Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BrownieKerstmis

Kerstbrownies met Nutellafudge

by Liefde voor bakken 20/12/201601/05/2020
written by Liefde voor bakken 20/12/201601/05/2020
Kerstbrownies

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik (Laura) meer van het maken van kleinere baksels, terwijl mijn moeder de ene na de andere fantastische taart bedenkt. Zo wilde ik voor kerst ook iets wat kleiners  bedenken, en dan het liefst met heel veel chocola. We hebben eerder al wel eens brownies gemaakt, maar deze kerst brownies zijn echt heel erg lekker :)

Kerstbrownies

Kerstbrownies met Nutellafudge

Liefde voor bakken Zoals jullie misschien wel weten, ben ik (Laura) meer van het maken van kleinere baksels, terwijl mijn moeder de ene na de… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

Voor de brownie:

  • 75 gram melk chocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • 125 gram margarine
  • 150 gram lichte basterd suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 0,5 theelepel zout
  • 15 gram cacaopoeder

Voor de Nutella fudge:

  • 140 ml gecondenceerde melk
  • 2 eetlepels boter (ongeveer 30 gram)
  • 240 gram melk chocolade
  • 60 gram nutella

Voor de topping:

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • zilvere sterretjes

Instructies

  1. Je begint met het bakken van de laag brownie. Het recept dat we hiervoor gebruiken is gebaseerd op onze favoriete brownies: de Nutella brownies. Maar omdat er ook al Nutella in de fudge zit, laten we de Nutella in de brownie laag even weg. Om te voorkomen dat het een Nutella-overload wordt!
  2. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  3. Smelt de boter en de chocolade au bain marie (dus met een kom op een pannetje kokend water) of in de magnetron. Belangrijk is dat de chocolade en de boter volledig met elkaar vermengd zijn tot één substantie.
  4. Meng in een andere kom de droge producten met een lepel: dus de cacao, het zelfrijzend bakmeel en de zout. Mix weer in een andere kom de eieren, de suiker en de vanille. Voeg hier al mixend steeds beetje bij beetje de droge producten aan toe (let op: verstuivingsgevaar).
  5. Voeg hier dan je chocolademengsel aan toe, en roer dit goed door met een lepel.
  6. Doe een stuk bakpapier in je brownie bakvorm. Vul je vorm met het browniedeeg. Bak je brownie ongeveer 20 minuten op 165 graden. Let wel op: dit is maar een dun plakje brownie! Een paar minuutjes of een aantal graden maakt al het verschil tussen een droge of een kleffe brownie. Wij houden heel erg van brownies die nog chewy zijn van binnen! Gebruik een prikker om te controleren of de binnenkant goed is. Laat je brownie afkoelen.
  7. Maak de fudge pas zodra de brownies volledig zijn afgekoeld. Doe hiervoor de gecondenceerde melk, de chocola, de boter en de Nutella in een hitte bestendige kom. Smelt deze au bain marie. Als de ingrediënten een mooi glad mengsel is geworden, schenk je het over de brownies. Zet dit in de koelkast om op te stijven.
  8. Breng hiervoor 100 ml verse slagroom bijna aan de kook. Breek de chocolade in een kommetje en giet daar de hete slagroom overheen. Niet meteen roeren! Laat even een tijdje staan en meng dan de inmiddels gesmolten chocolade door de slagroom. Giet dit over de brownies en strooi hier zilvere sterretjes over.
  9. Laat de chocolade laag uitharden en snijd de brownie in stukjes.
Kerstbrownies met NutellafudgeKerstbrownies met NutellafudgeKerstbrownies met Nutellafudge

Wat ons betreft mogen te kerstdagen al beginnen! Enjoy!

Liefs Ria & Laura

brownieskerstmisnutella
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Tiramisu petit fours voor kerst
next post
IJstaart met walnoot & banaan

You may also like

Mini brownie blokjes met pecannoten

15/09/2017

Brownies met walnoten ijs

25/04/2018

Tiramisu petit fours voor kerst

18/12/2016

Sinterklaas brownies

20/11/2019

Cheesecake brownies met blauwe bessen en frambozen

22/01/2017

Mini croquembouche

20/12/2019

Kerst cupcakes

15/12/2017

Wit kerst taartje

16/12/2016

Frambozen brownie hartjes

09/05/2018

Twee kleuren kerstkoekjes van zanddeeg

09/12/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....