Cupcakes, IJs & drankjes, Klein gebak, Widget
Leave a comment

Semifreddo cupcakes met aardbeien

DSC_0850bn
Deze semifreddo cupcakes zijn super lekker en fris voor op een warme zomerse dag! En super fijn: je hoeft de oven niet te gebruiken! Wat je vooral nodig hebt is je vriezer! Serveer deze cupcakes als je ze net uit de vriezer hebt gehaald, dan zijn ze het lekkerst!

Benodigdheden:

  • 250 gram digestive koekjes
  • 100 gram boter
  • 200 gram aardbeien
  • 250 ml slagroom

Voor de decoratie:

  • 1/2 zakje Klopfix
  • 100 ml slagroom (+poedersuiker)
  • Een aantal mooie aardbeien

Aan de slag!

Doe de papieren bakingcups in de bakvorm. De kleur van je bakingcups maakt in principe niet uit, omdat deze er op het eind toch af gaan.

Maal de digestive koekjes fijn met de staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe een laagje van dit mengsel in elke bakingcup en druk dit aan met de bolle kant van de lepel.

Klop de slagroom stijf. Zorg dat je gardes en de kom goed koud zijn. Wij leggen de gardes altijd heel even in de vriezer. Maal de aardbeien fijn met de staafmixer.

Schep de gepureerde aardbeien beetje voor beetje bij de slagroom. Zo krijg je een lekkere aardbeienbavarois. Doe deze bavarois in de bakingcups en zet in de vriezer om op te stijven (zo’n 3 uur).

De decoratie doe je er pas op vlak voor het serveren. Klop de slagroom stijf met klopfix en een beetje poedersuiker. Spuit een toefje op elke cupcake en doe een aardbei op de toef. En genieten maar!

Liefs Ria & Laura

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.