Nog maar kort geleden hebben we een aantal recepten gemaakt met chocolade. En nu heb ik alweer iets met chocolade gemaakt, een lekkere amandel chocolade taartje. Ik kan het gewoon niet laten. De laatste tijd is chocolade mijn grote favoriet!
Dit keer is het een niet al te groot taartje. Maar wel met veel pure chocolade er in. En amandelen. Die had ik nog over van een eerder recept en kan ik nu mooi gebruiken om dit taartje en extra smaakje te geven. Het is weer een vrij gemakkelijk recept geworden. Maak je zo even tussendoor en heb je toch iets lekkers!
Ingrediënten
- springvorm van 22 cm
- 250 gram pure chocolade (callets)
- 125 gram boter of margarine
- 200 gram fijne kristal suiker
- 50 gram fijn gemalen amandelen
- 150 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- 4 eieren, gesplitst
- 20 gram geschaafde amandelen
Instructies
- Verwarm de chocolade met de boter “au bain marie” boven een pannetje met heet water.
- Vermeng de bloem met de gemalen amandelen en de suiker en het snufje zout.
- ls de chocolade en de boter goed is gesmolten, roer je deze goed door. Neem van het vuur en roer dan het bloemmengsel erdoor.
- Roer dan ook de eidooiers erdoor.
- Klop het eiwit dan stijf in een schone kom. Klop tot er zich stijve pieken vormen.
- Schep de eiwit beetje bij beetje door het deeg.
- Doe het deeg in de ingevette bakvorm.
- Zet je cake in een voorverwarmde oven (160 graden). Bak de cake ongeveer 35 tot 37 minuten. De binnenkant moet nog wat vochtig en zacht zijn.
- Laat de cake afkoelen.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze licht gaan kleuren. Let op dat ze niet te donker worden. Laat ze even afkoelen. Strooi de amandelen over de bovenkant van het taartje.
Smullen maar!
Liefs Ria
2 comments
De geschaafde amandelen moeten geroosterd, de gemalen gaan in het deeg.
Lijkt me heerlijk.
Bedankt voor de tip Marijke.Ik had t inderdaad omgedraaid!