Deze taart bestaat uit 4 lagen biscuitdeeg met daartussen een heerlijke mascarponecrème met karamelsuiker. En lekker veel stukjes perzik.
Een paar weken gelden heb ik een recept geplaatst van karamelsuiker. Dat is eigenlijk gewoon fijngemalen karamel. Deze karamelsuiker heb ik verwerkt in dit recept. Dat is erg lekker. Het is een biscuittaart geworden. Gebakken in een kleine vorm van 18 cm. Het zijn 4 dunne laagjes, en dus 3 lagen vulling. Dat maakt het taartje extra lekker zacht en smeuïg. De vulling bestaat uit een mascarponecrème met de karamelsuiker. Verder stukjes perzik en karamelsaus.
Ingrediënten
- Een bakvorm met een doorsnee van 18 cm
- Spuitzak met ronde spuitmond, doorsnee ca. 11 mm.
- Plastic flesje voor de karamelsaus
Voor het biscuitdeeg:
- 4 eieren
- 140 gram fijne suiker
- 100 gram bloem
- 40 gram maïzena
- Snufje zout
- 2 theelepels citorensmaakstof of gerapte schil van een citroen
Voor de vulling:
- 375 gram mascarpone
- 3 eetlepels karamelsuiker (als je dat niet hebt gemaakt, dan kan het ook met witte basterdsuiker)
- 375 ml verse slagroom, (minstens 35% vetgehalte)
- Beetje poedersuiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 1 groot blik perziken
Voor de karamelsaus:
- Een portie karamelsaus, zie dit recept.
Instructies
- Vet de bakvorm in met een beetje boter en bestuif met wat bloem.
- Laat de perziken vast goed uitlekken. Bewaar het sap.
- Leg de gardes om de mascarponecrème te kloppen vast even in de vriezer zodat ze goed koud worden.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Zorg dat je beslagkom goed schoon is en doe hier de eiwitten in. Klop deze totdat ze stijve witte pieken vormen. Dit duurt een paar minuten.
- Voeg nu langzaam de suiker toe en klop nog 3 minuten door.
- Dan weeg je de bloemen de maïzena af en doe dit in een kom. Haal dit door een zeef, zodat er geen klontjes in zitten. Voeg hier een snufje zout aan toe.
- Zet de keukenmachine of mixer op een lage stand en voeg dan al kloppend het eigeel toe aan het eiwitmengsel, klop nog ongeveer 10 seconden. Zet de mixer dan uit.
- Voeg vervolgens 1/3 deel van het droge mengsel toe en sla dit met een spatel door het beslagmengsel tot het goed is opgenomen. Doe dit hetzelfde met het tweede en het derde deel.
- Doe je mengsel in de bakvorm en bak je biscuittaart op 175 graden (hete lucht: 160 graden) in circa een half uur gaar.
- Haal de cake dan uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
- Maak dan ondertussen de mascarponecrème: doe de koude mascarpone in een kom met de karamelsuiker. Roer dit goed door met een spatel.
- Gebruik de koude gardes. Schenk de slagroom bij het mascarponemengsel en klop dit bijna stijf. Voeg dan eventueel naar smaal nog wat poedersuiker toe. Proef even of het nodig is, want het hoeft ook niet te zoet te worden. Voeg ook het zakje slagroomversteviger toe. Klop het geheel nog even kort tot het mooi stijf is.
- Vul de spuitzak met het ronde spuitmondje ermee.
- Maak nu de karamelsaus. Zie dit recept. Vul het plastic flesje er mee. Als je dat niet hebt, dan kan dat ook met een wegwerpspuitzak. Vul deze, maar knip er later pas een puntje af als je ermee gaat werken.
- Neem ongeveer 4 eetlepels van het perziksap en doe dit in een steelpan. Voeg hier een klein beetje citroensmaakstof of citroensap en een schepje karamelsuiker aan toe. Roer door elkaar en verwarm het heel even op een laag vuur. Zorg dat de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur af.
- Zaag de afgekoelde taart in 4 delen. Leg de onderste laag op een mooi bord.
- Smeer deze in met het perziksap met een siliconen kwastje.
- Spuit hierop mooie ronde toefjes mascarponecrème.
- Strooi een klein beetje karamelsuiker over.
- Snijd de perziken in kleine stukjes. Verdeel wat stukjes perzik over de mascarponetoefjes. Doe maar lekker royaal. Spuit hier dan nog wat karamelsaus overheen met het spuitflesje.
- Leg de tweede plak biscuit hier dan op. Druk een klein beetje aan.
- Smeer ook deze laag in met wat perziksap. Dan weer toefjes mascarponecrème, een beetje karamelsuiker en stukjes perzik. Tot slot ook hier nog wat karamelsaus overheen.
- Herhaal deze stappen ook voor de derde laag.
- Dan komt de bovenste laag biscuitdeeg er op.
- Spuit ook hier mooie toefjes mascarponecrème op n versier met stukjes perzik.
- Dan is het leuk om hier nog royaal karamelsaus over te spuiten, maar doe dit pas vlak voor het serveren, want als de taart een tijdje blijft staan verkleuren de stukjes perzik door de karamelsaus. Is voor de smaak niet erg, maar voor het oog wel. Wij zijn dol op karamelsaus, dus hebben we die dan ook royaal over het taartje gespoten!
Geniet ervan!
Liefs, Ria en Laura