Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Klein gebak

Bretons zanddeeg gebakje met perzik

by Liefde voor bakken 11/04/202111/04/2021
written by Liefde voor bakken 11/04/202111/04/2021
Bretons zanddeeg gebakje met perzik

Dit keer hebben we weer eens lekkere kleine taartjes gemaakt, van Bretons zanddeeg. Dat wordt ook wel vaak sloffendeeg genoemd. Deze kleine gebakjes hebben een vulling van chocoladeganache met daarop een laagje perzik en slagroom. Moet wel lekker zijn toch?

We blijven nog een beetje in de Paas / lente stemming met deze gebakjes met advocaat. Ik associeer advocaat altijd een beetje met Pasen, maar zou je natuurlijk prima het hele jaar kunnen gebruiken. Ik ben gek op advocaat en daarom heb ik nog een recept bedacht waar advocaat in wordt verwerkt. Dit keer weer eens met Bretons zanddeeg, altijd lekker! Let er wel op dat je het deeg niet te lang in de oven laat staan, want dan wordt het iets te taai. De advocaat ganache is gemaakt van chocolade, slagroom en advocaat. Hierover komt dan een laagje van slagroom en stukjes perzik. Als decoratie nog een paar hele kleine stukjes perzik en sliertjes advocaat. Yummie!

Bretons zanddeeg gebakje met perzik

Bretons zandgebakje met chocolade en perzik

Liefde voor bakken Dit keer hebben we weer eens lekkere kleine taartjes gemaakt, van Bretons zanddeeg. Dat wordt ook wel vaak sloffendeeg genoemd. Deze kleine… Printen
Cijfer 3.3/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • 6 tot 10 ronde bakringen met een doorsnee van 7 à 8 cm (als je er minder hebt, kun je ze tussendoor laten afkoelen en nog een keer gebruiken)
  • spuitzak en kartelmondje (bijvoorbeeld 1M van Wilton)
  • spuitflesje of wegwerp spuitzakje

Voor de bodem:

  • 250 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 gram zachte boter of margarine
  • 90 gram fijne suiker
  • 90 gram witte of bruine basterd suiker
  • snufje zout
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel citroensap of citroenaroma

Voor de ganache:

  • 160 gram pure chocolade
  • 140 gram verse slagroom
  • 2 eetlepels advocaat

Voor de rest van de vulling en decoratie:

  • een half blikje perzik
  • 250 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker
  • 1 zakje slagroom versteviger
  • beetje advocaat

Instructies

  1. Voor de bodempjes gebruiken we het basisrecept voor Bretons zanddeeg. Dat vind je hier.Dat vind je hier.
  2. Laat de taartjes een beetje afkoelen op een taartrooster en maak ze dan voorzichtig los. Maak ondertussen de bakringen schoon, vet ze weer even in en maak nog een tweede ronde met taartbodems.
  3. Laat de perziken uitlekken in een zeef.
  4. Voor de ganache doe je de chocolade en de slagroom in een vuurvaste kom. Verwarm dit ‘au bain marie’, dus boven een pan met zacht kokend water. Als dit volledig vloeibaar is, voeg je hier de advocaat aan toe en roer erdoor.
  5. Schenk de ganache in elke taartbodem. Zorg dat je dit mooi en gelijkmatig verdeelt.
  6. Snijd de perziken in kleine stukjes. Bewaar er eentje voor de decoratie. Verdeel de stukjes perzik over de ganache laag.
  7. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg hier op het laatst nog wat slagroomversteviger aan toe. Doe de slagroom in een spuitzak (met kartelspuitmondje) en spuit mooie strepen over de perzikstukjes.
  8. Snijd de overgebleven perzik in hele kleine stukjes en verdeel deze over de slagroomstrepen.
  9. Doe de advocaat in een spuitflesje of wegwerp spuitzak (klein gaatje) en spuit mooie sliertjes over de gebakjes.

Liefs Ria & Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bosvruchten Lasagna
next post
Oreo Meringue Taartje

You may also like

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

04/05/2018

Petit Fours met Bailey’s botercrème

23/08/2018

Chocolade petit fours

31/01/2018

Tiramisu petit fours voor kerst

18/12/2016

Bosbessen-kwarkgebakjes

04/04/2016

Bavaroisebolletjes + winactie

22/07/2015

Chocolade zoenen van Heel Holland Bakt

04/04/2018

Chocolade whoopies

11/09/2019

Mini banoffees

26/07/2017

Zandtaartjes met aarbeienmousse

03/10/2021

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....