Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Merengue gebakjes met aardbeien

by Liefde voor bakken 16/09/201820/09/2018
written by Liefde voor bakken 16/09/201820/09/2018
Merengue gebakjes met aardbeien

Deze heerlijke aardbeien gebakjes heb ik gemaakt voor de verjaardag van Laura. Ze heeft zelf een tafel vol met lekkere hapjes gemaakt, waarvan natuurlijk een flink aantal zoete hapjes. Ik heb de merengue gebakjes voor mijn rekening genomen!

Het voordeel van deze schuimgebakjes is, dat ze lekker zacht en licht zijn. Het smelt zo in je mond! Lekker fris, en dus aantrekkelijk op een tafel met meerdere lekkernijen. Een nadeel is wel, dat de merengue weer een beetje zacht kan worden als je er ‘natte’ vullingen op doet. Belangrijk is het dan ook om de decoratie er pas zo laat mogelijk op te doen, dan blijft het langer lekker!

Merengue gebakjes met aardbeien

Merengue gebakjes met aardbeien

Liefde voor bakken Deze heerlijke aardbeien gebakjes heb ik gemaakt voor de verjaardag van Laura. Ze heeft zelf een tafel vol met lekkere hapjes gemaakt,… Printen
Cijfer 3.8/5
( 8 gestemd )

Ingrediënten

Voor de merengue:

  • 6 eiwitten
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 of 2 theelepes Patidess citroen smaakstof (of een ander smaakje)

Voor de decoratie:

  • 250 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
  • bakje verse aardbeien
  • bakje rode besjes

Verder:

  • 2 bakplaten met bakpapier
  • 1 spuitzak
  • 1 spuitmondje 1M

Instructies

  1. Maak het merenguedeeg. Deze hoeveelheid is vrij groot, je kunt er dus best aardig wat merengues mee maken. Best handig, want je kunt ze goed bewaren in een trommel. Wil je maar één tot anderhalve bakplaat maken, dan kun je het recept ook halveren.
  2. Verwarm de oven voor op 90 – 100 graden.
  3. Klop de eiwitten stijf in een kom en met de keukenmachine (stand 6), of op de hoogste stand met een handmixer.
  4. Voeg de fijne tafelsuiker toe en klop 5 minuten, met een gewone mixer op de hoogste stand, of met de keukenmachine (Kitchen Aid) op stand 6.
  5. Zeef de poedersuiker en schep deze met een siliconen pannenlikker door de stijf geklopte eiwitten.
  6. Voeg nu eventueel een smaakje toe, bijvoorbeeld een theelepel Patidess citroensmaak.
  7. Voeg wat lichtroze gelkleurstof toe. Niet teveel, want dan wordt de merengue te donker van kleur.
  8. Doe de merengue in een spuitzak met een kartelmondje.
  9. Spuit de merengue in de gewenste vorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit in een rondje. Begin in het midden en spuit dan zoals je de letter “e” schrijft.
  10. Bak de meringue circa 2 uur in de oven op 100 graden. Zorg wel dat ze niet gaan kleuren.
  11. Laat de meringues afkoelen voor je ze van het bakpapier afneemt.
  12. Doe ze in en luchtdicht af te sluiten bak en je kunt ze circa 10 dagen bewaren
  13. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een half zakje slagroomversteviger (leg van te voren je gardes even in de vriezer).
  14. Spoel het fruit af met een zeef, haal kroontjes en takjes er af. Laat ze goed uitlekken. (eventueel op keukenpapier)
  15. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje 1M (sterspuitmond).
  16. Spuit mooie toeven op elke merenguekrans.
  17. Garneer met wat vers fruit.

Eenvoudig, maar erg lekker! Ideaal voor op je High Tea of andere zoete tafel!

Tip: decoreer de merenguekransjes pas op het laatst met de slagroom en het fruit, omdat de merengue na een tijdje weer zacht wordt van ‘vochtige’ decoratie zoals bijvoorbeeld slagroom.

Liefs, Ria

klein gebakmerengue
2 comments
2
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Brownieblokjes met aardbeien
next post
Pizza snacks met spek en kaas

You may also like

Kwarkgebakjes met bosvruchten

05/08/2018

Appel tarteletjes

03/05/2020

Peren vlaaitjes

27/09/2020

Bladerdeeghapjes met brie en walnoten

20/12/2018

Limoncello tiramisu

17/06/2018

Blondies met gedroogde abrikozen

13/06/2018

Bretons zanddeeg gebakje met perzik

11/04/2021

Bosvruchten gebakjes met mascarpone

13/05/2018

Chocolade petit fours

31/01/2018

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

2 comments

Adeline 06/01/2019 - 10:05

Ik heb de meringue gebakjes gemaakt en ze waren super lekker! Ook weinig werk als je de gebakjes een dag op voorhand maakt en pas later decoreert. Voor herhaling vatbaar!

Reply
Liefde voor bakken 06/01/2019 - 19:55

Leuk om te horen Adeline!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....