Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder ovenVlaaien

No bake vlaai met oreo en bosbessen

by Liefde voor bakken 21/04/201725/01/2019
written by Liefde voor bakken 21/04/201725/01/2019
No bake vlaai

Wij zijn inmiddels redelijk gespecialiseerd in het maken van no bake taarten. Geen enkele taart is te gek voor ons! Er zijn al een hoop varianten op onze website verschenen. Dit keer weer een no bake taart, met wat minder ingrediënten. Om te laten zien dat een lekkere taart niet super ingewikkeld hoeft te zijn!

Ik en mam gaan wel eens gezellig een dagje slenteren door de stad in Zeist of Utrecht. Dan vooral veel kletsen over onze website natuurlijk! Want het gaat de laatste paar maanden steeds beter met liefdevoorbakken.nl, maar dat vergt natuurlijk wel de nodige vergader momentjes om het allemaal goed te laten verlopen. Paar weken terug waren we samen een dagje samen in Utrecht. En natuurlijk konden we het niet laten om even naar de Dille & Kamille te gaan. Ik denk dat dit wel één van onze favoriete winkels is om samen doorheen te slenteren. Ze hebben zoveel leuke spulletjes, dat ik me echt moet inhouden om niet de hele winkel leeg te halen. Daar kocht ik een nieuwe vlaaivorm. Want geloof het of niet: die had ik nog niet in mijn collectie zitten. Ik koos voor een vlaaivorm met uitneembare bodem, want dat schijnt toch wat makkelijker te werken. En een beetje een kleinere maat, want dat past wat beter in mijn mini oventje.

Dus dan moet er worden gebrainstormd over een recept wat er dan in die vlaaivorm gemaakt gaat worden! En tijdens een paar rustige diensten op het werk kwam ineens dit recept in mij op (wat je allemaal wel niet bedenkt tijdens het werken haha)! Ik ga eens een no bake taartje maken in een vlaaivorm, waarom niet? Wel even spannend met die bodem, maar juist met die uitneembare bodem moet dat toch wel lukken.

Voor dit taartje heb je niet zo veel ingrediënten nodig. Dit heb ik bewust gedaan. Om te laten zien dat je met minder ingrediënten toch wel een heerlijk taartje kan maken! En stiekem ging ik dit keer ook een beetje voor het uiterlijk. Een zwarte bodem, witte vulling en dan blauwe bessen en frambozen als garnering. Ik had het al helemaal in mijn hoofd!

No bake vlaai

No bake vlaai met oreo en bosbessen

Liefde voor bakken Wij zijn inmiddels redelijk gespecialiseerd in het maken van no bake taarten. Geen enkele taart is te gek voor ons! Er zijn… Printen
Cijfer 5.0/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

Bodem:

  • 275 gram oreokoekjes
  • 100 gram boter

Vulling:

  • 300 gram magere kwark
  • 100 ml verse slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 ml water
  • 1 el witte basterdsuiker

Topping:

  • blauwe bessen

Instructies

  1. Doe een stuk bakpapier om de bodem van de vlaaivorm. Vet de bakvorm ook licht in met boter, om zo de bodem er later beter uit te krijgen.
  2. Verkruimel de oreokoekjes. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe dit mengsel in de bodem van de vorm en druk goed aan. Je zal met de vingers even de rand goed moeten aandrukken om die leuke rand erin te krijgen. Zet dit even een kwartiertje in de koelkast, zodat het kan uitharden.
  3. Laat de 4 blaadjes gelatine weken in koud water.
  4. Doe de kwark en de basterdsuiker in een kom en mix kort door.
  5. Klop de slagroom bijna stijf (zorg voor koude gardes). Voeg de slagroom toe aan het kwarkmengsel en klop erdoor.
  6. Doe 100 ml water in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit even staan. Voeg hier dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine aan toe. Zorg wel steeds dat de blaadjes gelatine goed zijn opgelost voordat je de volgende eraan toevoegt.
  7. Voeg dit gelatinemengsel door de zeef toe aan het kwarkmengsel. Mix dit er goed door.
  8. Laat de taart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast. Decoreer met blauwe bessen!

Ziet er goed uit toch? Heerlijk fris taartje zonder te veel gedoe.

Liefs Laura

kwarkno baketaarten zonder ovenvlaai
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Cranberry cake
next post
Oranje gebakjes met mandarijn

You may also like

Video: Vruchtenvlaai !

08/03/2016

Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten

06/08/2017

Ricottataartje met sinaasappel

02/02/2020

Sinterklaas monchoutaart

20/11/2016

Kwarkcake met bosvruchten

08/11/2020

Kwarktaart met verse aardbeien

26/08/2016

Chocoladevlaai met mascarponecrème

27/08/2017

Citroenvlaaitje met frambozen

22/07/2018

Griekse yoghurttaart met notenbodem

08/01/2017

Kinder bueno kwarktaart met banaan

29/03/2020

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....