Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Cakes

Milka-roomcake met nootjes

by Liefde voor bakken 14/06/201724/10/2018
written by Liefde voor bakken 14/06/201724/10/2018
DSCN7233bn

Deze cake staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Nu is dat lijstje echt nog heel erg lang, maar deze stond redelijk bovenaan. Het is niet echt ingewikkeld, maar het leek me leuk om de verrukkelijke smaak van de Milka chocoladerepen te gebruiken om een cake te bakken.

Milka repen vind ik echt super lekker. Vooral die met karamel. Maar ik kies nu toch voor de variant met de “gebroken noten”. Zonder extra smaakjes. Als het goed bevalt, maak ik binnenkort ook wel iets lekkers met een aantal andere varianten zoals bijvoorbeeld de Milka met Oreo of die  met de caramelvulling, yummie! Ik kies voor de cake met de slagroom, daardoor wordt de cake wat romiger van smaak. Die Milka past hier super goed bij!

DSCN7233bn

Milka-roomcake met nootjes

Liefde voor bakken Deze cake staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Nu is dat lijstje echt nog heel erg lang, maar deze stond redelijk… Printen
Cijfer 4.6/5
( 5 gestemd )

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 250 gram boter of margarine
  • 240 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • snufje zout
  • 5 eieren
  • 320 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 100 ml verse slagroom
  • 50 gram hazelnoten
  • 150 gram Milka met gebroken noten

Voor de decoratie:

  • 150 gram Milka met gebroken noten

Extra:

  • rechthoekige cakevorm van ongeveer 30 cm
  • margarine om de vorm mee in te vetten

Instructies

  1. Vet de bakvorm in en bestrooi met een beetje bloem.
  2. Mix in een kom de boter zacht. Voeg de fijne suiker, de vanillesuiker en het zout toe en mix dit een paar minuten goed door zodat het botermengsel romig en luchtig wordt. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop telkens even door. Zeef de bloem met de bakpoeder. Klop dit voorzichtig door het deeg. Voeg dan de slagroom beetje bij beetje toe en klop dit telkens op een lage stans door het deeg, niet langer kloppen dan nodig is, anders verliest het deeg zijn luchtigheid.
  3. Hak de hazelnoten fijn met een staafmixer of doe ze in een plastic zakje en rol er overheen met een deegroller. Wil je liever grof gehakte noten, dan kun je ze ook met een mesje voorzichtig wat kleiner hakken. Doe ze in een droge koekepan en laat ze een klein beetje kleuren. Voeg dit dan toe aan het cakemengsel.
  4. Smelt de chocolade ‘au bain marie’.
  5. Doe het deeg in de cakevorm, smeer her gelijkmatig uit. Voeg dan de gesmolten chocolade toe. Meng deze met een prikker of een vork een beetje door het deeg. Zodat je een gemarmerd effect krijgt.
  6. Bak de cake in circa 1 uur en 10 minuten goudbruin op ongeveer 160 graden. Prik er even in om te kijken of de cake gaar is, de prikker moet er droog uitkomen.
  7. Hak stukjes Milka fijn voor de decoratie. Strooi er ook wat poedersuiker overheen.

Klaar is de Milka cake! Maken jullie hem ook?

Liefs Ria & Laura

cakechocolamilka
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Aardbeienvlaai met chocolade bodem
next post
No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

You may also like

Super chocolade tulband

09/07/2017

Marmercake met chocoladeganache

17/08/2016

Sinaasappel tulband

13/10/2019

Laagjescake met citroenkwark

18/05/2018

Boerenjongens cake

27/01/2017

Mini cakeje met crispy choco pearls

13/03/2019

Appeltjescake

11/04/2018

Pompoen brood

26/10/2017

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Ananas kokos laagjes cake

04/06/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....