Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

PasenVlaaien

Advocaatvlaai voor Pasen

by Liefde voor bakken 17/03/201618/07/2019
written by Liefde voor bakken 17/03/201618/07/2019
Advocaatvlaai voor Pasen

Wil je met Pasen een lekker taartje gaan bakken? Niet al te groot? Dan is deze advocaatvlaai misschien wel een heel goed idee. Eenvoudig te maken, maar erg lekker!! Advocaat hoort bij Pasen, lekker bakkie koffie erbij en smullen maar. Yammie!!

Advocaatvlaai voor Pasen

Advocaatvlaai voor Pasen

Liefde voor bakken Wil je met Pasen een lekker taartje gaan bakken? Niet al te groot? Dan is deze advocaatvlaai misschien wel een heel goed… Printen
Cijfer 3.5/5
( 6 gestemd )

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 180 gram bloem
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram koude boter
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels koud water
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • mix voor bavaroispoeder
  • 250 ml slagroom
  • 25 ml advocaat

voor de toplaag:

  • 1,5 blaadje gelatine
  • 100 ml advocaat
  • Americolor gelkleurstof eggyellow

Voor de afwerking:

  • 250 ml slagroom
  • poedersuiker
  • een half zakje klopvast of andere slagroom versteviger

Extra:

  • een vlaaivorm met uitneembare bodem, doorsnee ca 24 cm.
  • bakbonen

Instructies

  1. Meng bloem, zout en suiker door elkaar. Snijd de boter (of de margarine) met twee messen in kleine stukjes. Voeg het bij het bloemmengsel. Hak met de spatel de stukjes boter nog wat verder klein zodat het een korrelig mengsel wordt. Klop de eidooier met het water en voeg dit bij de massa. Kneed het mengsel dan met een koude hand tot een samenhangend deeg. Als het heel erg plakkerig is, kun je nog een klein beetje bloem toevoegen.
  2. Leg de deegbal in een stukje plastic huishoudfolie, leg het folie er heel ruim omheen. Rol dan het deeg uit tot een kleine lap. Laat dit stuk deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.
  3. Vouw het plastic folie dan weer open. Leg er een los stuk folie op, en rol de lap dan uit door met de roller over het folie te rollen. Zorg dat de lap net wat groter is dan de vlaaivorm. Haal het bovenste plastic er af en til dan  het onderste plastic op met de lap deeg erop. Til dit zo over de vorm, zodat het plastic aan de bovenkant komt te zitten, haal dan het plastic er af. Druk met je handen het deeg goed in de vorm, zorg dat de randen ook goed bedekt zijn.
  4. Prik gaatjes in de bodem, leg er een stuk bakpapier in en vul de bodem dan met bakbonen. Bak de taart 15 minuten voor op 200 graden. Neem de vorm uit de oven, verwijder de bonen en het bakpapier. Klop een eidooier en bestrijk de bodem van de vlaai ermee. Zet dan de vorm weer terug in de oven en bak de vlaai nog circa 10 tot 15 minuten. Zorg dat de vlaai mooi licht goudbruin wordt, en niet te donker. (Dit is dezelfde basis voor de vlaaibodem die we hebben gebruikt bij de video voor de vruchtenvlaai.)
  5. Maak dan de advocaatbavarois, zoals aangegeven op de verpakking maar vervang een deel van het water door een deel advocaat. Neem de helft van het water en dan 25 ml advocaat. Laat de bavarois opstijven in de koelkast. Vul dan de inmiddels afgekoelde vlaaibodem ermee.
  6. Maak dan het bovenste laagje. Week hiervoor 1,5 blaadje gelatine 10 minuten in koud water. Doe de advocaat in een kom en klop een beetje los met een mixer. Breng dan 50 ml water aan de kook. Zet het vuur uit, wacht even een minuutje en los dan de uitgeknepen gelatine in op. Zeef de vloeistof nog even en voeg dan beetje bij beetje toe aan de advocaat. Mix telkens even. Voeg dan een of twee druppeltjes eigele kleurstof toe om de kleur mooi diep te maken. Giet het mengsel over de bavarois. Laat het opstijven.
  7. Smelt een beetje chocolade, doe dit in een klein spuitzakje met een dun gaatje (maak eventueel een zakje van bakpapier). Spuit een aantal lijntjes over de advocaatlaag.
  8. Klop de slagroom met wat poedersuiker en een beetje klopvast. Spuit mooie slagroomtoeven op de vlaai. Wij hebben nog een dotje chocolade op elke toef gedaan.
Advocaatvlaai voor Pasen
Advocaatvlaai voor Pasen
Advocaatvlaai voor Pasen

Advocaatvlaai

Advocaatvlaai voor Pasen

Advocaatvlaai

Advocaatvlaai

Krijgen jullie ook helemaal het paas-gevoel van dit taartje? Maken dus! En kleine tip van ons: houd liefdevoorbakken.nl in de gaten voor nog meer fijne paasrecepten!

Liefs van Ria & Laura

advocaatpasenvlaai
6 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Hoe maak je babyschoentjes van fondant?
next post
Kwark gebakjes voor Pasen

You may also like

Mini vlaaitje met aardbeien

21/07/2019

Chocoladetaartje met Monchou crème

09/06/2019

Meringue gebakjes met mangocoulis

09/04/2017

Snel nog even Paaskoekjes bakken!

03/04/2015

Chocoladevlaai met mascarponecrème

27/08/2017

Inspiratie: Paasrecepten

31/03/2018

Peren vlaaitjes

27/09/2020

Cupcakes voor Pasen

24/03/2018

Chocolade taartje “Tarte au chocolat”

02/10/2016

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

6 comments

Marloes 17/03/2016 - 09:48

Geweldig! Die ga ik maken ;-)

Reply
Liefde voor bakken 17/03/2016 - 10:15

Laat je ons weten of het is gelukt? :)

Reply
Marloes 27/03/2016 - 19:38

Ik kan helaas geen foto sturen.
We hebben hem iets anders gemaakt vandaag. Zonder kleurstof, niet rond maar langwerpig en zonder slagroomtoeven, maar maar merenguetoeven, die ik ernaast heb geserveerd.
Hij was heerlijk. Het harde wenerdeeg was ook goed van smaak. Nu wil ik nog een keer echte zacht vlaaibodem maken zoals in Limburg…
Groetjes.

Reply
Lianne 18/03/2016 - 11:10

Ziet er heerlijk uit! :)

Reply
Frisse advocaatcake – Liefde voor bakken 11/11/2016 - 08:07

[…] vind advocaat erg lekker. Vorig jaar hebben we ook al eens een advocaatvlaai gemaakt voor de paasdagen en dat was een succes! Voor deze cake gebruiken we een normale […]

Reply
A bite of cravings 10/04/2017 - 16:10

Wat een mooi taartje, ik kom meteen in de paassfeer hihi! X

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....