Kindertraktaties, Snacks & tussendoortjes
Leave a comment

Fruitspiesjes

DSC_0800bn
Terwijl we deze maken is het prachtig weer! Het is eigenlijk al weken mooi weer! Heerlijk, we beginnen er ook een beetje aan te wennen! We eten meer salades e.d. En vooral ook veel fruit. Zo kwamen we op het idee om eens fruitspiesjes te maken. Lekker bij de barbecue, maar ook gewoon voor tussendoor!

We hebben wel een beetje voor gemakkelijk gekozen. Met al die kant en klare fruitbakjes in de supermarkt is de keuze groot!! We kiezen voor wat lichte kleuren. Meloen, mango, ananas en druiven in twee kleuren. Je kunt natuurlijk ook gewoon een hele meloen, ananas  of mango kopen en zelf snijden. Dat is nog verser. De keuze is aan jullie.

Wat heb je nodig voor deze frisse fruitspiesjes:

  • 1 pakje satéprikkers
  • 1 pakje mini prikkertjes
  • 1 hele meloen of een bakje met meloenstukjes
  • 1 hele ananas of een bakje met stukjes ananas
  • 1 hele mango of een bakje met stukjes mango
  • 1 bakje met groene druiven
  • 1 bakje met blauwe druiven.

Snijd al het fruit in gelijkmatige stukjes. Als je voor de bakjes kiest, moet je soms wel een paar stukjes wat kleiner snijden. Rijg het fruit één voor één aan de spies. wij zijn begonnen met een stukje meloen, dan een druif, dan een stukje mango, dan weer een druif, een stukje ananas en tot slot nog een druifje. de ene spies heeft witte druiven, op de andere spies hebben we blauwe druiven gedaan. Verder hebben we ook nog wat kleine prikkertjes erbij gemaakt. Lekker om in één hap op te eten! Hier kozen we voor een paar druifjes met een stukje meloen, mango of ananas.

Uiteraard kun je dit op allerlei manieren variëren. Ook kun je kiezen voor ander fruit. Doe wat je mooi vindt. De kinderen vinden het vaak ook leuk om mee te helpen.  Leg de spiesjes op een bordje. Verpak het even in plastic folie tot gebruik, anders droogt het snel uit.

Geniet ervan, het is supergezond en erg lekker!!!

Liefs Ria & Laura!

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.