Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Meringue hazelnootkransjes

by Liefde voor bakken 16/01/202216/01/2022
written by Liefde voor bakken 16/01/202216/01/2022
Meringue hazelnootkransjes

Kleine kransjes, gemaakt van meringue. Zien er leuk uit en zijn ook nog eens erg lekker!

Nog steeds kunnen we niet veel doen met die lockdown. Als ik dit artikel schrijf, is al mijn hoop gevestigd op de persconferentie van vrijdag 14 januari. Ze zullen toch wel een groot deel van de lockdown opheffen? Ik hoop het wel, vooral voor al die ondernemers, die nu in de moeilijkheden zitten. En geen geld kunnen verdienen. Het enige wat we kunnen doen voor ze is af en toe iets bestellen en dan ophalen. En hopen dat alles weer eens normaal wordt. We wachten maar weer af. Ondertussen heb k wel weer iets gebakken. Meringuekransjes met een laagje chocolade en fijngehakte stukjes hazelnoot. Het idee kwam in me op toen ik met kerst soortgelijke kransjes kocht in de winkel als decoratie voor mijn dessert. Die zagen er leuk uit en ik bedacht dat ik die ook wel zelf zou kunnen maken, maar dan net iets anders. Dit zijn ze geworden. Let op bij het spuiten van de kransjes dat de toefjes goed tegen elkaar aankomen, anders gaan ze los en heb je halve kransjes, haha. Ook lekker, maar minder mooi.

Meringue hazelnootkransjes

Meringue hazelnootkransjes

Liefde voor bakken Kleine kransjes, gemaakt van meringue. Zien er leuk uit en zijn ook nog eens erg lekker! Nog steeds kunnen we niet veel… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Nodig voor twee bakplaten met kransjes:

Voor de meringuekransjes:

  • 3 eiwitten
  • 100 gram fijne suiker
  • 100 gram poedersuiker
  • een half zakje Nescafé Gold Praline oploskoffie

Voor de decoratie:

  • 150 gram pur chocolade
  • 30 gram fijngemalen hazelnoten

Verder:

  • een spuitzak
  • een spuitmondje met een ronde opening

Instructies

  1. Leg twee bakplaten klaar met een vel bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.
  3. Maak de kom van de mixer of keukenmachine schoon met een beetje citroensap. Doe dit ook met de gardes. (ontvetten)
  4. Klop de eiwitten stijf in de kom, met de keukenmachine (stand 6).
  5. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
  6. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.
  7. Voeg het koffiepoeder in delen toe en schep erdoor.
  8. Vul de spuitzak met het ronde spuitmondje met de meringue.
  9. Spuit kleine toefjes op het bakpapier in een cirkel. Spuit ze een klein beetje tegen elkaar aan, zodat het een gesloten cirkel wordt. Dat zijn ongeveer 8 à 9 toefjes per kransje.
  10. Spuit op deze manier twee bakplaten vol.
  11. Bak de meringues circa 2 uur in de oven op 100 graden.
  12. Haal ze dan uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  13. Verwarm ongeveer 130 gram van de chocolade “au bain marie” (let hierbij op dat de chocolade niet te heet wordt, dan verbrandt deze en is niet meer bruikbaar).
  14. Roer door, tot alle chocolade is gesmolten. Haal de schaal met chocolade van de pan af en voeg de rest van de chocolade toe en roer erdoor. Dit is een eenvoudige vorm van tempereren.
  15. Doe de chocolade in een kleiner bakje.
  16. Hak de hazelnoten fijn. Bak ze even in een droge koekenpan tot ze licht kleuren. Let op dat ze niet te donker worden, dat gaat soms opeens heel snel.
  17. Doe ze in een bakje.
  18. Doop nu elk meringuekransje op zijn kop in de chocolade, zodat de ‘toefjes’ van het kransje in de chocolade gedompeld worden. Til dan weer op en laat de overtollige chocolade er afdruipen. Draai het kransje dan weer om.
  19. Doop ze dan in het bakje met fijngehakte hazelnoten, zodat er een laagje van de noten op komt.
  20. Zet de meringue op een taartrooster. Laat de chocolade uitharden.

Notities

Liefdevoorbakken tip: het kan zijn dat de chocolade op een gegeven moment wat te veel afkoelt, zet deze dan weer even boven de pan heet water en laat het weer wat vloeibaarder worden.

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
No bake yoghurttaartje met kokos en meringues
next post
Oud Hollandse boterkoek

You may also like

Kleine perentaartjes

30/09/2018

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

Appel kruimel zandtaartjes

31/01/2021

Bladerdeeg gebakjes met mango

06/12/2017

Zandtaartjes met aarbeienmousse

03/10/2021

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Mini taartjes met roomkaascrème en rood fruit

21/08/2016

Zanddeegtaartjes met mascarponecrème

12/09/2021

Merengue gebakjes met aardbeien

16/09/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....