Dit lenteweer vraagt om heerlijke verfrissende toetjes! Dus hebben we vandaag voor jullie een receptje voor een snelle aardbeienmousse. Je hoeft er niet heel lang voor in de keuken te staan en je maakt toch vrij vlot een heerlijk dessert!

Ingrediënten
Voor de bodem:
- 8 digestive koekjes
- 20 gram boter of margarine
Voor de vulling:
- 250 gram mascarpone
- 250 gram verse slagroom
- 200 gram verse aardbeien
- 50 gram fijne kristalsuiker
Voor de topping:
- stukje pure chocolade
- 4 losse aardbeien
Instructies
- Verkruimel je koekjes, bijvoorbeeld met een staafmixer of op de ouderwetse manier: met een deegroller.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe deze op de bodem van de glazen.
- Pureer de aardbeien met de suiker tot een glad mengsel.
- Klop de slagroom stijf. Klop ook de mascarpone iets los en voeg deze toe aan de slagroom. Mix dit even kort door.
- Voeg hier dan de gepureerde aardbeien aan toe en mix nogmaals kort even door. Verdeel je mousse over de glazen.
- Strooi een beetje pure chocolade over de mousse en doe nog een verse aardbei in elk glas.
Ziet er gezellig uit toch? Deze toetjes kunnen best even in de koelkast blijven staan, dus je kan ze ook van te voren alvast maken.
Liefs Ria & Laura