Wij zijn inmiddels redelijk gespecialiseerd in het maken van no bake taarten. Geen enkele taart is te gek voor ons! Er zijn al een hoop varianten op onze website verschenen. Dit keer weer een no bake taart, met wat minder ingrediënten. Om te laten zien dat een lekkere taart niet super ingewikkeld hoeft te zijn!
Ik en mam gaan wel eens gezellig een dagje slenteren door de stad in Zeist of Utrecht. Dan vooral veel kletsen over onze website natuurlijk! Want het gaat de laatste paar maanden steeds beter met liefdevoorbakken.nl, maar dat vergt natuurlijk wel de nodige vergader momentjes om het allemaal goed te laten verlopen. Paar weken terug waren we samen een dagje samen in Utrecht. En natuurlijk konden we het niet laten om even naar de Dille & Kamille te gaan. Ik denk dat dit wel één van onze favoriete winkels is om samen doorheen te slenteren. Ze hebben zoveel leuke spulletjes, dat ik me echt moet inhouden om niet de hele winkel leeg te halen. Daar kocht ik een nieuwe vlaaivorm. Want geloof het of niet: die had ik nog niet in mijn collectie zitten. Ik koos voor een vlaaivorm met uitneembare bodem, want dat schijnt toch wat makkelijker te werken. En een beetje een kleinere maat, want dat past wat beter in mijn mini oventje.
Dus dan moet er worden gebrainstormd over een recept wat er dan in die vlaaivorm gemaakt gaat worden! En tijdens een paar rustige diensten op het werk kwam ineens dit recept in mij op (wat je allemaal wel niet bedenkt tijdens het werken haha)! Ik ga eens een no bake taartje maken in een vlaaivorm, waarom niet? Wel even spannend met die bodem, maar juist met die uitneembare bodem moet dat toch wel lukken.
Voor dit taartje heb je niet zo veel ingrediënten nodig. Dit heb ik bewust gedaan. Om te laten zien dat je met minder ingrediënten toch wel een heerlijk taartje kan maken! En stiekem ging ik dit keer ook een beetje voor het uiterlijk. Een zwarte bodem, witte vulling en dan blauwe bessen en frambozen als garnering. Ik had het al helemaal in mijn hoofd!

Ingrediënten
Bodem:
- 275 gram oreokoekjes
- 100 gram boter
Vulling:
- 300 gram magere kwark
- 100 ml verse slagroom
- 4 blaadjes gelatine
- 100 ml water
- 1 el witte basterdsuiker
Topping:
- blauwe bessen
Instructies
- Doe een stuk bakpapier om de bodem van de vlaaivorm. Vet de bakvorm ook licht in met boter, om zo de bodem er later beter uit te krijgen.
- Verkruimel de oreokoekjes. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Doe dit mengsel in de bodem van de vorm en druk goed aan. Je zal met de vingers even de rand goed moeten aandrukken om die leuke rand erin te krijgen. Zet dit even een kwartiertje in de koelkast, zodat het kan uitharden.
- Laat de 4 blaadjes gelatine weken in koud water.
- Doe de kwark en de basterdsuiker in een kom en mix kort door.
- Klop de slagroom bijna stijf (zorg voor koude gardes). Voeg de slagroom toe aan het kwarkmengsel en klop erdoor.
- Doe 100 ml water in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit even staan. Voeg hier dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine aan toe. Zorg wel steeds dat de blaadjes gelatine goed zijn opgelost voordat je de volgende eraan toevoegt.
- Voeg dit gelatinemengsel door de zeef toe aan het kwarkmengsel. Mix dit er goed door.
- Laat de taart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast. Decoreer met blauwe bessen!
Ziet er goed uit toch? Heerlijk fris taartje zonder te veel gedoe.
Liefs Laura