Dit keer een meringuetaartje, maar dan met Oreo koekjes. Drie lagen Oreomeringue, met daartussen een lekkere vulling van mascarponecrème. Verder plakjes banaan en chocolade ganache. Dat moet wel lekker zijn toch?
Voor dit taartje heb ik fijngemalen Oreokoekjes door de meringue gedaan. Dat geeft de meringue een extra smaakje. Hier heb ik drie lagen meringue van gemaakt. Dan op twee lagen, de onderste en de middelste, een laagje chocolade ganache. Daarop dan plakjes banaan en toefjes mascarponecrème. Nog wat chocobolletjes en fijngemalen Oreo erover. Dan laag twee, met dezelfde vulling. Bovenop nog wat losse meringuetoefjes en fijngemalen Oreo. Alles bij elkaar een heel lekker taartje.

Ingrediënten
- Twee bakplaten met een vel bakpapier
- Spuitzakken
Voor de meringue:
- 4 eiwitten
- 140 gram fijne suiker
- 140 gram poedersuiker
- 1 theelepel citroensmaakstof of aroma (niet teveel, het mag niet te vloeibaar worden)
- 60 gram fijngemalen Oreokoekjes zonder vulling
Voor de chocolade ganache:
- 100 gram pure chocolade
- 60 ml verse slagroom
Voor de mascarponevulling:
- 250 gram mascarpone
- 250 ml verse slagroom ( minimaal 35% vetgehalte)
- Beetje poedersuiker
- 1 zakje slagroomversteviger
Verder:
- 3 bananen
- Crispy chocoladebolletjes
- Ongeveer 40 gram fijngemalen Oreo koekjes
- Kleine mini Oreokoekjes
- Ronde meringuetoefjes
Instructies
- Leg de bakplaten klaar met een vel bakpapier er op.
- Teken hier drie cirkels op van ongeveer 18 cm. Ik doe dat met een taartkarton van 18 cm.
- Maak de meringue (maar dan met 4 eiwitten), zoals dit basisreceptdit basisrecept.
- Doe een klein deel van de witte meringue in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit ronde toefjes voor de bovenkant van de taart, op het bakpapier, naast de getekende cirkels.
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Verwijder de witte vulling van de Oreokoekjes en maal de koekjeshelften dan fijn. Weeg hiervan ongeveer 50 gram af en meng dit met een spatel voorzichtig door de rest van de meringue.
- Doe de Oreomeringue dan in een spuitzak met een ronde spuitmond.
- Spuit de getekende cirkel dan cirkelvormig vol met de meringue. Vul eventueel nog een beetje op en strijk indien nodig nog een beetje glas met een paletmes. Je hebt nu drie cirkels gevuld met het deeg.
- Zet de bakplaten beiden in de oven en bak (of droog) dit ongeveer 2 uur. Je kunt hierbij je oven eventueel op een kiertje zetten.
- Na een uur verwissel je de bakplaten een keer, zodat ze beiden even droog worden. Ik heb ze twee en een half uur in de oven laten staan. Daarna haal je ze er uit en laat het een tijdje afkoelen op de bakplaat. Haal ze dan voorzichtig van het bakpapier af. En laat ze verder rusten.
- Voor de ganache: doe de chocolade met de 60 ml slagroom in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie”, boven een pannetje heet water. Als het helemaal vloeibaar is, haal je de kom van de pan af en laat het heel even staan, zodat het iets afkoelt.
- Schenk de chocolade dan op twee van de meringuelagen. Bewaar de mooiste laag voor de bovenkant. Daar hoeft geen chocolade op.
- Laat de chocolade wat stevig worden.
- Maak ondertussen de mascarponecrème. Doe de mascarpone in een kom en klop heel even los met een mixer. Voeg dan de zeer koude slagroom toe (eventueel van te voren 10 minuutjes in de vriezer). Klop het geheel tot het bijna stijf is. Voeg dan de poedersuiker naar smaak toe en het zakje slagroomversteviger. Klop nog heel even verder tot het goed stijf is. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Snijd de bananen in plakjes en besprenkel met wat citroensap.
- Vul een spuitzak met ronde spuitmond met de mascarponecrème.
- Verdeel de plakjes banaan over de twee onderste meringuelagen. Spuit daar dan toefje mascarponecrème op. Zodat de hele laag gevuld is.
- Strooi daar wat crispy chocoladepearls over en een beetje van de gemalen Oreokoekjes die je nog over hebt.
- Dan gaat de tweede plak meringue er op. Druk voorzichtig een klein beetje aan. Dan beleg je deze laag weer met plakjes banaan. En dan weer toefjes mascarponecrème. Dan weer chocobolletjes en wat fijngemalen Oreokoekjes. Dan komt de derde laag (zonder chocolade) er op. Druk weer heel voorzichtig een klein beetje aan.
Versier de bovenkant met de witte toefjes meringue en de kleine mini Oreokoekjes (zie foto).
Notities
Tip: Als je wat meer meringuetoefjes maakt, kun je die goed bewaren in een trommetje. Ze zijn ook heel lekker in een toetje, maar ook om verjaardagstaarten of andere taarten mee te versieren!
Liefs Ria en Laura