- 500 gram mix voor koekjes
- 1 ei
- 175 gram roomboter of margarine
- banketbakkersroom (zelfgemaakt of met mix voor banketbakkersroom)
- 250 ml verse slagroom
- poedersuiker
- diverse soorten rood fruit (zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen of rode bessen)
Extra: Städter Florentines bakvorm, spuitzak, groot rond spuitmondje
Aan de slag!
Maak eerst een soepel deeg van de koekjesmix, volg hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Je kunt ook een eigen recept voor koekjesdeeg gebruiken. Binnenkort verschijnt er op liefdevoorbakken.nl ook een basisrecept voor koekjes.
Leg dit deeg een half uurtje in de koelkast.
Daarna steek je met een ronde uitsteker rondjes, deze leg je in de holletjes van de ingevette bakvorm.
Bak de bodempjes gaar in circa 15 min, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
Maak dan de banketbakkersroom, zoals aangegeven op de verpakking. Deze kun je ook zelf maken, binnenkort komt ook hiervoor een basisrecept op de site.
Nu gaan we Zwitserse room maken. Klop de slagroom met wat poedersuiker. Meng een deel van de slagroom door je banketbakkersroom. Dit kan je 1 op 1 doen, dus net zoveel slagroom als banketbakkersroom. Maar je zou ook 1 deel banketbakkersroom en de helft slagroom kunnen doen. Dit maakt in principe niet uit, wat je lekker vindt!
Spuit met een spuitzak met een rond spuitmondjes toefjes van de Zwitserse room op elk bodempje.
Daarna leg je het fruit er op. Wij hebben gekozen voor blauwe bessen en aardbeien, maar rode besjes zijn ook leuk en bijvoorbeeld frambozen! Yummie!
Je zou er eventueel ook nog een toefje slagroom op spuiten!!
Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!
Liefs Ria & Laura