Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High tea

High Tea: Bananensoesjes

by Liefde voor bakken 01/07/201621/09/2018
written by Liefde voor bakken 01/07/201621/09/2018
Bananensoesjes

Deze hapjes mogen echt niet ontbreken op een high tea. Ze zijn licht, luchtig en je eet ze in één hap op! Bananensoesjes! Maak je voor een high tea niet té groot, want je moet nog veel meer je moet natuurlijk nog veel meer snoepen!

Bananensoesjes

Bananensoesjes

Liefde voor bakken Deze hapjes mogen echt niet ontbreken op een high tea. Ze zijn licht, luchtig en je eet ze in één hap op!… Printen
Cijfer 4.0/5
( 6 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 175 ml water
  • 75 gram boter of margarine
  • 100 gram bloem, gezeefd
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • spuitzak

Voor de vulling en garnering:

  • 1 bekertje slagroom 250 ml
  • 1  a 2 bananen
  • 1 spuitzak
  • 1 spuitmondje
  • 80 gram witte chocolade
  • 50 ml slagroom

Instructies

  1. Je begint met het maken van het soezendeeg. Dit is een kookdeeg, dus bereid je in een pannetje. Snijf de boter in kleine blokjes en zet dit samen met het water en het zout op het vuur. Laat snel aan de kook komen, maar laat het niet doorkoken. Haal van het vuur.
  2. Voeg dan de gezeefde bloem in één keer toe en roer dit met een houten lepel snel en goed door het boter mengsel. Roer net zolang totdat het mengsel één geheel wordt. Zet dit nu nog een keer terug op een laag vuur en roer nog twee minuten lang door (het deeg kan nu nog wat door garen).
  3. Haal dan weer van het vuur en voeg één losgeslagen ei toe, roer net zolang totdat het ei helemaal is opgenomen. Voeg dan weer een ei toe en doe hetzelfde. Dan het derde ei. Let wel op dat het mengsel niet te dun wordt. Het kan zijn dat twee en een half ei al voldoende is, dit hangt af van de grootte van de eieren. Het deeg moet, als je het van een lepel af tikt, in één klodder van je lepel afvallen.
  4. Spuit dan met een spuitzak mooie ronde soesjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat.
    Maak de toeven niet te groot, want je wilt niet te grote soesjes. Bak de soesjes eerst circa 15 minuten op 190 graden, daarna nog circa 10 minuten op 180 graden.
  5. Laat ze dan afkoelen op een rooster.
  6. Maak intussen een lekkere vulling! Wij hebben gekozen voor een bananen mousse. Klop hiervoor de slagroom met wat poedersuiker stijf. Maak de banaan fijn met een staafmixer en schep dit voorzichtig door de slagroom. Proef zelf even hoeveel van de banaan je erdoor wilt doen. Wij hebben ongeveer anderhalve banaan gebruikt. Zet de mousse heel even in de koelkast.
  7. Knip met een schaar een kleine opening in de zijkant van de soesjes. Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje 1M. Spuit een beetje mousse in elke soesje. Yum!!
  8. Dan nog een glazuurtje voor de bovenkant: verwarm hiervoor de witte smeltchocolade. Die kun je hier kopen. Als hij bijna aan de kook is, van het vuur afnemen en over de witte chocoladecalletes gieten. Even laten staan en dan goed doorroeren tot alle chocolade gesmolten is. Zet eventueel nog even ‘au bain marie’ op een pannetje heet water als hij nog niet helemaal gesmolten is. Voeg dan nog wat druppels gele kleurstof voor chocolade toe (deze koop je hier). Let op: gebruik geen gewone gele kleurstof, want dan kan de chocolade gaan klonteren
  9. Roer goed door. Laat dit even staan totdat de glazuur wat dik begint te worden. Wij waren iets ongeduldig, daardoor was de glazuur nog iets te dun.
  10. Doop elke soesje in de glazuur, laat even uitlekken en draai dan om en zet neer op een bord. Zo krijgen ze een mooi geel laagje. Nu zou je er nog een stukje banaan op kunnen leggen. Hebben wij niet gedaan, want banaan wordt snel lelijk als het een tijdje staat.
High Tea: Bananensoesjes
High Tea: Bananensoesjes
High Tea: Bananensoesjes
High Tea: Bananensoesjes

Bananensoesje

Bananensoesjes

Bananensoesjes

Nou die soesjes zijn lekker hoor! We hebben er al een paar geproefd!!!

Groetjes, Ria & Laura

high teasoesjes
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
High tea: mini pecan appeltaartjes
next post
High tea: Tomaten-mozzarella tarteletjes

You may also like

Champignonragout in bladerdeeg

15/03/2017

Mini banoffees

26/07/2017

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

Open appelflapjes met banketbakkersroom

17/11/2017

Mini choco petit fourtjes

11/04/2019

Merengue speculooskoekjes met karamelsaus

09/03/2018

No bake oranjegebakjes

26/04/2018

Geitenkaas flapjes met rode bietjes

10/10/2018

Kleine dadelcakejes met sticky toffee saus

03/11/2019

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

08/11/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....