Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder ovenVlaaien

Gezonde nobake aardbeienvlaai

by Liefde voor bakken 19/04/202019/04/2020
written by Liefde voor bakken 19/04/202019/04/2020
Gezonde nobake aardbeienvlaai

Dit is een nobake taartje. Gemaakt van veel gezonde ingrediënten en zonder toevoeging van geraffineerde suikers. Lekker én gezond dus!

Tijdens deze corona crisis  zijn we veel thuis en hebben veel tijd. Om van alles te gaan doen. Ik ben veel bezig met puzzelen, knutselen, ik schrijf veel in mijn Bullet Journal, en doe ook diamond painting. Genoeg te doen. En natuurlijk ga ik ook weer bakken. Ik heb ervoor gekozen om weer eens een gezonde taart te maken. Ik kan me voorstellen dat we in deze tijd allemaal wat minder bewegen en wat meer snoepen. Dus dan komt een taartje zonder suiker best goed van pas. De bodem is gemaakt van amandelmeel, havermoutmeel, dadels en kokosolie. De vulling bestaat uit verse aardbeien en kwark. Je kunt daar dan een klein beetje honing aan toevoegen, liefst natuurlijke, biologische bloemenhoning. Eerlijk is eerlijk: ik heb voor de decoratie een paar meringues verkruimeld en een paar zachte pareltjes gebruikt. Deze kun je ook weglaten als je echt geen suikerproducten wilt gebruiken. Verder vers fruit er op, daar kun je ook nog wat meer van gebruiken. Hier kun je best een extra puntje van eten!

Gezonde nobake aardbeienvlaai

Gezonde aardbeienvlaai

Liefde voor bakken Dit is een nobake taartje. Gemaakt van veel gezonde ingrediënten en zonder toevoeging van geraffineerde suikers. Lekker én gezond dus! Tijdens deze… Printen
Cijfer 4.5/5
( 6 gestemd )

Ingrediënten

  • Een vlaaivorm van 24 cm
  • Beetje boter of margarine om de vorm in te vetten
  • Beetje bloem om de vorm te bestuiven.

Voor de bodem:

  • 200 gram amandelmeel
  • 75 gram havermeel of fijngemalen havermout
  • Ongeveer 9 à 10 ontpitte verse dadels.
  • 3 eetlepels kokosolie, vloeibaar gemaakt
  • 10 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille smaakstof

Voor de vulling:

  • 350 gram kwark
  • 350 gram verse aardbeienpuree
  • 50 ml water
  • 8 blaadjes gelatine
  • Eventueel 1 à 2 eetlepels natuurlijke bloemenhoning

Voor de decoratie:

  • Verse aardbeien
  • ‘eventueel nog wat ander vers fruit zoals rode besjes, frambozen enz.
  • Wat verkruimelde meringues
  • Wat zachte, witte pareltjes

Instructies

  1. Vet de vorm in met een beetje margarine en bestuif deze met wat bloem.
  2. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op een laag vuur.
  3. Doe de amandelmeel, de havermeel, de ontpitte dadels, de vloeibare kokosolie, de cacaopoeder, het zout en de vanillesmaakstof in een foodprocessor. Maal dit goed door, zodat je een zanderige structuur krijgt. Mag een beetje plakkerig zijn. Als het te droog is, kun je hier nog een of twee extra dadels toevoegen.
  4. Schep het in de vlaaivorm. Verdeel het over de bodem en druk het goed aan. Zorg ervoor dat je een mooie rand maakt en een gelijkmatige bodem. Je kunt eventueel met de bolle kant van een theelepel tegen de binnenkant van de rand drukken om zo de rand een beetje steviger en mooier te maken.
  5. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  6. Bak de vlaaibodem 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal deze er dan weer uit, laat even afkoelen en zet de vorm daarna nog een tijdje in de koelkast.
  8. Maak de vulling: doe de gelatine in een bakje met koud water en week deze 10 minuten.
  9. Doe de kwark in een kom, roer deze los.
  10. Pureer de aardbeien, neem iets meer dan je nodig hebt, want bij het zeven verlies je wat gewicht.
  11. Zeef de puree en meet dan 350 gram aardbeienpuree af.
  12. Voeg hier 50 ml water aan toe, zodat het een mooi vloeibare massa wordt.
  13. Verwarm deze puree in een steelpan op een laag vuur.
  14. Zorg dat de puree goed warm wordt, maar zeker niet kookt. Als je een thermometer hebt, dan mag het ongeveer 60 graden zijn.
  15. Haal de pan van het vuur.
  16. Los de blaadjes gelatine hier één voor één in op. Roer telkens goed door tot een blaadje helemaal is opgelost voordat je weer een nieuw blaadje toevoegt.
  17. Als alle blaadjes zijn opgelost, laat je dit ongeveer 3 à 4 minuten afkoelen.
  18. Schenk dan telkens een beetje van de puree bij de kwark. Roer dit er goed door. Dit kan eventueel met de mixer op de laagste stand, maar ook met een spatel.
  19. Ga zo verder tot je alle puree hebt toegevoegd en je een homogeen mengsel hebt.
  20. Proef dit even, als je het toch wat zoeter wilt maken, kun je twee eetlepels natuurlijke bloemenhoning toevoegen. Ik heb dat gedaan. Daardoor is het net wat smakelijker. De verse, Hollandse aardbeien zijn gewoon nog niet zoet genoeg in deze tijd van het jaar. En het moet wel lekker smaken vind ik. Klop de honing erdoor.
  21. Schenk dit mengsel op de vlaaibodem.
  22. Strijk het glad. Zet de vlaai een paar uur in de koelkast om op te stijven.
  23. Decoreer de taart dan met vers fruit, en als je het geen probleem vindt, met wat verkruimelde meringues. Je kunt er ook voor kiezen om wat van het bodemdeeg te bewaren en te verkruimelen. Strooi dit dan over de taart, tussen het fruit.

 

Liefs Ria

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Cake met Milka chocolade pasta
next post
Mangomousse

You may also like

Tiramisu !

14/08/2015

Kwarktaart met verse aardbeien

26/08/2016

Advocaatvlaai voor Pasen

17/03/2016

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Chocoladevlaai met mascarpone crème en veel aardbeien

22/05/2022

Monchou Vlaai

19/09/2021

Triple chocolate vlaai

24/09/2017

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten

06/08/2017

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....