Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met ovenValentijn

Valentijntaartje met mango

by Liefde voor bakken 07/02/202106/02/2021
written by Liefde voor bakken 07/02/202106/02/2021
Valentijntaartje met mango

Het is weer bijna Valentijnsdag, dus een recept voor een Valentijntaart is nu heel toepasselijk! Het is een hartentaart geworden, nu eens niet met aardbeien, maar met mangostukjes.

We zitten nog steeds in een periode waarin we weinig op bezoek mogen en veel thuis zitten. We moeten onszelf vermaken, en gelukkig is Hel Holland Bakt op de TV. Daardoor wordt er altijd meer gebakken dan normaal. Ik snap dat wel. Als je naar het programma kijkt, krijg je meteen zin om het zelf ook te proberen. Ik krijg ook altijd meteen zin om te bakken. Dit keer heb ik gekozen voor een hartentaart. Met twee koeklagen. Op die manier worden ook vaak de cijfertaarten gemaakt. Die had ik al een tijd op mijn bucketlist staan, maar nu bedacht ik dat dat natuurlijk ook prima kan met een hartvorm. Ik heb geen bakring in hartvorm helaas, misschien toch maar eens aanschaffen. Ik heb wel harten bakvormen, dus ik heb de bakvorm met doorsnee van 20 cm gebruikt. Eerst moet het koude deeg uitgerold worden, met een dikte van ongeveer 3 mm. Dan zet je de bakvorm voorzichtig op zijn kop op het deeg. Snijd er dan met een klein scherp mesje omheen. Haal het overtollige deeg weg en til de bakvorm voorzichtig op. Het is handig om de randen van de vorm even met bloem te bestrijken zodat het niet teveel aan het deeg blijft plakken. Til het deeghart voorzichtig op en leg het op het bakpapier op de bakplaat. Dan bakken maar. Bij de decoratie is het handig als je een ronde spuitmond hebt met een doorsnee van ongeveer 12 mm. Dan kun je mooie toefjes spuiten. Ik heb gekozen voor mango, weer eens wat anders dan aardbeien, maar als je zelf liever kiest voor een ander fruit, dan kan dat natuurlijk ook. Ook de verder decoratie kun je ook variëren naar eigen wens. Veel plezier met het maken van dit taartje! En laat ons weten wat je van dit recept vindt.

Valentijntaartje met mango
Valentijntaartje met mango
Valentijntaartje met mango
Valentijntaartje met mango

Valentijntaartje met mango

Liefde voor bakken Het is weer bijna Valentijnsdag, dus een recept voor een Valentijntaart is nu heel toepasselijk! Het is een hartentaart geworden, nu eens… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • taartring of bakvorm in de vorm van een hart. Als je die niet hebt, kun je ook zelf een mal maken in de vorm van een hart.
  • Bakpapier
  • Spuitzak met rond spuitmondje

Voor de koeklagen:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram koude boter of margarine
  • 100 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • Snufje zout
  • 1 klein ei

Voor de decoratie:

  • 300 gram mascarpone
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 300 gram verse slagroom, minstens 30 % vet
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • beetje poedersuiker
  • 1 verse mango
  • een paar reepjes ‘Kinder’ chocolade
  • wat crispy chocolade pearls
  • lichtroze hartjes of andere kleine suikerhartjes

Instructies

  1. Begin met het klaarzetten van je bakplaat. Leg er een vel bakpapier in.
  2. Dan ga je het deeg voor de harten koeken maken: doe hiervoor de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom. Roer dit door elkaar met een spatel.
  3. Voeg dan de koude boter of margarine toe. Meng dit door het deeg, wrijf de boter fijn met je vingers.
  4. Voeg ook het ei toe en meng alles goed door elkaar. Kneed hier een soepel deeg van.
  5. Verpak dit in plastic folie en laat het een uur rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Rol het deeg dan uit tussen twee lagen plastic folie of bakpapier. Steek er twee harten uit met een doorsnee van ongeveer 20 cm. Ik heb er een hartenbakvorm voor gebruikt, deze op zijn kop op het deeg gezet en het deeg er omheen uitgesneden met een mesje.
  8. Leg het uitgesneden hart op de bakplaat en bak de hartenkoek gaar in ongeveer 20 minuten. Let er op dat de koek niet te donker wordt.
  9. Haal de koek er uit en bak ook het tweede hart op dezelfde manier.
  10. Laat de beide harten goed afkoelen.
  11. Maak ondertussen de mascarponecrème. Zet de slagroom even, ongeveer 10 minuten in de vriezer, dan wordt deze goed koud.
  12. Doe de koude mascarpone in een kom met de basterdsuiker, klop dit even goed door elkaar.
  13. Haal de koude slagroom uit de vriezer en voeg deze toe aan de mascarpone. Klop dit tot het bijna stijf is. Voeg dan de slagroomversteviger en eventueel naar smaak nog wat poedersuiker toe. Klop nog even kort tot de slagroom mooi stevig is. Let op: klop niet te lang, dan wordt de slagroom zuur.
  14. Doe de mascarponecrème in de spuitzak met de ronde spuitmond.
  15. Leg de eerste koek op een bord of serveerplank. Spuit deze vol met ronde toefjes.
  16. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Voeg een paar druppels citroensap toe en schep even door.
  17. Verdeel een deel van de mangostukjes over de toefjes. Strooi er dan nog wat crispy pearls over.
  18. Leg er het tweede hart op, druk dit een klein beetje aan.
  19. Spuit ook deze laag vol met toefjes mascarponecrème. Verdeel hier de rest van de mangostukjes over.
  20. Strooi ook hier wat crispy pearls over en wat stukjes van de ‘Kinder’ chocolade.
  21. Als je nog wat hartjes in rood of roze hebt, kun je die er ook nog op strooien. Ik had nog een zakje kleine roze metallic hartjes. Die heb ik gebruikt. Maar hier is alles mogelijk. Kies wat je zelf leuk vindt!

Bedenk voor wie je dit hart wilt maken, dat kan iemand zijn waar je veel van houdt, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon voor jezelf maken

Happy Valentine!

Liefs, Ria en Laura

0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Appel kruimel zandtaartjes
next post
Appeltaartje met amandelmeel en rozijnen

You may also like

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

Spektakelstuk 1: Naked cake met vers rood fruit

26/10/2016

Carnavals / verjaardags slagroomtaart

29/01/2016

Frambozen Kwarktaart

22/05/2021

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

Chocoladetaartje met aardbeien en room

11/08/2019

Kersttaartje met yoghurt en kersen

20/12/2020

Schwarzwälder kirsche torte

15/03/2020

Dripcake met verse aardbeien en marshmallows

23/11/2016

Video: Appel kwarktaart uit de oven

25/07/2016

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....