Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

PasenVlaaien

Chocoladevlaai voor Pasen

by Liefde voor bakken 02/04/201726/09/2018
written by Liefde voor bakken 02/04/201726/09/2018
Paasvlaai

Het is bijna Pasen en dus tijd voor een aantal leuke Paasrecepten. We beginnen vandaag met een Paasvlaaitje, gebaseerd op de Franse ‘tarte au chocolat’. Die hebben we eerder al eens gemaakt. Dit keer hebben we er een langwerpige variant gemaakt! Als je van chocola houdt, dan is dit recept zeker een aanrader! Wij vinden hem in ieder geval heel erg lekker!

Vorig jaar hebben we ook al een aantal leuke Paasrecepten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de advocaatvlaai, de chocolade dripcake, de Paas-kwarkgebakjes en de Paaskoekjes. Dit jaar komen hier een aantal bijzondere Paasrecepten bij.

Paasvlaai

Chocoladevlaai voor Pasen

Liefde voor bakken Het is bijna Pasen en dus tijd voor een aantal leuke Paasrecepten. We beginnen vandaag met een Paasvlaaitje, gebaseerd op de Franse… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • langwerpige lage vlaaivorm
  • boter en bloem om de vorm in te vetten
  • blindbakbonen en een stukje bakpapier

Voor het deeg:

  • 170 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 55 gram poedersuiker
  • 20 gram gemalen amandelen
  • snufje zout
  • een half zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 125 gram zachte boter

Voor de vulling:

  • 150 gram (smelt) chocolade
  • 150 ml slagroom (voor de ganache)
  • 50 gram hazelnoten
  • circaa 150 ml slagroom (voor de decoratie)
  • gele musketzaad
  • paaseitjes
  • scheutje advocaat
  • 1 (wegwerp) spuitzak en een spuitmondje 1M

Instructies

  1. Begin met het maken van het deeg voor de bodem. Hiervoor doe je de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de cacaopoeder, de poedersuiker, de amandelen, het zout, de vanillesuiker, het ei en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.
  2. Vet dan de vorm in en bestrooi met een klein beetje bloem. Rol het deeg uit tussen twee lagen plasticfolie. Tot het net wat groter is dan de bakvorm. Haal het bovenste plastic er af en til het onderste op en leg het deeg zo op de bakvorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en werk de randen ook mooi bij.
  3. Leg er bakpapier in en strooi dan de bak bonen op het bakpapier. Bak de bodem dan in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 8 à 10 minuten.
  4. Haal de vorm uit de oven, haal de bak bonen en het bakpapier er af. Zet nog circa 5 minuten terug in de oven. Op die manier kan de bodem ook nog een beetje afgebakken worden.
  5. Haal dan de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Haal de bodem voorzichtig uit de vorm en zet deze op een plank of taartbord.
  6. Doe de hazelnoten in een diepvrieszakje en maak ze fijn met een deegroller. Door stevig over het zakje heen te rollen. Haal ze er dan weer uit. Zet een koekenpan op het vuur en bak de fijngemalen hazelnoten heel even lichtbruin. Niet te lang, anders verbranden de hazelnoten. Laat afkoelen.
  7. Doe de chocolade in een kom (als je gewone chocolade neemt, moet je deze wel in kleine stukjes breken). Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook. Giet dan over de chocoladestukjes. Laat even staan en roer dan door. Mocht de chocolade niet helemaal smelten, zet dan toch nog even op een pannetje met kokend water, zodat de chocolade echt helemaal oplost.
  8. Laat even ietsje afkoelen. Roer er dan ongeveer de helft van de hazelnoten doorheen. Giet dit in de vlaaivorm. Strooi hier nog wat van het hazelnotenkruim overheen. Laat opstijven in de koelkast.
  9. Dan gaan we het taartje decoreren. Dit kun je natuurlijk op je eigen manier doen. Wij hebben het zo gedaan: Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en een half zakje Klopvast. Doe in een spuitzak met spuitmondje 1M. Spuit wat toefjes op de chocoladelaag. Zet hier en daar een eitje ertussen. Haal wel eerst het zilverpapiertjes van de eitjes. Dan wat gele sprinkels er over. Doe wat advocaat in een spuitzak, knip een heel klein gaatje. Spuit wat van deze advocaat op de slagroom toefjes.

Op deze manier heb je een lekker Paasvlaaitje. De komende periode kun je nog een aantal Paasrecepten verwachten. Dus houd onze blog in de gaten!!

Liefs Ria & Laura

chocoladepasenvlaai
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Witte chocolade cheesecake in een glas
next post
Best bekeken recepten van maart

You may also like

No bake peanut butter vlaai

12/11/2017

Cupcakes voor Pasen

24/03/2018

Dripcake voor Pasen met schuimtorentjes

23/03/2016

Pompoen vlaai

29/10/2017

Abrikozencakejes met spiegeleitje

07/04/2017

Sinterklaasvlaai met mandarijntjes en pepernoten

27/11/2016

Chocolade frambozen taartjes

21/05/2017

Kwark gebakjes voor Pasen

20/03/2016

Cheesecake Brownies met Advocaat

01/03/2017

Sinterklaasvlaai met sinaasappelroom

26/11/2017

1 comment

A bite of cravings 19/04/2017 - 15:15

Wat een prachtig vlaaitje! Pasen is voorbij, maar ik denk dat ik hem alsnog een keer ga maken. Jammie! X

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 2

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 3

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 4

    Appeltjes plaatcake met walnoten

    23/09/2018
  • 5

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 6

    Koffie kwarktaart

    19/03/2017
Oud & Nieuws 2018
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

  • Het is volgende week Valentijn! Dus tijd voor een heerlijke...
  • Is toch om verliefd op te worden?  deze hartentaart...
  • Er staan zulke lekkere kokos koekjes op onze site! En...
  • Wij hebben vandaag zin in iets gezonds! Daarom staat deze...
  • Tijd voor een lekker toetje! Chocolademousse! dessert toetje nagerecht foodphoto...
  • Wij hadden een kleine donut party! Want liefdevoorbakkennl bestaat 35...
  • Hey hallo Instagram! Mijn nachtdiensten zitten er weer op dus...
  • Best bekeken artikelen van januari staat trouwens online! Link ik...
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top