Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Oreo Meringue Taartje

by Liefde voor bakken 18/04/202117/04/2021
written by Liefde voor bakken 18/04/202117/04/2021
Oreo Meringue Taartje

Dit keer een meringuetaartje, maar dan met Oreo koekjes. Drie lagen Oreomeringue, met daartussen een lekkere vulling van mascarponecrème. Verder plakjes banaan en chocolade ganache. Dat moet wel lekker zijn toch?

Voor dit taartje heb ik fijngemalen Oreokoekjes door de meringue gedaan. Dat geeft de meringue een extra smaakje. Hier heb ik drie lagen meringue van gemaakt. Dan op twee lagen, de onderste en de middelste, een laagje chocolade ganache. Daarop dan plakjes banaan en toefjes mascarponecrème. Nog wat chocobolletjes en fijngemalen Oreo erover. Dan laag twee, met dezelfde vulling. Bovenop nog wat losse meringuetoefjes en fijngemalen Oreo. Alles bij elkaar een heel lekker taartje.

Oreo Meringue Taartje

Oreo meringue taartje

Liefde voor bakken Dit keer een meringuetaartje, maar dan met Oreo koekjes. Drie lagen Oreomeringue, met daartussen een lekkere vulling van mascarponecrème. Verder plakjes banaan… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • Twee bakplaten met een vel bakpapier
  • Spuitzakken

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten
  • 140 gram fijne suiker
  • 140 gram poedersuiker
  • 1 theelepel citroensmaakstof of aroma (niet teveel, het mag niet te vloeibaar worden)
  • 60 gram fijngemalen Oreokoekjes zonder vulling

Voor de chocolade ganache:

  • 100 gram pure chocolade
  • 60 ml verse slagroom

Voor de mascarponevulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml verse slagroom ( minimaal 35% vetgehalte)
  • Beetje poedersuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger

Verder:

  • 3 bananen
  • Crispy chocoladebolletjes
  • Ongeveer 40 gram fijngemalen Oreo koekjes
  • Kleine mini Oreokoekjes
  • Ronde meringuetoefjes

Instructies

  1. Leg de bakplaten klaar met een vel bakpapier er op.
  2. Teken hier drie cirkels op van ongeveer 18 cm. Ik doe dat met een taartkarton van 18 cm.
  3. Maak de meringue (maar dan met 4 eiwitten), zoals dit basisreceptdit basisrecept.
  4. Doe een klein deel van de witte meringue in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit ronde toefjes voor de bovenkant van de taart, op het bakpapier, naast de getekende cirkels.
  5. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  6. Verwijder de witte vulling van de Oreokoekjes en maal de koekjeshelften dan  fijn. Weeg hiervan ongeveer 50 gram af en meng dit met een spatel voorzichtig door de rest van de meringue.
  7. Doe de Oreomeringue dan in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  8. Spuit de getekende cirkel dan cirkelvormig vol met de meringue. Vul eventueel nog een beetje op en strijk indien nodig nog een beetje glas met een paletmes. Je hebt nu drie cirkels gevuld met het deeg.
  9. Zet de bakplaten beiden in de oven en bak (of droog) dit ongeveer 2 uur. Je kunt hierbij je oven eventueel op een kiertje zetten.
  10. Na een uur verwissel je de bakplaten een keer, zodat ze beiden even droog worden. Ik heb ze twee en een half uur in de oven laten staan. Daarna haal je ze er uit en laat het een tijdje afkoelen op de bakplaat. Haal ze dan voorzichtig van het bakpapier af. En laat ze verder rusten.
  11. Voor de ganache: doe de chocolade met de 60 ml slagroom in een vuurvaste kom en verwarm dit “au bain marie”, boven een pannetje heet water. Als het helemaal vloeibaar is, haal je de kom van de pan af en laat het heel even staan, zodat het iets afkoelt.
  12. Schenk de chocolade dan op twee van de meringuelagen. Bewaar de mooiste laag voor de bovenkant. Daar hoeft geen chocolade op.
  13. Laat de chocolade wat stevig worden.
  14. Maak ondertussen de mascarponecrème. Doe de mascarpone in een kom en klop heel even los met een mixer. Voeg dan de zeer koude slagroom toe (eventueel van te voren 10 minuutjes in de vriezer). Klop het geheel tot het bijna stijf is. Voeg dan de poedersuiker naar smaak toe en het zakje slagroomversteviger. Klop nog heel even verder tot het goed stijf is. Zet in de koelkast tot gebruik.
  15. Snijd de bananen in plakjes en besprenkel met wat citroensap.
  16. Vul een spuitzak met ronde spuitmond met de mascarponecrème.
  17. Verdeel de plakjes banaan over de twee onderste meringuelagen. Spuit daar dan toefje mascarponecrème op. Zodat de hele laag gevuld is.
  18. Strooi daar wat crispy chocoladepearls over en een beetje van de gemalen Oreokoekjes die je nog over hebt.
  19. Dan gaat de tweede plak meringue er op. Druk voorzichtig een klein beetje aan. Dan beleg je deze laag weer met plakjes banaan. En dan weer toefjes mascarponecrème. Dan weer chocobolletjes en wat fijngemalen Oreokoekjes. Dan komt de derde laag (zonder chocolade) er op. Druk weer heel voorzichtig een klein beetje aan.
    Versier de bovenkant met de witte toefjes meringue en de kleine mini Oreokoekjes (zie foto).
27. Dan versie je het midden nog met wat van de fijngemalen koekjes.

Notities

Tip: Als je wat meer meringuetoefjes maakt, kun je die goed bewaren in een trommetje. Ze zijn ook heel lekker in een toetje, maar ook om verjaardagstaarten of andere taarten mee te versieren!

Liefs Ria en Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bretons zanddeeg gebakje met perzik
next post
Aardbeientaartje met lange vingers

You may also like

Kersttaartje met yoghurt en kersen

20/12/2020

Kersenkwarktaart

14/07/2019

Valentijntaartje met mango

07/02/2021

Perentaart met pecannoten

10/11/2019

Banaan-aardbeientaartje

14/05/2017

Frambozen Kwarktaart

22/05/2021

Aardbeien-yoghurt schnitt

05/03/2017

Cijfertaart met Maltesers

19/01/2020

Cranberrytaart met pistachenootjes

17/12/2017

Bailey’s mascarponetaart

17/02/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....