Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Vierkante appelcakejes met hazelnoot

by Liefde voor bakken 05/11/201704/11/2017
written by Liefde voor bakken 05/11/201704/11/2017
Vierkante appelcakejes met hazelnoot
In de herfst drink ik altijd graag lekkere herfst-thee. Met zo’n heerlijk kaneelsmaakje. Daar hoort dan natuurlijk ook een herfstachtig cakeje bij. Liefst met appel, kaneel, rozijnen en noten. Dus vandaar deze vierkante herfstcakejes!

Ik heb al heel wat cupcakes gemaakt de afgelopen jaren. In heel veel variaties. Dit keer kies ik voor de vierkante cakejes. Het nadeel hiervan is dat ik het zonder papieren bakingcups doe. Dus dan is het wat lastiger om ze uit de vorm te halen. Dus dat moet extra voorzichtig, anders brokkelen de cakejes af en zijn ze niet mooi. Verder is dit recept vrij eenvoudig, met lekker veel appel en ook nog kaneel, rozijnen en hazelnoten. Altijd lekker!

Dit heb je nodig:

  • bakvorm voor 12 vierkante cakes (wordt ook wel brownievorm genoemd).
  • boter of margarine om de vorm in te vetten.
  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 325 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 grote appels (bijv goudreinetten)
  • beetje citroenaroma of citroensap
  • circa 50-75 gram rozijnen
  • kaneelpoeder
  • circa 40-50 gram hazelnoten

Zo maak je deze vierkante herfstcakejes:

Vet alle vierkante bakjes in met wat margarine. Bestrooi ze daarna met een beetje bloem. Schud het overtollige bloem er weer uit.

Klop in een kom de boter zacht met de fijne suiker. Klop dit ca 2 minuten tot een romig geheel. Voeg dan één voor één de eieren toe. Klop telkens even door tot het ei goed is opgenomen. Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het deeg. Klop dit door op de laagste stand. Klop niet langer dan nodig is.

Week de rozijnen even in water en laat ze uitlekken. Schil één appel en rasp deze in een kom. Voeg wat citroensap toe om ervoor te zorgen dat de appel niet te bruin wordt. Schep de geraspte appel door het deeg. Vul dan de vierkante vormpjes met het deeg. Schil de tweede appel, snijd deze in schijfjes en besprenkel met citroensap. Leg op elk cakeje twee schijfjes appel. Hak de hazelnoten in kleine stukjes en doe ze in een droge koekenpan. Laat ze een beetje bruin worden. Strooi op elk cakeje en beetje hazelnootkruim en wat rozijnen. Strooi er dan wat kaneelpoeder over.

Zet de bakvorm in een op 170 graden voorverwarmde oven. Bak de cakejes gaar en goudbruin in ca 35 à 40 minuten. Prik even in het deeg om te controleren of ze van binnen gaar zijn.

Haal de bakvorm uit de oven. Laat een tijdje afkoelen. Maak de zijkant van de cakejes een beetje los met een bot mesje. Haal ze dan voorzichtig uit de oven. En laat ze verder afkoelen.

De cakejes moeten in de koelkast bewaard worden. Ze zijn de volgende dag nog lekkerder!

Geniet ervan!

Liefs, Ria

 

cakejesherfstklein gebak
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Best bekeken recepten oktober 2017
next post
Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

You may also like

Video: Chocolade Oreo Kokos Truffels

25/03/2016

Chocolade zoenen van Heel Holland Bakt

04/04/2018

Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

10/11/2017

Sinterklaas petit fourtjes

25/11/2018

Kleine dadelcakejes met sticky toffee saus

03/11/2019

Review Nutella baksetje & Recept Nutella chocolade potjes

29/07/2016

Kwarkgebakjes met twee kleuren besjes

04/08/2019

Bladerdeeghapjes met brie en walnoten

20/12/2018

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Bavaroisebolletjes + winactie

22/07/2015

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....