Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Vlaaien

Aardbeienvlaai met chocolade bodem

by Liefde voor bakken 11/06/201725/01/2019
written by Liefde voor bakken 11/06/201725/01/2019
DSC_0886bn

We hebben weer eens een paar dagen lekker samen taartjes gebakken! Eerst hebben we natuurlijk boodschappen gedaan en lekker veel fruit gekocht. O.a. voor de fruitspiesjes. Maar we konden de aardbeien ook niet weerstaan en besloten om twee bakken aardbeien te kopen. Hiervan maken we twee recepten. De Semifreddo cakejes èn een aardbeienvlaai, vol met lekkere aardbeien!

Deze vlaai heeft weer eens een lekkere chocoladebodem. die hebben we al eens eerder gemaakt bij de chocoladevlaai. Hij is erg lekker en de combinatie met aardbeien is heel goed! Voor de vulling kiezen we voor een mascarpone-aardbeiencrème. Dan die heerlijke aardbeien er op en toefjes slagroom voor de afwerking! Zo creëer je een heel mooi plaatje.

DSC_0886bn

Aardbeienvlaai met chocolade bodem

Liefde voor bakken We hebben weer eens een paar dagen lekker samen taartjes gebakken! Eerst hebben we natuurlijk boodschappen gedaan en lekker veel fruit gekocht.… Printen
Cijfer 4.1/5
( 7 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 175 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 55 gram poedersuiker
  • 20 gram gemalen amandelen
  • snufje zout
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 125 gram zachte boter

Voor de vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 150 ml verse slagroom (+ een beetje poedersuiker)
  • 1/2 zakje Klopfix
  • spuitzak + spuitmondje 1M (Wilton)

Extra:

  • vlaaivorm

Instructies

  1. Je begint met het maken van het deeg voor de bodem. Hiervoor doe je de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de cacaopoeder, de poedersuiker, de amandelen, het zout, de vanillesuiker, het ei en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.
  2. Vet dan de vorm in en bestrooi met een klein beetje bloem. Rol het deeg uit tussen twee lagen plasticfolie. Tot het net wat groter is dan de bakvorm. Haal het bovenste plastic er af en til het onderste op en leg het deeg zo op de bakvorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en werk de randen ook mooi bij.
  3. Leg er bakpapier in en strooi dan de bak bonen op het bakpapier. Bak de bodem dan in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 8 minuten.
  4. Haal de vorm uit de oven, haal de bak bonen en het bakpapier er af. Zet nog circa 4 minuten terug in de oven. Op die manier kan de bodem ook nog een beetje afgebakken worden.
  5. Haal dan de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Haal de bodem voorzichtig uit de vorm en zet op een taartplateau of taartschaal.
  6. Klop voor de vulling de mascarpone los. Maal de 150 gram aardbeien tot moes met de staafmixer. Klop vervolgens de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix dit nog even voorzichtig door. Giet de vulling in de taartbodem en laat dit even opstijven in de koelkast.
  7. Voor de decoratie klop je ongeveer 150 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een half zakje Klopvast. Snijd je aardbeien doormidden en verdeel deze over de taart. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit rozetten op de rand van de taart.
Aardbeienvlaai met chocolade bodem
Aardbeienvlaai met chocolade bodem

Deze taart is echt een aanrader met dit heerlijke weer! Super fris door de aardbeien en de mascarpone. De chocolade bodem maakt het helemaal af!

Liefs Ria & Laura

aardbeienvlaai
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Fruitspiesjes
next post
Milka-roomcake met nootjes

You may also like

Chocoladevlaai met mascarpone crème en veel aardbeien

22/05/2022

Citroenvlaaitje met frambozen

22/07/2018

Gezonde no bake bramenvlaai met Griekse yoghurt

10/03/2019

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

Ricottataartje met sinaasappel

02/02/2020

Twee kleuren bessen taartje met mascarpone

06/09/2020

Mini vlaaitje met aardbeien

21/07/2019

Triple chocolate vlaai

24/09/2017

Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom

26/11/2017

Chocoladevlaai met mascarponecrème

27/08/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....