Het is weer tijd voor een nobake taartje. Die zijn altijd lekker en zeker als je er advocaat aan toevoegt. Yummie! Ook de bokkenpootjes zijn hier erg lekker bij.
We hebben al een paar mooie lentedagen gehad. En op een of andere manier krijg ik dan weer zin in advocaat. Dat staat voor mij toch een beetje voor lente en Pasen. Een beetje vroeg dus nog, maar ja, we moeten toch een beetje hoop vestigen op het voorjaar. Dat we dan weer eens wat meer kunnen doen en een stuk van onze vrijheid terug krijgen. Lekker op een terrasje zitten of een dagje er op uit! Heerlijk! Maar dat kan nu nog niet en dus proberen we er thuis maar wat van te maken. Dit taartje is niet ingewikkeld. Ik heb een springvorm van 22 cm gebruikt, maar je kunt ook een vorm van 24 cm gebruiken, dan wordt de taart ietsje lager, maar dat geeft niet. Door een beetje kleurstof toe te voegen wordt de taart wat mooier geel. Ik heb een beetje Golden Yellow gebruikt. Dat is een beetje de kleur van advocaat. Veel plezier met het maken van dit taartje!

Ingrediënten
- Een springvorm van 22 cm doorsnee
- Een vel bakpapier om op de bodem te leggen
- Beetje margarine om in te vetten
Voor de bodem van de taart:
- 275 gram bokkenpootjes
- 70 gram boter of margarine
Voor de vulling:
- 10 blaadjes gelatine
- 500 gram magere of halfvolle kwark
- 3 eetlepels witte basterdsuiker
- 300 gram verse slagroom
- Beetje poedersuiker
- 100 ml advocaat
- 75 ml water
- 1 à 2 druppels gele kleurstof (bijv golden yellow van Wilton)
- 4 à 5 bokkenpootjes
Voor de decoratie:
- 4 bokkenpootjes
Instructies
- Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem deze vast door de rand er op vast te zetten.
- Beboter de bodem en de zijkanten licht met een beetje margarine.
- Verkruimel 275 gram bokkenpootjes met een keukenmachine of een staafmixer, zorg dat ze helemaal fijngemalen zijn. Verwarm de 70 gram boter in een steelpannetje en schenk deze dan bij de fijngemalen bokkenpootjes. Meng dit er goed door. Schep dit geheel dan in de bakvorm en strijk het mooi glad met een paletmes.
- Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
- Doe de kwark en de basterdsuiker in een kom en roer dit los.
- Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Schep deze door de kwark.
- Voeg hier de 100 ml advocaat in delen aan toe en meng erdoor.
- Voeg 1 à 2 druppels gele kleurstof toe en meng erdoor. Zo wordt je taart iets mooier geel van kleur. Dit hoeft natuurlijk niet, als je liever geen kleurstof gebruikt, dan is je taart gewoon wat lichter van kleur.
- Verwarm 75 ml water in een steelpannetje op het vuur. Zorg dat het goed warm is, maar niet kookt. Of breng het aan de kook en laat het daarna twee minuten staan.
- Los hier één voor één de gelatineblaadjes in op. Zorg dat alles goed is opgelost. Laat dit een tijdje afkoelen. Ongeveer 5 minuten.
- Schenk het dan in delen toe aan het kwarkmengsel. Klop erdoor met een mixer op de laagste stand.
- Hak 4 à 5 bokkenpootjes in kleine stukjes en schep deze door het kwarmengsel.
- Schenk dit mengsel op de taartbodem. Strijk glad met een paletmes.
- Zet dit geheel een paar uur in de koelkast om op te stijven.
- Haal de taart dan uit de koelkast en haal deze voorzichtig uit de vorm. Leg op een mooi bord.
- Hak dan nog een aantal bokkenpootjes in grove stukjes en versier de taart daarmee.
- Doe wat advocaat in een spuitflesje of een spuitzak met een kleine opening en spuit nog wat advocaat in een zigzag beweging over de taart.
Liefs Ria & Laura