Deze cake staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Nu is dat lijstje echt nog heel erg lang, maar deze stond redelijk bovenaan. Het is niet echt ingewikkeld, maar het leek me leuk om de verrukkelijke smaak van de Milka chocoladerepen te gebruiken om een cake te bakken.
Milka repen vind ik echt super lekker. Vooral die met karamel. Maar ik kies nu toch voor de variant met de “gebroken noten”. Zonder extra smaakjes. Als het goed bevalt, maak ik binnenkort ook wel iets lekkers met een aantal andere varianten zoals bijvoorbeeld de Milka met Oreo of die met de caramelvulling, yummie! Ik kies voor de cake met de slagroom, daardoor wordt de cake wat romiger van smaak. Die Milka past hier super goed bij!

Ingrediënten
Voor de cake:
- 250 gram boter of margarine
- 240 gram suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- snufje zout
- 5 eieren
- 320 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 100 ml verse slagroom
- 50 gram hazelnoten
- 150 gram Milka met gebroken noten
Voor de decoratie:
- 150 gram Milka met gebroken noten
Extra:
- rechthoekige cakevorm van ongeveer 30 cm
- margarine om de vorm mee in te vetten
Instructies
- Vet de bakvorm in en bestrooi met een beetje bloem.
- Mix in een kom de boter zacht. Voeg de fijne suiker, de vanillesuiker en het zout toe en mix dit een paar minuten goed door zodat het botermengsel romig en luchtig wordt. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop telkens even door. Zeef de bloem met de bakpoeder. Klop dit voorzichtig door het deeg. Voeg dan de slagroom beetje bij beetje toe en klop dit telkens op een lage stans door het deeg, niet langer kloppen dan nodig is, anders verliest het deeg zijn luchtigheid.
- Hak de hazelnoten fijn met een staafmixer of doe ze in een plastic zakje en rol er overheen met een deegroller. Wil je liever grof gehakte noten, dan kun je ze ook met een mesje voorzichtig wat kleiner hakken. Doe ze in een droge koekepan en laat ze een klein beetje kleuren. Voeg dit dan toe aan het cakemengsel.
- Smelt de chocolade ‘au bain marie’.
- Doe het deeg in de cakevorm, smeer her gelijkmatig uit. Voeg dan de gesmolten chocolade toe. Meng deze met een prikker of een vork een beetje door het deeg. Zodat je een gemarmerd effect krijgt.
- Bak de cake in circa 1 uur en 10 minuten goudbruin op ongeveer 160 graden. Prik er even in om te kijken of de cake gaar is, de prikker moet er droog uitkomen.
- Hak stukjes Milka fijn voor de decoratie. Strooi er ook wat poedersuiker overheen.
Klaar is de Milka cake! Maken jullie hem ook?
Liefs Ria & Laura