Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met ovenValentijn

Tulband met chocolade & bloemen

by Liefde voor bakken 10/02/201612/02/2019
written by Liefde voor bakken 10/02/201612/02/2019
Tulband met chocolade & bloemen
Valentijn is toch echt wel de beste dag om lekkere dingen te bakken voor iemand waar je enorm veel om geeft! Zo hebben wij al laten zien dat je een mooie bloemen-hartenmand-taart kan maken, of schattige koekjes met royal icing. Maar omdat onze ideeën lijstje inmiddels enorm uitpuilt, wilde we nóg een Valentijnsartikel maken. In dit artikel laten we zien hoe je een harten-tulband met chocolade ganache en bloemen kan maken!

Tulband met chocolade & bloemen

Tulband met chocolade & bloemen

Liefde voor bakken Valentijn is toch echt wel de beste dag om lekkere dingen te bakken voor iemand waar je enorm veel om geeft! Zo… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

Voor de tulband:

  • Nordicware Elegant Heart Bundt pan
  • 450 gram Bake Delicious bundt naturel (mag ook een andere cakemix zijn)
  • 250 gram margarine of boter
  • 5 eieren

Voor de ganache:

  • 150 ml slagroom
  • 225 gram pure (smelt) chocolade

Decoratie:

  • Royal icing (volgens het basisrecept voor royal icing)
  • gele kleurstof
  • spuitzak
  • spuitmondje Wilton tip 22
  • spuitmondje Wilton tip 3

Instructies

We beginnen met bakken

  • We beginnen met het bakken van de cake. We hebben de Bake Delicious cakemix Bundt naturel gebruikt. Maar als je daar niet aan kunt komen, gebruik dan gerust een andere cakemix, of dit basisrecept. Of eventueel een lekkere smaakcake. Houd dan wel rekening met de hoeveelheid. Wij hebben 450 gram mix gebruikt, neem dan een vergelijkbare hoeveelheid.
    Als de cake gaar is, stort je hem op een rooster om af te koelen.

Het spuiten van de bloemen

  • Eerst gaan we de bloemetjes spuiten Dit kun je ook tijdens het bakken van de cake doen, want dan kunnen ze namelijk mooi opdrogen.
  • Maak hiervoor Royal Icing van medium tot stevige dikte. Doe een klein deel in een andere kom en kleur deze geel.  Doe dan het spuitmondje 22 in de spuitzak met een adapter en vul deze met de witte icing.
  • Nu gaan we de bloemetjes spuiten. Dit doe je door de spuitzak verticaal te houden. Je spuit net iets boven het oppervlak van het bakpapier. De hoeveelheid druk die je nu gebruikt bepaalt de grootte van je bloem. Stop met knijpen en til dan de tip omhoog. Maak zo een heleboel bloemetjes en laat ze drogen. Spuit dan met een tip 3 rondjes in de bloemetjes.

Het maken van de chocolade ganache

  • Dan gaan we de ganache maken. Hiervoor breek je de chocolade in stukjes of gebruik je smeltchocolade. Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook. Giet deze dan over de chocolade. Laat heel even rusten en ga dan pas roeren. Indien nodig, kun je het bakje met de chocolade nog even “au bain marie” verwarmen tot alle chocolade is opgelost.
  • Dan giet je de ganache over de cake. Het is handig om het rooster waar de cake op staat, even op een bord te zetten. Op deze manier kan je de chocolade die eraf druipt, opvangen met het bord. En het scheelt een hoop geklieder!
  • Kijk zelf hoeveel chocolade je erover wilt gieten. Wij zijn choco-fan, dus wij houden wel van een extra laagje van deze overheerlijkheid.
  • Plak dan de bloemetjes (die inmiddels droog zijn) voorzichtig op de chocolade.

Tulband

Tulband

Tulband

Wat gaan jullie voor Valentijn maken?

Liefs van Ria & Laura

chocoladechocoladeganachetulbandvalentijn
5 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Valentijnskoekjes versierd met Royal Icing
next post
Wolken cupcakes

You may also like

Swiss roll met perzik

19/11/2017

Rood fruit taartje met abrikozen

12/02/2017

Valentijncakejes met bosvruchten

08/02/2017

Bosbessen cheesecake met brownie bodem

05/07/2018

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Amandel meringuetaartje

17/11/2019

Abrikozen kwarktaart

29/07/2018

Basisrecept voor biscuittaart

24/01/2016

Winter wonderland taart met kokos

28/01/2018

Merci-chocolade taartje

08/06/2016

5 comments

Marloes 10/02/2016 - 10:42

Ik kan er zo een hap in zetten!!!!

Reply
Jolanda Nijs 07/05/2017 - 08:31

Waar vind ik het recept voor Royal Icing?
Gr.jolanda

Reply
Liefde voor bakken 07/05/2017 - 09:02

Hoi Jolanda, dat vind je bij onze basisrecepten. Je kunt eventueel ook mix voor Royal icing gebruiken. Dat verkopen wij in onze webshop http://www.theeentaartspulletjes.nl

Reply
Sylvia 06/12/2017 - 00:28

Hallo,
Ik heb een tulpentulband gemaakt van chocolade maar je ziet niet echt de tulpen.
Nu wilde ik met icing kleuren met kwastje kan dit?
Ik weet niet of ik antwoord krijg via mijn email.
Ben benieuwd.
Vr bedankt!!!

Reply
Liefde voor bakken 06/12/2017 - 10:09

Hoi Sylvia, waar heb je de tulpen van gemaakt? Van icing of botercreme? Je kunt ze misschien kleuren met kleurstof of kleurpoeder.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....