Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten met oven

Appel cheesecake met Nutella

by Liefde voor bakken 01/11/202001/11/2020
written by Liefde voor bakken 01/11/202001/11/2020
Appel cheesecake met Nutella

Weer eens een appeltaartje vandaag. Maar dan geen gewone appeltaart, maar een appel cheesecake taart.

Als ik zin en tijd heb om iets te gaan bakken, heb ik niet altijd zin om boodschappen te gaan doen. Dat maakt dat ik altijd probeer om van alles in huis te hebben. In oeder geval heb ik altijd bloem, zelfrijzend bakmeel, fijne suiker, margarine en eieren in huis. Althans meestal wel. Verder nog wat extra dingen. Zo heb ik een tijdje geleden, toen we een keer in Duitsland waren, in een supermarkt het een en ander nee genomen. Ze hebben daar altijd heel veel aantrekkelijke producten in het bakschap. Zo ook gemalen hazelnoten en fijngehakte hazelnoten. Ik besloot om hier eens wat van te gaan gebruiken. En omdat ik nog wat appels heb liggen, wordt het een appeltaartje. O ja, dan gebruik ik meteen weer eens de Nutella, had ik een tijdje geleden in de aanbieding gekocht. Nou, dit is het geworden. Een appel – cheesecake met een laagje Nutella. Een zandtaartbodem met hazelnoot. Dan een bodem van Nutella. Yum, yum. Daarover appelschijfje, en dan nog een laagje mascarpone en stukjes gehakte hazelnoot. Klinkt goed toch?

Appel cheesecake met Nutella

Appel cheesecake met Nutella

Liefde voor bakken Weer eens een appeltaartje vandaag. Maar dan geen gewone appeltaart, maar een appel cheesecake taart. Als ik zin en tijd heb om… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • Een springvorm met een doorsnee van 24 cm

Voor het deeg:

  • 220 gram bloem
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 120 gram boter of margarine
  • 50 gram fijngemalen hazelnoten
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • ongeveer 100 gram Nutella of andere hazelnootpasta
  • 3 à 4 appels, bijvoorbeeld Elstar
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 60 gram fijngehakte hazelnoten

Instructies

  1. Beboter de bakvorm en bestuif deze met een beetje bloem. Schud de overtollige bloem er weer uit.
  2. Kneed een soepel deeg van de bloem, de 100 gram suiker, de vanille suiker en het zout, de 50 gram fijngemalen hazelnoot, de boter in kleine stukjes en het ei.
  3. Pak dit in plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Haal het er uit. Rol het deeg dan uit tot een lap van ongeveer 28 cm. Rol het uit tussen twee lagen plastic folie. Dan blijft het niet plakken.
  5. Haal de bovenste paal plastic folie er af en til het deeg op met behulp van de onderste laag.
  6. Keer het om en leg het zo in de bakvorm. Druk het goed aan en maak een mooie opstaande rand tot iets boven de helft van de zijkant. Zorg dat het deeg goed gelijkmatig is verdeeld. Zet dit weer ongeveer 45 minuten in de koelkast.
  7. Verwarm de Nutella ‘au bain marie’, zodra deze wat beter smeerbaar wordt.
  8. Schil de appeltjes en snijd ze in dunnen schijfjes, besprenkel met een klein beetje citroendruppels. Laat daarna een beetje uitlekken.
  9. Doe de mascarpone met de 75 gram suiker in een kom en klop dit los met een mixer op de laagste stand.
  10. Voeg twee eieren toe en klop deze erdoor. Zet dit even in de koelkast tot gebruik.
  11. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  12. Haal de bakvorm uit de koelkast. Smeer een laagje Nutella gelijkmatig uit op de bodem.
  13. Leg daar de appelschijfjes op. Dat mag best lekker veel zijn, ze mogen ook een beetje over elkaar liggen.
  14. Schenk dan het mascarponemengsel hier overheen.
  15. Strooi daar dan de fijngehakte hazelnoten overheen. Zorg dat het goed verdeeld is.
  16. Zet dit in de oven en bak de taart gaar in ongeveer 50 minuten.
  17. Als de taart gaar is, haal je deze er uit, laat goed afkoelen.
  18. Je kunt de taart eventueel nog bestrooien met poedersuiker.

Liefs Ria

1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Choco karamel taartjes met banaan
next post
Kwarkcake met bosvruchten

You may also like

Banaan-aardbeientaartje

14/05/2017

Chocolate dripcake voor kerstmis

15/12/2015

Chocoladetaartje met amandelen

22/10/2017

Paastaart met mascarponecrème

11/04/2017

Nutella chocoladetaartje met frambozen

08/08/2016

Chocoladetaart met mascarponecrème en aardbeien

08/07/2018

Hoe maak je een zeemeermin cijfertaart?

27/10/2019

Swiss roll met blauwe bessen

10/09/2017

Vierkante fruitcake

04/07/2021

Appelcake met appelfrietjes

12/05/2016

1 comment

Sven 02/06/2021 - 11:03

lekkere taart heb hem gemaakt voor 12 personen en het was een mooi portie vind ik. je proeft alle smaken.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top