Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

CakesTaarten met oven

Plaatcake met peertjes

by Liefde voor bakken 22/04/201801/05/2020
written by Liefde voor bakken 22/04/201801/05/2020
Plaatcake met peertjes

Als je echt heel weinig tijd hebt, maar toch nog graag iets wil bakken, dan is dit recept echt een aanrader. Super gemakkelijk en toch erg lekker. En wat ook handig is: als de cake uit de oven komt, is ie zo klaar, even een glansje erover met abrikozengelei en je kunt de cake serveren!

Het grote voordeel van het maken van een cake in een groot, laag bakblik is, dat de cake een kortere baktijd nodig heeft en niet zo snel te donker wordt! Ook lijkt het daardoor een taart en heb je voldoende mogelijkheid om er bijvoorbeeld deze perenstukjes op te leggen. Dat maakt de cake lekker zacht en fris.

Plaatcake met peertjes

Plaatcake met peertjes

Liefde voor bakken Als je echt heel weinig tijd hebt, maar toch nog graag iets wil bakken, dan is dit recept echt een aanrader. Super… Printen
Cijfer 4.4/5
( 8 gestemd )

Ingrediënten

  • 300 gram boter of margarine
  • 300 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 350 gram cakemeel
  • snufje zout
  • geraspte schil van een citroen
  • 2 eetlepels melk
  • circa 3 à 4 peren
  • beetje kaneel
  • schepje suiker
  • 3 flinke eetlepels abrikozenjam
  • beetje poedersuiker of decoratiesuiker

Extra:

  • een groot, maar ondiep bakblik van circa 40×25 cm
  • een vel bakpapier om in het bakblik te leggen

Instructies

  1. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier en smeer deze in met een beetje margarine. Vouw het papier een beetje om de buitkant.
  2. Mix de boter of margarine in een kom zacht. Klop ongeveer twee minuten, zodat de boter romig wordt. Voeg de suiker toe en klop nog even goed door.
  3. Zeef het cakemeel met het zout. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel, schep eventueel telkens een klein schepje van het meel erbij. Dan gaat het botermengsel iets minder schiften.
  4. Als alle eieren zijn toegevoegd, kun je beetje bij beetje de rest van het meel toevoegen, klop dit telkens heel kort door op de laagste stand. Klop niet langer dan nodig is. Voeg de melk toe en klop ook dit er heel kort door. Alles moet wel goed vermengd zijn.
  5. Schep het deeg in de bakvorm, strijk het glad met een paletmes.
  6. Schil de peertjes en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom met een beetje citroensap. Voeg een schepje suiker toe en een beetje kaneel. Verspreid dit over het deeg. Zorg dat overal wat peerstukjes zitten. Strooi nog een heel klein beetje kaneel er over.
  7. Zet in de, op 170 graden, voorverwarmde oven. Bak de cake gaar in circa 40-45 minuten. De cake moet mooi lichtbruin zijn. En gaar aanvoelen. Haal de cake er uit. Zet deze circa 10 minuutjes op een rooster.
  8. Haal de cake dan voorzichtig uit het blik. Als het niet lukt door middel van het bakpapier, kun je het beste eerst een snijplank voorzichtig op de cake leggen, dan omdraaien en bakvorm er af. Dan haal je het bakpapier er voorzichtig af. Leg er weer een plankje op en draai dit nogmaals om. Dan ligt de cake, als het goed is, recht op de juiste snijplank.
  9. Verwarm de jam met een eetlepel water in een steelpannetje. Roer goed door, als het voldoende warm is, zeef je de jam. Dan smeer je de bovenkant van de cake in met de abrikozengelei. Dan gaat ie mooi glanzen.
  10. Strooi er nog een beetje poedersuiker of decoratiesuiker op en dan is de peertjescake klaar. Snijd de cake voor het serveren in vierkante stukjes.

Notities

Let op bij het bakken dat de cake niet te droog wordt, maar hij mag ook niet te klef zijn (door de peertjes). Dus even goed op de baktijd letten. Bij mij heeft de cake 45 minuten in de oven gezeten en hij was precies goed!

Succes!

Liefs, Ria

cakepeer
2 comments
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Croissantjes met pure chocolade en frambozen
next post
Brownies met walnoten ijs

You may also like

Citroencake met Limoncello

18/07/2019

Sinaasappel tulband

13/10/2019

Chocolade droom taartje

12/04/2020

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Gesloten appeltaart met walnoten

13/08/2017

Perentaart met pecannoten

10/11/2019

Rood fruit taartje met abrikozen

12/02/2017

Icecream dripcake

27/05/2018

Swiss roll met frambozen

20/08/2017

Carnavals / verjaardags slagroomtaart

29/01/2016

2 comments

wb 26/02/2019 - 10:41

ook lekker met blik vlaaivulling in dotjes er op! in plaats van de peer.

Reply
Liefde voor bakken 26/02/2019 - 11:10

Klinkt ook goed!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....