Wij hebben weer eens met de familie samen gegeten, dus dat betekent: een tafel vol lekkers en voor ons een reden om lekkere recepten te bedenken! Zo ook deze heerlijke hartige flapjes met geitenkaas en rode bietjes. Echt een aanrader!
Dit doen wij wel vaker! Met zijn alle, of met een deel van de familie, lekker eten en kletsen. Heerlijk! En voor ons natuurlijk een goed moment om nieuwe dingen uit te proberen. Wordt het namelijk even gekeurd door de familie, weten we meteen of onze nieuwe recepten op de site gezet te kunnen worden!
Op naar het recept! Deze flapjes hebben wij dus gemaakt met voorgekookte rode bietjes van de versafdeling van de Albert Heijn. Andere supermarkten zullen deze ook wel hebben! Dat is lekker makkelijk, want dat hoef je je rode bietjes niet eerst nog te koken!

Ingrediënten
- doosje diepvries bladerdeeg
- 125 gram geitenkaas
- 200 gram rode bietjes (gekookt)
- 1 ei, geklutst
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Ontdooi de bladerdeeg en snijd ze doormidden. Van elk plakje bladerdeeg kun je dus twee flapjes maken!
- Verkruimel de geitenkaas en roer hier de rode bietjes doorheen. Wij hebben verse voorgekookte bietjes (al in blokjes gesneden) van de vers afdeling van de Albert Heijn gekocht. Lekker makkelijk!
- Vul je bladerdeeg driehoekjes met je geitenkaas-rode bietjes mengsel en vouw ze dicht. Druk de flapjes nog even extra dicht met een vork.
- Besmeer je flapjes met een geklutst ei, krijgen ze zo’n mooi glans laagje van!
- Bak je flapjes 20 minuutjes op 200 graden in het midden van de oven.
Liefs Ria en Laura