Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Brownie

Cheesecake brownies

by Liefde voor bakken 19/10/201604/12/2018
written by Liefde voor bakken 19/10/201604/12/2018
cheesecake brownies, cheesecake, brownies

Nadat we vorige week een review van het basisbakboek van Laura’s Bakery hebben geschreven, hebben we natuurlijk ook een recept uitgeprobeerd! Er staat ontzettend veel lekkere recepten in het boek, dus het was lastig kiezen. Maar zoals vast wel bekend is, houden wij enorm van chocola, dus wij kozen voor cheesecake brownies!

Het recept voor cheesecake brownies ziet er niet al te ingewikkeld uit, dus daar gaan we mee aan de slag!

[blue_box]CHEESECAKE BROWNIES

Benodigdheden:

  • 60 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder

Voor de cheesecakelaag:

  • 200 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 80 gram suiker
  • 1 tl vanille extract

Bereiding

Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer af en toe door tot alles is gesmolten. Draai het vuur uit en laat het mengsel afkoelen. Het mag nog wel een beetje lauw, kamertemperatuur is niet nodig.

In een kom klop je de eieren en het vanille extract luchtig. Voeg hier de inhoud van het pannetje aan toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel.

Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix tot een glad mengsel.

Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.

In een aparte kom maak je een beslag voor de laag cheesecake. Roer de roomkaas een beetje los en voeg het ei, de suiker en het vanille-extract toe. Roer tot een egaal mengsel en goet het over de brownielaag. Gebruik zo nodig een spatel om het gelijkmatig te verdelen.

Bak de brownie in 40 minuten op 190 graden.
[/blue_box]

Hoe ging het bakken van die cheesecake brownies?

Het maken van het browniebeslag ging heel gemakkelijk. Gewoon doen wat er staat, dan kan er eigenlijk niets mis gaan. Het browniebeslag is wel erg stevig, dus het storten in de vorm was even een uitdaging. Vooral als er dan een stuk bakpapier in de weg zit haha!

img_1454bn

De cheesecakelaag maken was ook geen probleem. Maar als ik deze brownies nog een keer zou maken, zou ik de cheesecake laag toch wat dikker willen. Het cheesecakebeslag was ook vloeibaarder dan ik had verwacht. Vooral omdat het recept zegt dat je een spatel moet gebruiken om het gelijkmatig te verdelen. Als ik mijn vorm scheef hield, ging alle cheesecakebeslag gewoon aan één kant zitten. Daar kwam geen spatel aan te pas. Maar dit zou ook kunnen zijn doordat ik een goedkoper merk roomkaas heb gebruikt, die zijn van zichzelf wat vloeibaarder dan duurdere merken.

img_1458n

De oventijd en temperatuur was ook even een uitdaging. Ik heb deze brownies twee keer gemaakt. En de eerste keer heb ik precies gedaan wat het recept voorschrijft, namelijk 40 minuten op 190 graden (in een elektrische oven). Maar het cheesecakelaagje bovenop de brownies werd heel erg donker bruin, bijna zwart van kleur! Dat zag er niet mooi uit!

Dus heb ik thuis de brownies nog een keertje gemaakt, met mijn heteluchtoven. Voor mijn heteluchtoven is 190 graden sowieso te hoog. Dus ik heb hem eerst 15 minuten op 180 graden gebakken en vervolgens nog 25 minuten op 160 graden. Geen bruine cheesecakelaag en wel lekkere brownies met een kleffe binnenkant. Precies zoals een brownie hoort te zijn!

dsc_0695n

dsc_0686n

De cheesecake brownies smaken echt fantastisch! De combinatie van brownie en cheesecake is heerlijk. Ik vind het wel wat zwaar, zou er niet drie stukken van nemen, maar dat is sowieso niet zo verstandig met dit soort baksels! We moeten stiekem toch een klein beetje op de lijn letten zo af en toe, toch?

Koop jouw Laura’s Bakery – het basisbakboek via deze link van bol.com, dan helpen jullie ons een beetje :) dan kan je deze brownies en andere heerlijke recepten ook maken!

Liefs Laura

browniescheesecakechocolachocolade
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Nordicware Heritage Bundtpan: marmercake met Nutellasaus
next post
Plog #3 – zondag 9-10-2016

You may also like

Frambozen brownie hartjes

09/05/2018

Mini brownie blokjes met Nutella fudge

18/09/2019

Kerstboom brownies

06/12/2020

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Kerstbrownies met Nutellafudge

20/12/2016

Mini brownie blokjes met pecannoten

15/09/2017

Brownie pizza

08/09/2019

Speculoos brownies

17/03/2019

Cheesecake Brownies met Advocaat

01/03/2017

Nutella Brownies

11/04/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....