Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Perzik karamel taartje

by Liefde voor bakken 21/03/202120/03/2021
written by Liefde voor bakken 21/03/202120/03/2021
Perzik karamel taartje

Deze taart bestaat uit 4 lagen biscuitdeeg met daartussen een heerlijke mascarponecrème met karamelsuiker. En lekker veel stukjes perzik.

Een paar weken gelden heb ik een recept geplaatst van karamelsuiker. Dat is eigenlijk gewoon fijngemalen karamel. Deze karamelsuiker heb ik verwerkt in dit recept. Dat is erg lekker. Het is een biscuittaart geworden. Gebakken in een kleine vorm van 18 cm. Het zijn 4 dunne laagjes, en dus 3 lagen vulling. Dat maakt het taartje extra lekker zacht en smeuïg. De vulling bestaat uit een mascarponecrème met de karamelsuiker. Verder stukjes perzik en karamelsaus.

Perzik karamel taartje

Perzik karamel taartje

Liefde voor bakken Deze taart bestaat uit 4 lagen biscuitdeeg met daartussen een heerlijke mascarponecrème met karamelsuiker. En lekker veel stukjes perzik. Een paar weken… Printen
Cijfer 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • Een bakvorm met een doorsnee van 18 cm
  • Spuitzak met ronde spuitmond, doorsnee ca. 11 mm.
  • Plastic flesje voor de karamelsaus

Voor het biscuitdeeg:

  • 4 eieren
  • 140 gram fijne suiker
  • 100 gram bloem
  • 40 gram maïzena
  • Snufje zout
  • 2 theelepels citorensmaakstof of gerapte schil van een citroen

Voor de vulling:

  • 375 gram mascarpone
  • 3 eetlepels karamelsuiker (als je dat niet hebt gemaakt, dan kan het ook met witte basterdsuiker)
  • 375 ml verse slagroom, (minstens 35% vetgehalte)
  • Beetje poedersuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 groot blik perziken

Voor de karamelsaus:

  • Een portie karamelsaus, zie dit recept.

Instructies

  1. Vet de bakvorm in met een beetje boter en bestuif met wat bloem.
  2. Laat de perziken vast goed uitlekken. Bewaar het sap.
  3. Leg de gardes om de mascarponecrème te kloppen vast even in de vriezer zodat ze goed koud worden.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Zorg dat je beslagkom goed schoon is en doe hier de eiwitten in. Klop deze totdat ze stijve witte pieken vormen. Dit duurt een paar minuten.
  6. Voeg nu langzaam de suiker toe en klop nog 3 minuten door.
  7. Dan weeg je de bloemen de maïzena af en doe dit in een kom. Haal dit door een zeef, zodat er geen klontjes in zitten. Voeg hier een snufje zout aan toe.
  8. Zet de keukenmachine of mixer op een lage stand en voeg dan al kloppend het eigeel toe aan het eiwitmengsel, klop nog ongeveer 10 seconden. Zet de mixer dan uit.
  9. Voeg vervolgens 1/3 deel van het droge mengsel toe en sla dit met een spatel door het beslagmengsel tot het goed is opgenomen. Doe dit hetzelfde met het tweede en het derde deel.
  10. Doe je mengsel in de bakvorm en bak je biscuittaart op 175 graden (hete lucht: 160 graden) in circa een half uur gaar.
  11. Haal de cake dan uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
  12. Maak dan ondertussen de mascarponecrème: doe de koude mascarpone in een kom met de karamelsuiker. Roer dit goed door met een spatel.
  13. Gebruik de koude gardes. Schenk de slagroom bij het mascarponemengsel en klop dit bijna stijf. Voeg dan eventueel naar smaal nog wat poedersuiker toe. Proef even of het nodig is, want het hoeft ook niet te zoet te worden. Voeg ook het zakje slagroomversteviger toe. Klop het geheel nog even kort tot het mooi stijf is.
  14. Vul de spuitzak met het ronde spuitmondje ermee.
  15. Maak nu de karamelsaus. Zie dit recept. Vul het plastic flesje er mee. Als je dat niet hebt, dan kan dat ook met een wegwerpspuitzak. Vul deze, maar knip er later pas een puntje af als je ermee gaat werken.
  16. Neem ongeveer 4 eetlepels van het perziksap en doe dit in een steelpan. Voeg hier een klein beetje citroensmaakstof of citroensap en een schepje karamelsuiker aan toe. Roer door elkaar en verwarm het heel even op een laag vuur. Zorg dat de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur af.
  17. Zaag de afgekoelde taart in 4 delen. Leg de onderste laag op een mooi bord.
  18. Smeer deze in met het perziksap met een siliconen kwastje.
  19. Spuit hierop mooie ronde toefjes mascarponecrème.
  20. Strooi een klein beetje karamelsuiker over.
  21. Snijd de perziken in kleine stukjes. Verdeel wat stukjes perzik over de mascarponetoefjes. Doe maar lekker royaal. Spuit hier dan nog wat karamelsaus overheen met het spuitflesje.
  22. Leg de tweede plak biscuit hier dan op. Druk een klein beetje aan.
  23. Smeer ook deze laag in met wat perziksap. Dan weer toefjes mascarponecrème, een beetje karamelsuiker en stukjes perzik. Tot slot ook hier nog wat karamelsaus overheen.
  24. Herhaal deze stappen ook voor de derde laag.
  25. Dan komt de bovenste laag biscuitdeeg er op.
  26. Spuit ook hier mooie toefjes mascarponecrème op n versier met stukjes perzik.
  27. Dan is het leuk om hier nog royaal karamelsaus over te spuiten, maar doe dit pas vlak voor het serveren, want als de taart een tijdje blijft staan verkleuren de stukjes perzik door de karamelsaus. Is voor de smaak niet erg, maar voor het oog wel. Wij zijn dol op karamelsaus, dus hebben we die dan ook royaal over het taartje gespoten!

 

Geniet ervan!

Liefs, Ria en Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Bokkenpootjestaart met advocaat
next post
Paaskoekjes met advocaat

You may also like

Paastaart met mascarponecrème

11/04/2017

Vierkant aardbeientaartje met roomkaascrème

17/01/2021

Chocolade dripcake met blauwe bessen

20/05/2018

Oreo Meringue Taartje

18/04/2021

Ferrero rocher taart

04/05/2016

Tiramisu taart

17/03/2017

Fruittaartje van Bretons zanddeeg

02/09/2016

Aardbeien-yoghurt schnitt

05/03/2017

Klassieke appeltaart

12/01/2016

Rood fruit taartje met abrikozen

12/02/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....