Toetjes
Leave a comment

Snelle aardbeientoetjes

Aardbeienmousse

Dit lenteweer vraagt om heerlijke verfrissende toetjes! Dus hebben we vandaag voor jullie een receptje voor een snelle aardbeienmousse. Je hoeft er niet heel lang voor in de keuken te staan en je maakt toch vrij vlot een heerlijk dessert!

Snelle aardbeientoetjes

Ingrediënten

Bodem:

  • 8 digestive koekjes
  • 20 gram boter of margarine

Vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram verse slagroom
  • 200 gram verse aardbeien
  • 50 gram fijne suiker

Topping

  • stukje geraspte pure chocolade
  • 4 losse aardbeien

Aan de slag

  1. Verkruimel je koekjes, bijvoorbeeld met een staafmixer of op de ouderwetse manier: met een deegroller. 

  2. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe deze op de bodem van de glazen.

  3. Pureer de aardbeien met de suiker tot een glad mengsel.

  4. Klop de slagroom stijf. Klop ook de mascarpone iets los en voeg deze toe aan de slagroom. Mix dit even kort door.

  5. Voeg hier dan de gepureerde aardbeien aan toe en mix nogmaals kort even door. Verdeel je mousse over de glazen.

  6. Strooi een beetje pure chocolade over de mousse en doe nog een verse aardbei in elk glas.

Ziet er gezellig uit toch? Deze toetjes kunnen best even in de koelkast blijven staan, dus je kan ze ook van te voren alvast maken.

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999