je voorkeur heeft!
- Verdeel je kruimeldeeg over je peren-kaneel mengsel. Bak je peren crumble circa 25 minuten in het midden van de oven! Serveer je perencrumble met een bolletje vanille ijs of een flinke dot slagroom!
Ik heb deze perencrumble mee genomen naar mijn lieve zusjes! Mét een flinke bus slagroom! Dat was zeker een succes :)
Liefs Laura
2 comments
Het is lekker
Fijn om te horen!