Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Mini appeltaartjes

by Liefde voor bakken 14/01/201612/01/2016
written by Liefde voor bakken 14/01/201612/01/2016
Mini appeltaartjes

Op instagram hadden ik al een kleine hint geplaatst van deze overheerlijke kleine gebakjes. Het werd hoogste tijd om ze maar eens online te zetten: een recept voor mini appeltaartjes. Dit is het aller eerste recept dat ik helemaal alleen, met mijn nieuwe oven, heb gemaakt. En stiekem ben ik heel erg trots op het resultaat :)

Benodigdheden:

Voor het deeg:

  • 300 gram bloem
  • 180 gram boter/margarine
  • 150 gram basterdsuiker (geel/wit)
  • 1 losgeklopt ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • circa 300 gram appelen (bijvoorbeeld goudrenetten of elstar appels)
  • circa 80 gram rozijnen
  • suiker
  • kaneel

Extra: bakvorm voor cupcakes

Mini appeltaartjes

Dit recept is ongeveer voor 10 mini appeltaartjes.

Aan de slag!

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Doe de bloem, de margarine, de basterdsuiker, de helft van het losgeklopte ei en het zout in een kom.

Mini appeltaartjes

Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes (heb ik al gedaan) en kneed alles met koele handen tot een soepele deegbal (even kliederen dus!).

Vet je bakvorm goed in met margarine. Dit doe je, zodat je straks je mini appeltaartjes wel goed uit de bakvorm kan halen.

Vul de bodem en zijkant van de cupcakebakjes met deeg. Ik heb zelf een bakvorm voor 6 cupcakes gebruikt (groter past niet in mijn nieuwe oventje), dus ik bak ze in twee rondes.Heb je een bakvorm voor 12 cupcakes, dan kun je er 10 tegelijk bakken.

Mini appeltaartjes

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe deze in een kom. Doe hier de rozijnen bij, suiker en kaneel bij en meng het door elkaar. Dit onderdeel doe ik naar smaak. Persoonlijk vind ik het lekkerder als het naar verhouding wat meer rozijnen, suiker en kaneel in zit. Het zijn maar hele kleine appeltaartjes, dus is het belangrijk dat elk appeltaartje wel goed gevuld wordt! Dus even proeven en eventueel wat rozijnen, suiker of kaneel toevoegen!

Mini appeltaartjes

Vul de deegbakjes met de appel-rozijnen mengsel. Doe ze goed vol, zodat je flink gevulde appeltaartjes krijgt. Dan zijn ze op z’n lekkerst!

Mini appeltaartjes

Snijd nu uit het resterende deeg dunne reepjes, en leg deze in een ruitpatroon over de taartjes. Ik heb per taartje steeds 6 reepjes gebruikt. Zorg dat ze smal zijn, zoals op de onderstaande foto.

Mini appeltaartjes

Bestrijk je deeg met het overgebleven ei, zodat je taartjes een mooie glans krijgen.

Bak je taartjes ongeveer in 25 minuten op 180 graden gaar. Let wel op: dit is voor elke oven anders. Zeker omdat dit hele kleine taartjes zijn, is het belangrijk om ze goed in de gaten te houden als ze in de oven zitten.

Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Als je ze uit de bakvorm wilt halen, is het makkelijk om ze eerst even in de vorm te draaien, zodat ze loskomen van de vorm. Doe vervolgens een snijplank bovenop de vorm, en draai dit in één beweging om. Nu liggen de appeltaartjes op zijn kop op de snijplank, dus doe dit wel voorzichtig!

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Zien ze er niet ongelofelijk goed uit? Tijdens de fotoshoot die ik heb gehouden met mijn mini appeltaartjes, heb ik er meteen maar eentje opgegeten. En nu weer als ik de foto’s bekijk, begint mijn maag spontaan te knorren! Wat waren ze lekker!

Wat ook zo ontzettend leuk is aan deze mini appeltaartjes, is dat ze zo goed uit te delen zijn! Ik heb meteen maar wat mensen uitgenodigd, zodat we heerlijk op de bank met een kop thee deze kleine gebakjes op konden peuzelen. Bak jij ze ook?

Liefs Laura

appelappeltaartklein gebakmini taartjes
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Klassieke appeltaart
next post
Aardbeienkwarktaart met biscuitlaagjes

You may also like

Bladerdeeg taartjes met perzik en kiwi

01/03/2020

Vierkante appelcakejes met hazelnoot

05/11/2017

Petit Fours voor nieuwjaar

30/12/2015

Kwarkgebakjes met bosvruchten

05/08/2018

Taartjes in een glaasje!

19/07/2017

Chocolade zoenen van Heel Holland Bakt

04/04/2018

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

25/03/2016

Bavaroisebolletjes + winactie

22/07/2015

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

Zandtaartjes met aarbeienmousse

03/10/2021

1 comment

High tea: mini pecan appeltaartjes – Liefde voor bakken 29/06/2016 - 08:01

[…] zitten, leek het mij wel heel gepast om een variant van de appeltaart te maken! En dan niet gewoon mini appeltaart, want die heb ik al een keertje gemaakt. Maar inimini appeltaartjes mét […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....