Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Bokkenpootjestaart met advocaat

by Liefde voor bakken 14/03/202112/03/2021
written by Liefde voor bakken 14/03/202112/03/2021
Bokkenpootjestaart met advocaat

Het is weer tijd voor een nobake taartje. Die zijn altijd lekker en zeker als je er advocaat aan toevoegt. Yummie! Ook de bokkenpootjes zijn hier erg lekker bij.

We hebben al een paar mooie lentedagen gehad. En op een of andere manier krijg ik dan weer zin in advocaat. Dat staat voor mij toch een beetje voor lente en Pasen. Een beetje vroeg dus nog, maar ja, we moeten toch een beetje hoop vestigen op het voorjaar. Dat we dan weer eens wat meer kunnen doen en een stuk van onze vrijheid terug krijgen. Lekker op een terrasje zitten of een dagje er op uit! Heerlijk! Maar dat kan nu nog niet en dus proberen we er thuis maar wat van te maken. Dit taartje is niet ingewikkeld. Ik heb een springvorm van 22 cm gebruikt, maar je kunt ook een vorm van 24 cm gebruiken, dan wordt de taart ietsje lager, maar dat geeft niet. Door een beetje kleurstof toe te voegen wordt de taart wat mooier geel. Ik heb een beetje Golden Yellow gebruikt. Dat is een beetje de kleur van advocaat. Veel plezier met het maken van dit taartje!

Bokkenpootjestaart met advocaat

Bokkenpootjestaart met advocaat

Liefde voor bakken Het is weer tijd voor een nobake taartje. Die zijn altijd lekker en zeker als je er advocaat aan toevoegt. Yummie! Ook… Printen
Cijfer 5.0/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • Een springvorm van 22 cm doorsnee
  • Een vel bakpapier om op de bodem te leggen
  • Beetje margarine om in te vetten

Voor de bodem van de taart:

  • 275 gram bokkenpootjes
  • 70 gram boter of margarine

Voor de vulling:

  • 10 blaadjes gelatine
  • 500 gram magere of halfvolle kwark
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 300 gram verse slagroom
  • Beetje poedersuiker
  • 100 ml advocaat
  • 75 ml water
  • 1 à 2 druppels gele kleurstof (bijv golden yellow van Wilton)
  • 4 à 5 bokkenpootjes

Voor de decoratie:

  • 4 bokkenpootjes

Instructies

  1. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem deze vast door de rand er op vast te zetten.
  2. Beboter de bodem en de zijkanten licht met een beetje margarine.
  3. Verkruimel 275 gram bokkenpootjes met een keukenmachine of een staafmixer, zorg dat ze helemaal fijngemalen zijn. Verwarm de 70 gram boter in een steelpannetje en schenk deze dan bij de fijngemalen bokkenpootjes. Meng dit er goed door. Schep dit geheel dan in de bakvorm en strijk het mooi glad met een paletmes.
  4. Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  5. Doe de kwark en de basterdsuiker in een kom en roer dit los.
  6. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Schep deze door de kwark.
  7. Voeg hier de 100 ml advocaat in delen aan toe en meng erdoor.
  8. Voeg 1 à 2 druppels gele kleurstof toe en meng erdoor. Zo wordt je taart iets mooier geel van kleur. Dit hoeft natuurlijk niet, als je liever geen kleurstof gebruikt, dan is je taart gewoon wat lichter van kleur.
  9. Verwarm 75 ml water in een steelpannetje op het vuur. Zorg dat het goed warm is, maar niet kookt. Of breng het aan de kook en laat het daarna twee minuten staan.
  10. Los hier één voor één de gelatineblaadjes in op. Zorg dat alles goed is opgelost. Laat dit een tijdje afkoelen. Ongeveer 5 minuten.
  11. Schenk het dan in delen toe aan het kwarkmengsel. Klop erdoor met een mixer op de laagste stand.
  12. Hak 4 à 5 bokkenpootjes in kleine stukjes en schep deze door het kwarmengsel.
  13. Schenk dit mengsel op de taartbodem. Strijk glad met een paletmes.
  14. Zet dit geheel een paar uur in de koelkast om op te stijven.
  15. Haal de taart dan uit de koelkast en haal deze voorzichtig uit de vorm. Leg op een mooi bord.
  16. Hak dan nog een aantal bokkenpootjes in grove stukjes en versier de taart daarmee.
  17. Doe wat advocaat in een spuitflesje of een spuitzak met een kleine opening en spuit nog wat advocaat in een zigzag beweging over de taart.

Liefs Ria & Laura

0 comment
1
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Boltaartjes met chocolade mirror glaze
next post
Perzik karamel taartje

You may also like

Gezonde kwarktaart met bosvruchten

06/01/2017

Monchou Vlaai

19/09/2021

Lotus speculoos cheesecake

28/12/2016

Kwarktaart met frambozen

29/07/2015

No bake cheesecake met Mellow Cakes

23/09/2016

Stroopwafeltaart

11/03/2018

Kinder kwarktaart

21/06/2020

Kwarktaart met chocoladebodem en ananasstukjes

06/07/2015

No bake kruidnoten cheesecake

24/11/2017

No bake aardbeien yoghurttaart met Betsie’s Geitenzuivel

24/06/2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....