Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Bosbessencake met glazuur

by Liefde voor bakken 15/07/201826/09/2018
written by Liefde voor bakken 15/07/201826/09/2018
Cake

We zitten alweer halverwege juli. De tijd gaat snel! We genieten van het mooie weer, lekker veel buiten zitten en buiten eten. Ook ’s avonds kun je nog lang buiten zitten. Wij zijn daar dol op. Lekker kopje koffie met een plakje cake, buiten onder de overkapping, heerlijk!

Afgelopen weekend heb ik deze kleine cake gebakken. Daarvoor heb ik deze savarinvorm gebruikt. Je kunt hier een kleine cake mee bakken. Heel handig als je niet altijd zo’n hele grote cake wilt.

Cake

Bosbessencake met glazuur

Liefde voor bakken We zitten alweer halverwege juli. De tijd gaat snel! We genieten van het mooie weer, lekker veel buiten zitten en buiten eten.… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cake:

  • een savarinvorm ofwel een kleine ronde tulbandvorm
  • beetje boter om de vorm in te vetten
  • 175 gram boter of margarine
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • geraspte schil van een citroen of twee theelepeltjes citroensmaakstof
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • een bakje van 200 gram blauwe bessen

Voor de glazuur:

  • 1 eiwit
  • 150 gram suikerbakkerspoeder
  • 20 ml sinaasappelsap

Instructies

  1. Vet de bakring in met een beetje boter of margarine. Zet opzij.
  2. Verwarm de oven vast voor op 165 graden.
  3. Was de blauwe bessen en dep ze droog.
  4. Mix de boter zacht met de suiker en de geraspte schil of de smaakstof. Klop even goed door.
  5. Voeg één voor één de eieren toe en klop erdoor (voeg eventueel vast een lepel bloem erbij).
  6. Meng de bloem met de maizena, het bakpoeder en het zout. Zeef het.
  7. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het deeg, klop heel kort door tot het goed vermengd is.
  8. Voeg circa 100 gram van de blauwe bessen door het deeg. Schep ze er voorzichtig door.
  9. Vul de vorm met het deeg.
  10. Zet de vorm in de oven en bak de cake gaar in circa 50-55  minuten. Prik erven met een satéprikker om te controleren of de cake gaar is.
  11. Splits een ei, doe de eiwit in een kom.
  12. Zeef de suikerbakkerspoeder en voeg toe aan het eiwit.
  13. Voeg nog de sinaasappelsap toe.
  14. Mix het geheel goed door. Als de glazuur te dun is, voeg je nog wat suikerbakkerspoeder toe, als de glazuur juist wat te dik is, voeg je nog een heel klein beetje sinaasappelsap toe. Zorg voor de juiste dikte om de glazuur over de krans te schenken, zodat deze wel naar beneden druipt, maar niet al te veel uitloopt.
  15. Decoreer met de overgebleven besjes.

Aandachtspuntje bij deze cake: de baktijd, het kan zijn dat de cake wat vochtig blijft, laat hem dan nog even langer in de oven staan. Als je bijvoorbeeld wat grotere of wat meer besjes in je cake hebt gedaan, kan dat van invloed zijn op de baktijd.

Succes!

Liefs, Ria

blauwe bessenbosbessencaketulband
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Cheesecakecrème met rode bessen
next post
Bladerdeeg gebakjes met bramen

You may also like

Appeltjescake

11/04/2018

Kwarkcake

04/03/2018

Rode bessen cake

18/10/2020

Pompoen brood

26/10/2017

Bananencake met karamel

15/11/2020

Nordicware Heritage Bundtpan: marmercake met Nutellasaus

16/10/2016

Tulband met chocoladezoenen

19/05/2019

Frambozen Bessen Cake

04/09/2021

Sinaasappel tulband

13/10/2019

Drie kleuren cake

12/02/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....