Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

MoederdagTaarten zonder oven

Aardbeientaartje met lange vingers

by Liefde voor bakken 02/05/202102/05/2021
written by Liefde voor bakken 02/05/202102/05/2021
Aardbeientaartje met lange vingers

Dit kleine nobaketaartje is overheerlijk, en supersnel te maken. Je hebt alleen wat extra tijd nodig om het op te laten stijven.

Er zijn weer Hollandse aardbeien, en dus heb ik meteen weer zin in een aardbeientaartje. Dit keer met lange vingers. Dit taartje is ook leuk voor moederdag. Misschien kunnen de kinderen dit samen met moeder maken. Help ze wel met de gelatine, want dat kan wat lastig zijn. Je hebt geen oven nodig, dat is altijd handig.

Nodig:

  • Een springvorm met een doorsnee van 18 cm
  • Een vel bakpapier om de bodem mee te bedekken
  • Een reep acetaatfolie of bakpapier om de binnenkant van de vorm mee te bekleden.

Voor de taart:

  • 1 pak lange vingers (ongeveer 200 gram)
  • 400 gram verse aardbeien
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Twee theelepels citroensap
  • 300 gram roomkaas ( bijv. Philadelphia)
  • 250 ml verse slagroom (minstens 35% vetgehalte)
  • 7 blaadjes gelatine

Voor de decoratie:

  • 200 ml verse slagroom
  • 200 gram verse aardbeien

Recept:

  1. Bekleed de bodem van de bakvorm met hert vel bakpapier. Vet de binnenwand van de vorm in met een beetje margarine.
  2. Bekleed deze binnenwand dan met een reep acetaatfolie of een reep bakpapier. (Ik heb hiervoor een speciaal rolletje bakpapier met een hoogte van 10 cm, van Patisse)
  3. Week de gelatine 10 minuten in koud water.
  4. Maak de aardebeienpuree: Doe de 400 gram aardebeien met de suiker, het citroensap en de vanillesuiker in een mengbeker of keukenmachine en pureer het tot een gladde puree. Zorg dat je 350 ml puree hebt.
  5. Klop de roomkaas los in een kom. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuikeren zet even in de koelkast tot gebruik.
  6. Als het goed is, heb je nog een klein beetje puree over. Bestrijk hier een aantal lange vingers mee, en leg ze op de bodem van de bakvorm. Zorg dat de hele bodem is bedekt.
  7. Doe 100 ml van de aardebeienpuree in een steelpan en verwarm dit op het vuur. Tot ongeveer 60-70 graden.
  8. Los hier de uitgeknepen blaadjes gelatine één voor één in op. Roer telkens goed en zorg dat ze helemaal oplossen in de warme puree.
  9. Haal de pan van het vuur, voeg hier 6 eetlepels van de rest van de puree aan toe, meng erdoor.
  10. Giet dan de puree met de gelatine beetje bij beetje bij de rest van de koude puree. Roer telkens door met een spatel.
  11. Voeg de aardbeienpuree nu beetje bij beetje toe aan de roomkaas. Klop telkens even door met de mixer op de laagste stand.
  12. Voeg nu ook de slagroom toe in delen, meng erdoor met een spatel. Zorg dat alles goed is vermengd.
  13. Giet nu een laag van deze roomkaascrème op de lange vingers in de bakvorm. Strijk glad.
  14. Leg daar weer een laagje lange vingers op. Hoeft niet helemaal vol te zijn, zorg ervoor dat je nog voldoende lange vingers overhoudt voor de bovenkant.
  15. Giet de rest van de roomkaascrème hier over. Strijk weer mooi glad.
  16. Leg hier de rest van de lange vingers op, druk ze een klein beetje in de crème zodat ze mooi vast liggen.
  17. Zet het geheel in de koelkast om op te stijven. Dat duurt wel een à twee uur.
  18. Was ondertussen de rest van de aardbeien, laat de kroontjes er aan zitten.
  19. Klop ook de 200 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een half zakje slagroomversteviger.
  20. Als het taartje stevig genoeg is, haal je deze uit de koelkast. Haal het uit de vorm. Haal de reep bakpapier aan de zijkant er voorzichtig af en probeer ook voorzichtig het bakpapier er onderuit te halen. Zet op een mooi bord.
  21. Bedek de bovenkant met een laagje slagroom, lekker dik. Spreid het uit met een paletmes.
  22. Versier dan met de aardbeien, als het grote aardbeien zijn, snijd je ze door de helft.
  23. Zet het taartje in de koelkast totdat je het op gaat eten.

Liefs Ria & Laura

0 comment
4
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Oreo Meringue Taartje
next post
Frambozen Kwarktaart

You may also like

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Bosvruchten Lasagna

04/04/2021

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

Tiramisu !

14/08/2015

Gezonde frambozen mango kwarktaart

19/08/2018

Kinder Bueno kwarktaart

18/09/2016

Aardbeien yoghurttaart

19/02/2017

Gezonde mango kwarktaart

23/07/2017

Bounty taartje

21/02/2019

Koffie kwarktaart

19/03/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....